reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja tez mam z tym problem i sama sie lapie na to, ze mowie, ze w Wigilie przychodzi Mikołaj, a nie Gwiazdor. Moje dzieci tez sie mylą i chyba nic z tym sie nie zrobi, zwlaszcza ze w tv jest przekaz tylko o Mikolaju
my pod choinkę mówimy że dostał prezent od nas pod choinkę a nie od Gwiazdora. On nawet nie wie że takie coś "istnieje". Mikołaj to Mikołaj 🧑‍🎄

reklama
U nas jest tak że 6tego robię z młodym pierniki.. Parę dni wcześniej piszemy list. Standardowo list znika. Noi 6tego młody mój kładzie mleko i ciastka na nocna szafkę Mikołaj (mama) zjadła i wypija mleko i zostawia prezent.. W wigilię przychodzi gwiazdka.. Po wigili itp młody z tatą wychodzi na zewnątrz i szuka pierwszej gwiazdki.. Gdy znajdą wracają i gwiazdka podrzuciła prezenty pod choinkę..
ale ładnie 😍

Tak rodzice nam z dzieciaka robili 😅 i tak robię młodemu 😅 mąż miał właśnie nie 06.12 Mikołaja tylko 24tego.. Ale jakoś mi klimat świat zaczyna się w sumie od 6tego i tak zostało 😅 samo pieczenie ciastek to dla młodego jakaś fajna miła zabawa.. Dla mnie w nocy jak te ciastka muszę jeść 😂😂

Ejjjjjj! Sprawdziłam krew wyciskana i krew niewyciskana na cukier.doslownie jedno po drugim i mam taką różnice że teraz się zastanawiam czy ja mam potrzebę brania insuliny.....114/122..... nikt mi nie powiedział że ja jej wyciskać nie mogę ani w 2 ciąży ani teraz! Baba sama mi w drugiej ciąży dając glukometr pokazała jak używać i wcisnęła mi ta krew!

pracuję tutaj 5 lat, dość dobrze znam swój zespół i wiem że będą krzywić 😅
No to niech sie krzywią, po takim czasie miałabym gdzieś ich reakcję. Życie nie polega an tym zeby wszystkich dookola uszczęśliwiać. My też jesteśmy ludźmi, mamy prawo byc szczesliwi. Wiec niech sie ciesza szczęściem innych, a jak nie potrafią to narazie. 😅
Ja mam na 24.06, imieniny dziadka [*] jak będzie chłopiec to chce mu dać na imię po dziadku Jan [emoji3590]
U mnie jak chłopiec bedzie to Aleksander 🥰

Mnie bada z doświadczenia wiem praktycznie co wizytę na fotelu w każdej ciąży. Piersi też minimum raz w ciąży a sama poza ciąża byłam na USG. Cytologia raz w roku obowiazkowo

reklama
Dziewczyny mocz macie badany co wizytę? I szyjke?
Ale że oddajesz próbkę moczu u lekarza i on to daje dalej do laboratorium? 😅 Czy po prostu trzeba przychodzić z gotowymi wynikami? Mi do tej pory tylko raz kazał mocz zbadać, ale szyjkę bada za każdym razem.
Ejjjjjj! Sprawdziłam krew wyciskana i krew niewyciskana na cukier.doslownie jedno po drugim i mam taką różnice że teraz się zastanawiam czy ja mam potrzebę brania insuliny.....114/122..... nikt mi nie powiedział że ja jej wyciskać nie mogę ani w 2 ciąży ani teraz! Baba sama mi w drugiej ciąży dając glukometr pokazała jak używać i wcisnęła mi ta krew!
Kurde, no widzisz! Ja dzisiaj próbowałam nie wyciskać, ale u mnie to nic nie leci wtedy :( Ale będę próbować do skutku, może sobie wcześniej palec we wrzątek włożę 😂
A ten wynik u Ciebie to godzinę po posiłku?

Do góry