reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
To ja wczoraj się cieszyłam, ze pierwszy raz mnie podbrzusze nie boli, miałam tyle energii, a dzisiaj lipa. Zle się czuje… jutro jadę na pobranie krwi, a wizyta dopiero za 9dni 🙄.
Jak dobrze, ze mogę być w domu 😊. Wczoraj zabrałam naszych 2 synów + 2 ich kolegów na zamknięta sale zabaw, przez 3,5 godziny czytałam różne rzeczy na temat ciąży (chociaż to nie moja pierwsza 🙄😅), a oni po zabawie zamarzyło by chlopacy przyszli do nas na noc (u nas są ferie jesienne). Także mam chałupę pełna dzieci, na szczęście takich dużych. Mój partner pracuje dziś w domu dzięki czemu ja mogę leżeć, a on robi śniadanie dla wszystkich 🙈.
Tak się cieszę z waszych wszystkich wizyt i bijących serduszek ❤️. Sama nie mogę się doczekać swojej wizyty 😊. Nie chciałam mieć już dzieci, chociaż to było planowane i nigdy bym nie pomyślała, ze tak będę się cieszyć na wiadomosc, ze jestem w ciąży… zastanawiam się tylko, kto urodzi za mnie to dziecko 😅😅😅

Wyślijcie mi w prywatnej wiadomości date waszej ostatniej miesiączki. Postaram się wesprzeć matkę założycielkę grupy, bo i tak nie mam noc do roboty i zrobię tabelkę 😊. Zobaczymy przy okazji ile nas już jest

Dzień dobry,
Ja od wczoraj mam takie fatalne mdłości że masakra :(
Teraz ledwo w pracy siedzę popijając wodę z cytryną.
Wczoraj odebrałam skierowania na szereg badań, ktore musze zrobić za okolo tydzień- dwa.
Ile czasu zamierzacie pracować- pytanie do tych pracujących?

Dzień dobry,
Ja od wczoraj mam takie fatalne mdłości że masakra :(
Teraz ledwo w pracy siedzę popijając wodę z cytryną.
Wczoraj odebrałam skierowania na szereg badań, ktore musze zrobić za okolo tydzień- dwa.
Ile czasu zamierzacie pracować- pytanie do tych pracujących?
Przykro mi, że tak źle się czujesz :( Ja się właśnie zastanawiam czy coś się stanie, jak wykonam te badania jutro zamiast za tydzień? Ja planuję pracować do świąt Bożego Narodzenia, nie dłużej, może ciut krócej 😅

Ja planuje pracować dopóki moj stan zdrowia na to pozwoli. Oprocz tego ze pracuje to w weekend studiuje
Tez bym chciała pracowac (fizycznie, bo kocham swoją prace), bo wtedy zaś szybciej leci 😊. Teraz tylko możemy z partnerem jeździć na budowy i sprawdzać postępy.
Znalazłam już pomysł by nie siedziec tylko w domu i będę chodziła na jogę, na basen - ćwiczenia dla kobiet w ciąży i z przyjaciółmi na siłownie, ale to wszystko dopiero od 2 trymestru. Muszę sobie jakos czas zorganizować, bo nienawidzę długo leżeć w łóżku, być „nieogarnięta”…

reklama
U mnie nadal brak objawów. Czasem mogłabym nawet zapomnieć, że jestem w ciąży. 😆 Choć trochę też mnie to martwi. 🤯🙄

Ja do gina idę prywatnie. W tym samym ośrodku przyjmuje i na NFZ i prywatnie. Prywatnie wizyta do miesiąca, na NFZ za rok. Abstrakcja. 🥴
Czy on mi może na prywatnej wizycie wypisać skierowanie na badania na NFZ? 🤔
Ja tak samo mam brak typowo ciążowych dolegliwości, jedynie ból piersi a wieczorem zgaga

Do góry