reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Na pewno ważne jest regularne przyjmowanie posiłków, trochę z zegarkiem w ręku. Godzinę po posiłku pomiar glukozy i na tej podstawie ewentualne modyfikacje diety bo moze być tak że jakiś produkt Ci nie służy. Ja np. miałam wysoki poziom glukozy po chlebie żytnim, a po razowym było już ok. Generalnie jadlospis powinien być tak ułożony, żebyś nie chodziła głodna. Pamiętam, że na początku czułam się w tym wszystkim zagubiona, bo przed diagnoza w moim domu często gościł schabowy na obiad :) Ale z czasem jakoś ogarnęłam temat. Zobaczysz, będzie dobrze. Ciekawe co Ci powiedzą w poradni. Może dostaniesz jakiś przykładowy jadłospis. Daj znać oczywiście :)
No ja też jestem zagubiona i boję się teraz cokolwiek jeść 🙈 bo nie wiem co mogę a czego nie 😏 u mnie w domu schabowy też podstawa 🙄 na razie nie potrafię sobie wyobrazić tej diety ale czego się nie robi 🤷🏼‍♀️☺️ Też jestem ciekawa czego się dowiem na tej wizycie. Byle do piątku 😁 Bardzo Ci dziękuję, jestem trochę spokojniejsza dzięki tobie ☺️❤️widzę małe światełku w tunelu 😊

Dziewczyny, byłyście w gabinecie same czy z partnerami?
Ja byłam z mężem 🙂 pomimo, że mieliśmy ciche dni, zwolnil się wcześniej z pracy żeby móc ze mną pojechać. Władował mi się do auta 😂i mówi, że "on jedzie czy mi się to podoba czy nie" 😳🙆🏼‍♀️ więc gdy podczas USG gin zapytał czy chce by mąż też zobaczył to byłam łaskawa i pozwoliłam go wpuścić 😂🙈 a niech ma 😜❤️ sporo go pewnie kosztowało to, że musiał pierwszy rękę wyciągnąć 🤭😁

Idę sama. Znając mojego męża, nic by nie zobaczył i się nie przyznał ;-)
Mój o dziwo dzisiaj mówi że super widział 🙆🏼‍♀️ to ja ledwo bicie serduszka widziałam a on, że tak zapierdzielalo że szok więc nie kłamał 😅 A w poprzednich ciążach jak był ze mną to podczas USG kiwał głową, że rozumie i widzi a jak tylko wyszliśmy to przyznał, że on tam uja widział 🤦🏼‍♀️😂

Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało. :) jest to moja druga ciąża. Pierwsza nie rozwijała się prawidłowo i poroniłam 2.06. Od początku Beta słabo przyrastała. Jednak teraz wszystko jest inaczej, aż nie moge uwierzyć. Wizytę u ginekologa mam 26.10. Pierwsza Beta 7.10 - 25,9 dzisiejsza 10.10 - 115,2. Przyrost 180%. Proga badałam tez 7.10 w normie. Termin mam 17.06. 😉

No ja też jestem zagubiona i boję się teraz cokolwiek jeść 🙈 bo nie wiem co mogę a czego nie 😏 u mnie w domu schabowy też podstawa 🙄 na razie nie potrafię sobie wyobrazić tej diety ale czego się nie robi 🤷🏼‍♀️☺️ Też jestem ciekawa czego się dowiem na tej wizycie. Byle do piątku 😁 Bardzo Ci dziękuję, jestem trochę spokojniejsza dzięki tobie ☺️❤️widzę małe światełku w tunelu 😊
Na stronie mamyginekolog jest fajny artykuł o cukrzycy ciążowej, jest też co nieco o diecie i przykładowy jadłospis. Zobacz w wolnej chwili ❤

Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało. :) jest to moja druga ciąża. Pierwsza nie rozwijała się prawidłowo i poroniłam 2.06. Od początku Beta słabo przyrastała. Jednak teraz wszystko jest inaczej, aż nie moge uwierzyć. Wizytę u ginekologa mam 26.10. Pierwsza Beta 7.10 - 25,9 dzisiejsza 10.10 - 115,2. Przyrost 180%. Proga badałam tez 7.10 w normie. Termin mam 17.06. 😉
Cześć 🙂 Też mam wizytę tego dnia. Bądzmy dobrej myśli

reklama
Do góry