reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Aaaa gratuluję 😍 miałaś planowane CC ?

Ja nadal czekam.... Już 2 dni po terminie. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie coś się ruszy, dzisiaj w nocy obudziły mnie rewolucje żołądkowe 😑
Ja też czekam 🙂 od dwóch dni boli mnie kręgosłup na dole, kostki puchną, nie jest lekko 😅 najgorsze te czekanie i wyszukiwanie objawów przedporodowych na siłę. 😆

reklama
Wolałabym, żeby "samo ruszyło". Jakoś bardziej się boję tego wywoływania. Podobno to może trwać nawet kilka dni. No zobaczymy, może do czwartku urodzę 😄

Wolałabym, żeby "samo ruszyło". Jakoś bardziej się boję tego wywoływania. Podobno to może trwać nawet kilka dni. No zobaczymy, może do czwartku urodzę 😄
Myślę, że wszystkie wolimy uniknąć wywoływania 😉
Osobiście chciałabym już mieć poród z głowy bo ta końcówka ciąży jest dla mnie okropna...😥

Dzidziusia wciąż nie ma 😅 40+3.. Spaceruje, ćwiczę na piłce, "przytulam się " z narzeczonym, biorę ciepłe prysznice, chodzę po schodach, relaksuje się.. I nic 😅🤷‍♀️
Mówił Ci lekarz, kiedy ewentualnie masz się zgłosić do szpitala? Ja równo w 41 tygodniu (czwartek).
U mnie 40+4 i też czekamy 😆 widocznie nasze dzidziusie potrzebują być w brzuszkach jeszcze kilka dni 😉

Mówił Ci lekarz, kiedy ewentualnie masz się zgłosić do szpitala? Ja równo w 41 tygodniu (czwartek).
U mnie 40+4 i też czekamy 😆 widocznie nasze dzidziusie potrzebują być w brzuszkach jeszcze kilka dni 😉
Dzisiaj jadę na ktg, lekarz zalecił bym robiła je co dwa dni i w terminie porodu mówił że on by poczekał maks 5 dni po terminie i w środę wywoływał, ale zamierzam to przeciągnąć jak wszystko będzie dobrze do piątku chociaż czyli właśnie do 41+0 albo do końca tygodnia. Nie wiem czemu aż tak mu się spieszy może właśnie przez to że termin z usg miałam na 28.05

Kurde.... Mam nadzieję, że u mnie coś ruszy. W nocy miałam skurcze co 10-15 min ale do rana się rozregulowały😔
Cały dzień odczuwam takie nieregularne skurcze i ból brzucha jak przed miesiączką 😣
Byłam na ktg, Pani doktor powiedziała, że jakieś skurcze się zapisują ale to jeszcze raczej nie to. Kolejna wizyta w środę.

Ja nadal czekam.... Już 2 dni po terminie. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie coś się ruszy, dzisiaj w nocy obudziły mnie rewolucje żołądkowe 😑

Tak, planowane, ale z lekkim opóźnieniem w szpitalu (przesunięto o 3 dni).

reklama
Do góry