reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jej a ja nie mam pojęcia jakie imię dla chłopaka jak coś....syn ma po mężu także mam dwóch Piotrków w domu, a imiona drugie dostają po dziadkach i tak synek po moim tacie a córa po teściowej więc mamy imię teścia wolne i mojej mamy więc spox z drugim, ale pierwsze jeśli jednak będzie chłopak to nie wiem....dla dziewczynki podoba mi się parę i coś wybierzemy wspólnie...jeszcze nie mam pojęcia kto zostanie chrzestnymi...także imię i chrzestni mocno do rozkminy....

reklama
Tak w sumie dopiero teraz przetrawiłam.. Ja po swoim krwawieniu nie dostałam immuniglobuliny [emoji848] może w Polsce jakieś inne podejście [emoji4]

@Stelle, ja tylko przy 1 ciążowej wizycie byłam na fotelu, no i teraz w szpitalu, a na pozostałych dwóch nie [emoji4] piersi nigdy nie miałam badanych [emoji15]
Szczerze to mnie to szokuje z tym brakiem badań na fotelu, przecież jak inaczej lekarz ma np. wyłapać infekcję intymną, która się zaczyna i pacjentka np. jeszcze nie czuje, albo przechodzi skąpoobjawowo. Już nie mówiąc o braku badania piersi... Mam nadzieję, że chociaż Was pytają czy macie aktualne usg piersi, albo kierują na takie badanie, bo jak nie to jest serio skandal. Profilaktyka raka szyjki macicy (czyli regularne cytologie) i samobadanie piersi i regularne usg są niesamowicie istotne już w naszym wieku. Rak szyjki macicy w momencie kiedy daje widoczne i odczuwalne objawy już jest w takim stadium, że jest zdecydowanie za późno na jakieś reakcje niestety. Namawiajcie też swoje mamy na badania, one już w większości będą miały za darmo i bez proszenia po 50 roku życia.

Też mówimy Mikołaj i kij ważne że prezenty przynosi 😂😅. Teraz dostałam kody na film od Mikołaja i nie mogę się doczekać aż pokaże go swoim, bo serio sama się wzruszyłam i normalnie jest to genialne ❤️ jakby któraś chciała wygrać to rozdanie jest na insta i można taki zgarnąć kupon właśnie na film. Aż żałuję że za dzieciaka takiego nie dostałam 😂 jak poryczałam się jako dorosła😂😂😂😂😂 ja jeszcze muszę wykombinować kalendarz adwentowy jutro! Rano wbijam na sklepy po rzeczy do niego!

A teraz jak dobrze wyrostek widoczny to można się domyślać płci też. Ja specjalnie nie patrzyłam na nagraniu😂😂😂😂😂 sobie człowiek utrudnia życie jak nic

Załączniki

• 817a510e-f9e8-430b-9118-6cdca54f9e80.jpg
    817a510e-f9e8-430b-9118-6cdca54f9e80.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 100
Dziewczyny, jak u Was wygląda sytuacja z prezentami dla dzieci od Mikolaja i pod choinkę? Bo u nas z racji wieku dziecka (skończone lat 4) pojawia się problem rozdzielenia... I wyjaśnienia, że Mikołaj na Mikołaja, a w Wigilię Gwiazdka/Dzieciątko (a w filmach Mikołaj). 😱
O nieee, to będzie nasze pierwsze dziecko, ale nie wiem, jak się z mężem dogadamy w tej sprawie 😅 U mnie zawsze był Mikołaj (i na 6.12 i w wigilię), a u mojego w wigilię przychodzi właśnie Gwiazdor. Chyba będą dwa scenariusze, w zależności od tego, u których dziadków święta 😂

O nieee, to będzie nasze pierwsze dziecko, ale nie wiem, jak się z mężem dogadamy w tej sprawie 😅 U mnie zawsze był Mikołaj (i na 6.12 i w wigilię), a u mojego w wigilię przychodzi właśnie Gwiazdor. Chyba będą dwa scenariusze, w zależności od tego, u których dziadków święta 😂
U nas na szczęście jest zgodność ☺ 6.12 przychodzi Mikołaj a 24.12 Dzieciątko 😁😔

Szczerze to mnie to szokuje z tym brakiem badań na fotelu, przecież jak inaczej lekarz ma np. wyłapać infekcję intymną, która się zaczyna i pacjentka np. jeszcze nie czuje, albo przechodzi skąpoobjawowo. Już nie mówiąc o braku badania piersi... Mam nadzieję, że chociaż Was pytają czy macie aktualne usg piersi, albo kierują na takie badanie, bo jak nie to jest serio skandal. Profilaktyka raka szyjki macicy (czyli regularne cytologie) i samobadanie piersi i regularne usg są niesamowicie istotne już w naszym wieku. Rak szyjki macicy w momencie kiedy daje widoczne i odczuwalne objawy już jest w takim stadium, że jest zdecydowanie za późno na jakieś reakcje niestety. Namawiajcie też swoje mamy na badania, one już w większości będą miały za darmo i bez proszenia po 50 roku życia.
Cytologię mam aktualna, ale w sumie zdziwiłam się bo oddał mi wyniki, powiedzial że jest ok a w domu zobaczyłam, że piszę stan zapalny [emoji2368] na szczęście lada moment zmieniam gina. A piersi tylko raz w życiu miałam badane.. Usg nigdy [emoji85]

reklama
Dziewczyny, jak u Was wygląda sytuacja z prezentami dla dzieci od Mikolaja i pod choinkę? Bo u nas z racji wieku dziecka (skończone lat 4) pojawia się problem rozdzielenia... I wyjaśnienia, że Mikołaj na Mikołaja, a w Wigilię Gwiazdka/Dzieciątko (a w filmach Mikołaj). 😱
my kupujemy tylko na święta. Na Mikołaja dostaje milion prezentów "od Mikołaja" to my już nic nie kupujemy. Za to kupujemy większy na święta.

Do góry