reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

Czy robiąc badania ogólne moczu macie informację dot. bakterii?
Kiedyś miałam tam napisane, a już drugi razu mnie nie ma żadnej informacji (robiłam w diagnostyce).

Czy to znaczy, że muszę robić posiew, czy co?

reklama
Ja płaciłam za 2 badania bo nie miałam ich w skierowaniu od lekarza z luxmedu, a z kolei miałam od lekarza prywatnego wytyczne żeby je zrobić. Stąd taka dopłata 😒

Ja dostalam skierowania, moze dlatego ze mam kota, troche smutne ze tak różnie to bywa.. powinno być u każdego lekarza tak samo w ciązy, szkoda słow :(

dodatkowo musze sie podzielić z wami moją radością - dzis pierwszy dzien apetytu - mialam taką ochotę na mielone i brokuły, że zrobiłam i zjadłam z przerwami oczywiscie ale 3 dokładki - nigdy mi sie to nie zdarzyło, to chyba z tej radosci ze mi dzisiaj lepiej, wczoraj cały dzień czułam się tragicznie -nonstop mdłości już mialam tak dość ze chcialo mi sie płakać.

Ja dostalam skierowania, moze dlatego ze mam kota, troche smutne ze tak różnie to bywa.. powinno być u każdego lekarza tak samo w ciązy, szkoda słow :(

dodatkowo musze sie podzielić z wami moją radością - dzis pierwszy dzien apetytu - mialam taką ochotę na mielone i brokuły, że zrobiłam i zjadłam z przerwami oczywiscie ale 3 dokładki - nigdy mi sie to nie zdarzyło, to chyba z tej radosci ze mi dzisiaj lepiej, wczoraj cały dzień czułam się tragicznie -nonstop mdłości już mialam tak dość ze chcialo mi sie płakać.
jak już tak ochoty narobiłaś na mielone i brokuła to proszę kuriera zamówić i skierować do mnie chociaż z jedną porcją 😁🙈

tez bym z chęcią zjadła gdybym nie musiała robić 😊.

Dziewczyny, miałam dziś badanie krwi i TSH spadło mi w 4 tygodnie z 3,2 na 0,19 przy euthyrox 50 🙈 niby wciąż w normie dla ciężarnej, wizytę mam za 2 dni, podejrzewam, że zmniejszy mi dawkę..ale aż się zastanawiam czy jutro i pojutrze nie wziąć 25, którą mam w domu 🙈

Czy robiąc badania ogólne moczu macie informację dot. bakterii?
Kiedyś miałam tam napisane, a już drugi razu mnie nie ma żadnej informacji (robiłam w diagnostyce).

Czy to znaczy, że muszę robić posiew, czy co?
Ja miałam zrobiony. Dodatkowo do badania ogólnego jest to oznaczone jako "osad moczu" u mnie.

Załączniki

• Screenshot_20221110-181114_Chrome.jpg
    Screenshot_20221110-181114_Chrome.jpg
    68,2 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Do góry