reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
To ja wczoraj się cieszyłam, ze pierwszy raz mnie podbrzusze nie boli, miałam tyle energii, a dzisiaj lipa. Zle się czuje… jutro jadę na pobranie krwi, a wizyta dopiero za 9dni 🙄.
Jak dobrze, ze mogę być w domu 😊. Wczoraj zabrałam naszych 2 synów + 2 ich kolegów na zamknięta sale zabaw, przez 3,5 godziny czytałam różne rzeczy na temat ciąży (chociaż to nie moja pierwsza 🙄😅), a oni po zabawie zamarzyło by chlopacy przyszli do nas na noc (u nas są ferie jesienne). Także mam chałupę pełna dzieci, na szczęście takich dużych. Mój partner pracuje dziś w domu dzięki czemu ja mogę leżeć, a on robi śniadanie dla wszystkich 🙈.
Tak się cieszę z waszych wszystkich wizyt i bijących serduszek ❤️. Sama nie mogę się doczekać swojej wizyty 😊. Nie chciałam mieć już dzieci, chociaż to było planowane i nigdy bym nie pomyślała, ze tak będę się cieszyć na wiadomosc, ze jestem w ciąży… zastanawiam się tylko, kto urodzi za mnie to dziecko 😅😅😅

Wyślijcie mi w prywatnej wiadomości date waszej ostatniej miesiączki. Postaram się wesprzeć matkę założycielkę grupy, bo i tak nie mam noc do roboty i zrobię tabelkę 😊. Zobaczymy przy okazji ile nas już jest

Dzień dobry,
Ja od wczoraj mam takie fatalne mdłości że masakra :(
Teraz ledwo w pracy siedzę popijając wodę z cytryną.
Wczoraj odebrałam skierowania na szereg badań, ktore musze zrobić za okolo tydzień- dwa.
Ile czasu zamierzacie pracować- pytanie do tych pracujących?

Dzień dobry,
Ja od wczoraj mam takie fatalne mdłości że masakra :(
Teraz ledwo w pracy siedzę popijając wodę z cytryną.
Wczoraj odebrałam skierowania na szereg badań, ktore musze zrobić za okolo tydzień- dwa.
Ile czasu zamierzacie pracować- pytanie do tych pracujących?
Przykro mi, że tak źle się czujesz :( Ja się właśnie zastanawiam czy coś się stanie, jak wykonam te badania jutro zamiast za tydzień? Ja planuję pracować do świąt Bożego Narodzenia, nie dłużej, może ciut krócej 😅

Ja planuje pracować dopóki moj stan zdrowia na to pozwoli. Oprocz tego ze pracuje to w weekend studiuje
Tez bym chciała pracowac (fizycznie, bo kocham swoją prace), bo wtedy zaś szybciej leci 😊. Teraz tylko możemy z partnerem jeździć na budowy i sprawdzać postępy.
Znalazłam już pomysł by nie siedziec tylko w domu i będę chodziła na jogę, na basen - ćwiczenia dla kobiet w ciąży i z przyjaciółmi na siłownie, ale to wszystko dopiero od 2 trymestru. Muszę sobie jakos czas zorganizować, bo nienawidzę długo leżeć w łóżku, być „nieogarnięta”…

reklama
U mnie nadal brak objawów. Czasem mogłabym nawet zapomnieć, że jestem w ciąży. 😆 Choć trochę też mnie to martwi. 🤯🙄

Ja do gina idę prywatnie. W tym samym ośrodku przyjmuje i na NFZ i prywatnie. Prywatnie wizyta do miesiąca, na NFZ za rok. Abstrakcja. 🥴
Czy on mi może na prywatnej wizycie wypisać skierowanie na badania na NFZ? 🤔
Ja tak samo mam brak typowo ciążowych dolegliwości, jedynie ból piersi a wieczorem zgaga

Do góry