reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Obudziłam się w nocy koło 2 z okropnym bólem brzucha. Takie kłucie, ściskanie, ale raczej ze strony układu pokarmowego, a nie macicy. Zazylam 2 nospy i 2 espumisany i pomogło na tyle żeby móc dalej spać, ale od rana dalej boli :( właśnie zaprowadziłam małą do żłobka i jadę do pracy. Dziś najdłuższa zmiana, zapewne ponad 8 h, nie wiem jak ją wytrzymam :/ nie wiem skąd ten bol, może z przemęczenia?

reklama
Kto dzisiaj ma wizytę? ❤️Ja dzisiaj mam wizyte musialam wziąć wolne na tą okazję, chciałam pospac poki mogę a już dawno nie spie bo tak sie stresuje boje martwię 🙊
ja mam dziś wizytę o 12, śniło mi się dziś, że byłam u jakiejś babeczki na USG (idę do faceta), opisała mi każde zdjęcie i był zarodek, ale serduszko jeszcze nie biło i kazała mi przyjść za dwa tygodnie.. budziłam się dzisiejszej nocy co 2 godziny 😑

ja mam dziś wizytę o 12, śniło mi się dziś, że byłam u jakiejś babeczki na USG (idę do faceta), opisała mi każde zdjęcie i był zarodek, ale serduszko jeszcze nie biło i kazała mi przyjść za dwa tygodnie.. budziłam się dzisiejszej nocy co 2 godziny 😑
Ja mam na 14, będzie się nam czas dziś dłużył. Czyli nie tylko ja mam takie myśli, to jest moja 3 wizyta już.

Ja mam dzisiaj wizytę o 19:40. Moja trzecia wizyta. Mdłości mnie męczą od wstania ale nie są tak uciążliwe jak wczoraj Żołądek ściśnięty czuje jakbym miała kamień. Staram się nie myśleć o wizycie i niepotrzebnie stresować.

Obudziłam się w nocy koło 2 z okropnym bólem brzucha. Takie kłucie, ściskanie, ale raczej ze strony układu pokarmowego, a nie macicy. Zazylam 2 nospy i 2 espumisany i pomogło na tyle żeby móc dalej spać, ale od rana dalej boli :( właśnie zaprowadziłam małą do żłobka i jadę do pracy. Dziś najdłuższa zmiana, zapewne ponad 8 h, nie wiem jak ją wytrzymam :/ nie wiem skąd ten bol, może z przemęczenia?
Ojej, wypoczywaj 😔 mnie też ostatnie dwie noce pobolewał brzuch, dziś od 3:30 do 5 przez to nie spałam, a od wieczora wczoraj dodatkowo ciągnie mnie miejsce lewego jajnika, mega dziwne uczucie 😬

bardzo współczuje, nie wiem co poradzić. Życzę Ci krótkiego dnia! ✊🏼

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🥰
ja jutro kolejne usg - 11:45. Trochę się uspokoiłam co do wczorajszej wizyty. Sobota 16:40 wizyta u endo. 🙈 teraz stresuje się ze fasolka jest za mała… 😅

Miłego dnia wszystkim!

myślałam, że nie będę się stresować i podejdę do tego, że co ma być to będzie, ale szczerze już zaczynam się lekko stresować...
Stres w takiej sytuacji nie może a nawet i pogarsza ale taka natura poprostu sie boimy... Mysle ze po 12 tygodniu będzie większa pewność i będziemy mniej przeżywać wizyty ❤️

reklama
U mnie dziś pierwsza wizyta więc stres jest raczej czy jest wszystko ok, czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu czy nie ma żadnych torbieli, krwiaków itd. nawet nie liczę na to, że zobaczę kropka 🙈 według owulacji dziś 5+4, w poniedziałek beta ok 6 tys. Przyrosty miałam ok 170-270%. Niby jakaś tam nadzieja jest, że zobaczę kropka, ale myślę bardziej czy jest ok jak na ten etap 🙈

Do góry