reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

Ja uważam, że co ma być to będzie, niezależnie od zabobonów. Ja byłam w tym miesiącu już 2 razy na cmentarzu i pewnie do 1 listopada będę jeszcze kolejne 2 razy 🙈

reklama
moja mała ma 15 miesięcy i normalnie ją noszę na rękach. A usypianie wygląda u nas tak że leży na mnie, brzuch do brzucha i tak zasypia.. jak brzuchol będzie większy to nie wiem jak to rozegram 🤷🏻‍♀️

Moja ma 16 mc i też ją noszę, może nie jakoś bardzo dużo bo sporą część dnia spędza w żłobku, a przez to że już chodzi woli ganiac sama. Gorzej jakby nie chodziła to wiadomo że sporo czasu na rękach :/ ale ogólnie u mnie nie powinno być problemu bo zasypia po prostu odłożona do łóżeczka.

Ja zaczynam dziś 9 tydzień ❤️
Czyli (8tydz+0dni)
Mam straszne problemy ze snem… nie mogę zasnąć a jak już zasnę koło 2-3 to budzę się Ok 5-6 i próbuje spać dalej ale bezskutecznie ….

Ja nie wierzę w żadne zabobony. Bóg ma plan na każdego bez względu na to czy pójdziemy na cmentarz czy nie. Pojscie na cmentarz nie decyduje o rozwoju dziecka. Bylam na cmentarzu i na wszystkich świętych pójdę. Nawet ostatnio bylan na pogrzebie ze względu ze byla to bliska osoba ale nie bylam w kaplicy.

Ja zaczynam dziś 9 tydzień ❤️
Czyli (8tydz+0dni)
Mam straszne problemy ze snem… nie mogę zasnąć a jak już zasnę koło 2-3 to budzę się Ok 5-6 i próbuje spać dalej ale bezskutecznie ….
Nie wiedziałam ze sie tak zaokrągla tygodnie :) mowia ze do 12 tygodnia jest ryzykowanie i ja ze nie mogę się doczekać to mam aplikacje (ślubna) żeby mi dni do 12 tygodnia liczyła 😅😂 u mnie dzisisj 7 tygodni 6 dni :)

reklama
Nie wiedziałam ze sie tak zaokrągla tygodnie :) mowia ze do 12 tygodnia jest ryzykowanie i ja ze nie mogę się doczekać to mam aplikacje (ślubna) żeby mi dni do 12 tygodnia liczyła 😅😂 u mnie dzisisj 7 tygodni 6 dni :)

Podobno są 2 szkoły liczenia, mi lekarz tłumaczył że załóżmy kolejny tydzień ciąży zaczyna się w poniedziałek to nie jest to dzień 0 a 1 dzień nowego tygodnia. Czyli jak np. jest niedziela to jest to ostatni dzien tygodnia czyli np. 7+7, a już poniedziałek to 8+1 bo mamy pierwszy dzień nowego tygodnia. A niektórzy lekarze mają inny system z tym 0, ale nie ogarniam jak to wtedy jest liczone 🤔

Do góry