reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Na pewno ważne jest regularne przyjmowanie posiłków, trochę z zegarkiem w ręku. Godzinę po posiłku pomiar glukozy i na tej podstawie ewentualne modyfikacje diety bo moze być tak że jakiś produkt Ci nie służy. Ja np. miałam wysoki poziom glukozy po chlebie żytnim, a po razowym było już ok. Generalnie jadlospis powinien być tak ułożony, żebyś nie chodziła głodna. Pamiętam, że na początku czułam się w tym wszystkim zagubiona, bo przed diagnoza w moim domu często gościł schabowy na obiad :) Ale z czasem jakoś ogarnęłam temat. Zobaczysz, będzie dobrze. Ciekawe co Ci powiedzą w poradni. Może dostaniesz jakiś przykładowy jadłospis. Daj znać oczywiście :)
No ja też jestem zagubiona i boję się teraz cokolwiek jeść 🙈 bo nie wiem co mogę a czego nie 😏 u mnie w domu schabowy też podstawa 🙄 na razie nie potrafię sobie wyobrazić tej diety ale czego się nie robi 🤷🏼‍♀️☺️ Też jestem ciekawa czego się dowiem na tej wizycie. Byle do piątku 😁 Bardzo Ci dziękuję, jestem trochę spokojniejsza dzięki tobie ☺️❤️widzę małe światełku w tunelu 😊

Dziewczyny, byłyście w gabinecie same czy z partnerami?
Ja byłam z mężem 🙂 pomimo, że mieliśmy ciche dni, zwolnil się wcześniej z pracy żeby móc ze mną pojechać. Władował mi się do auta 😂i mówi, że "on jedzie czy mi się to podoba czy nie" 😳🙆🏼‍♀️ więc gdy podczas USG gin zapytał czy chce by mąż też zobaczył to byłam łaskawa i pozwoliłam go wpuścić 😂🙈 a niech ma 😜❤️ sporo go pewnie kosztowało to, że musiał pierwszy rękę wyciągnąć 🤭😁

Idę sama. Znając mojego męża, nic by nie zobaczył i się nie przyznał ;-)
Mój o dziwo dzisiaj mówi że super widział 🙆🏼‍♀️ to ja ledwo bicie serduszka widziałam a on, że tak zapierdzielalo że szok więc nie kłamał 😅 A w poprzednich ciążach jak był ze mną to podczas USG kiwał głową, że rozumie i widzi a jak tylko wyszliśmy to przyznał, że on tam uja widział 🤦🏼‍♀️😂

Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało. :) jest to moja druga ciąża. Pierwsza nie rozwijała się prawidłowo i poroniłam 2.06. Od początku Beta słabo przyrastała. Jednak teraz wszystko jest inaczej, aż nie moge uwierzyć. Wizytę u ginekologa mam 26.10. Pierwsza Beta 7.10 - 25,9 dzisiejsza 10.10 - 115,2. Przyrost 180%. Proga badałam tez 7.10 w normie. Termin mam 17.06. 😉

No ja też jestem zagubiona i boję się teraz cokolwiek jeść 🙈 bo nie wiem co mogę a czego nie 😏 u mnie w domu schabowy też podstawa 🙄 na razie nie potrafię sobie wyobrazić tej diety ale czego się nie robi 🤷🏼‍♀️☺️ Też jestem ciekawa czego się dowiem na tej wizycie. Byle do piątku 😁 Bardzo Ci dziękuję, jestem trochę spokojniejsza dzięki tobie ☺️❤️widzę małe światełku w tunelu 😊
Na stronie mamyginekolog jest fajny artykuł o cukrzycy ciążowej, jest też co nieco o diecie i przykładowy jadłospis. Zobacz w wolnej chwili ❤

Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało. :) jest to moja druga ciąża. Pierwsza nie rozwijała się prawidłowo i poroniłam 2.06. Od początku Beta słabo przyrastała. Jednak teraz wszystko jest inaczej, aż nie moge uwierzyć. Wizytę u ginekologa mam 26.10. Pierwsza Beta 7.10 - 25,9 dzisiejsza 10.10 - 115,2. Przyrost 180%. Proga badałam tez 7.10 w normie. Termin mam 17.06. 😉
Cześć 🙂 Też mam wizytę tego dnia. Bądzmy dobrej myśli

reklama
Do góry