reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

mówimy o takiej plastikowej?
Jeśli tak to u mnie był to najgorszy zakup w całej wyprawce [emoji51]
Młody zjeżdżał z niej jak była mokra, nie chciał wogole na niej leżeć tylko płakał i pomijam już to że wogole nie wpadliśmy na to że przeciez nie jest zanuzona w wodzie i młody marznie [emoji41]
Trzeba było dać na to pieluszkę tetrową :) u nas pomogło, ale fakt, wygodniej było po prostu malucha przytrzymać bez cudownych wynalazków [emoji6]

reklama
To może mi teraz coś polecicie, dla małej mieliśmy leżaczek Tiny Love i Babybjorn.
Ale teraz chciałbym taki typowy leżaczek, który delikatnie buja maluszka sam.
Może używałyście cof fajnego?

To może mi teraz coś polecicie, dla małej mieliśmy leżaczek Tiny Love i Babybjorn.
Ale teraz chciałbym taki typowy leżaczek, który delikatnie buja maluszka sam.
Może używałyście cof fajnego?
my mamy elektryczny i zwykły, ale starałam się w lezaczku trzymać krótko- generalnie nie są zalecane. Niby ten babybjorn chyba jest akceptowany przez fizjoterapeutów - któraś z przyszłych mam z tego co pamietam jest fizjoterapeutą- może coś podpowie?

mówimy o takiej plastikowej?
Jeśli tak to u mnie był to najgorszy zakup w całej wyprawce 😬
Młody zjeżdżał z niej jak była mokra, nie chciał wogole na niej leżeć tylko płakał i pomijam już to że wogole nie wpadliśmy na to że przeciez nie jest zanuzona w wodzie i młody marznie 😎
Plastikowej nie rozważałam, bo wiedziałam po sobie że plastik jest zimny, wystarczył mi materiałowy, tako ustawiający dziecko ok 45st, sobie spokojnie leżało, miało odkrytą główkę, bez ryzyka zamoczenia i miałam 2 wolne ręce do mycia reszty ciała 🙃

Ja miałam tak po andrzejkach 😅tylko że nie z psem a z mężem 😅 to oboje wymiotowalismy do miski 😂 człowiek ma tak Podrażniony żołądek że byle co i już człowieka naciąga..
ja jeszcze nigdy nie zwymiotowalam a czasem się zastanawiam czypalcy nie wsadzić bo może ulgepoczuje ...w pierwszej ciąży mąż przyniósł od teściów jelitowe to 2razy zwymiotowalam od tego typowo a tak to 3 ciąża i nic ale całymi dniami czuje mdłości nadal!

Ja akurat mam inne doswiadczenia z dzieckiem. 3 tygodnie temu trafilismy na sor z corka, bo miala problemy z oddychaniem-przyjeli ja od razu, od razu dali leki na rozkurcz oskrzeli, dopiero w drugiej kolejnosci robili test na covid i rsv. Takze moze mielismy szczescie, a moze zalezy to od szpitala i lekarzy.
to tu nawet temperatury nie sprawdzili przed upomnieniem się o leki np...znieczulica

my mamy elektryczny i zwykły, ale starałam się w lezaczku trzymać krótko- generalnie nie są zalecane. Niby ten babybjorn chyba jest akceptowany przez fizjoterapeutów - któraś z przyszłych mam z tego co pamietam jest fizjoterapeutą- może coś podpowie?
Mój mąż jest fizjoterapeutą 😅 zawsze wszystko dokładnie sprawdzał zanim kupiliśmy coś dla małej i czytał chyba wszystkie testy 🙈

reklama
Do góry