reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Z tego co kojarzę to trzeba mieć udokumentowana wizytę do 10 tygodnia ale karty ciąży chyba nie
Ja nie miałam karty ciąży do 11 TC i miałam becikowe za każdym razem
a becikowe nie jest określane również przez finanse? Tam jakoś mega mało trzeba zarabiać żeby się załapać. Czy się mylę?

reklama
ja w poronionej ciąży jak poszłam do jednego lekarza do autentycznie szukał 2 zarodków z 10 minut. Przez 10 minut się nic nie odzywał aż wkoncu: eureka! Są 2 zarodki!
Jak zaczęłam plamić i poszłam do innego lekarza to ten 2 zarodki znalazł w 3 sekundy 😏
Także sprzęt dużo daje 😁
Ja chodzę na NFZ i na szczęście mają tam mega dobry sprzęt 👍
Moj też szukał drugiego zarodka... Ale powiedział że to jeszcze wcześnie i może się ujawni na kolejnej wizycie 🙄🙈 nie miałabym nic przecikwo, oby tylko było zdrowe 😜

Z tymi sprzętami to faktycznie porażka.. też miałam już przygodę i przełamałam dwa dni bo myślałam że pęcherzyk maleje a zarodek się zatrzymał.. 🙏😌

Mnie tylko lekarka nastraszyla. Chyba wiecej do niej nie pojde. Mowila ze ciaza powinna byc prowadzona na patologi ciazy w Poznaniu. Bo to ciaza wysokiego ryzyka. Mam sie zastanowic nad tymi nifty. Cena mnie przeraza. Taka byla nie delikatna. Chyba lepiej zostane przy swoim lekarzu prywatnie.
Weź, a czemu od razu ciaza zagrożona?
Zostan przy swoim lekarzu prywatnym. A na nfz znajdz kogoś moze... zeby wystawil skierowania. Ja wlasnie teraz patrzę ze gdyby nie skierowanie to musialabym zaplacic powyżej 400 zl. Masakra 😭 Tak ceny podnieśli w tych laboratoriach.

Dziewczyny, a to nie jest tak, że żeby mieć szansę na becikowe to trzeba mieć kartę ciąży założoną do 10 hbd? Ja ostatnio się nie załapałam, ale tak jak piszecie o tym odroczeniu założenia karty to mni przyszło na myśl.
Wystarczy poprosic o zawwiadczenie z pierwsza wizytą ciazy.

Zostan przy swoim lekarzu prywatnym. A na nfz znajdz kogoś moze... zeby wystawil skierowania. Ja wlasnie teraz patrzę ze gdyby nie skierowanie to musialabym zaplacic powyżej 400 zl. Masakra 😭 Tak ceny podnieśli w tych laboratoriach.
Moja jest zagrożona przez obciążony wywiad ginekologiczno-położniczy oraz historię medyczną... Wliczając fakt, że szansa na tą ciążę oscylowała w granicach procenta...

Dziewczyny, najprawdopodobniej jestem w 5-6 tc. Najprawdopodobniej, ponieważ nie byłam u lekarza jeszcze, testy wychodzą +.
Charakterystyczne bóle brzucha, tkliwość piersi, nudności występują od kilku dni. Natomiast do tego doszła biegunka i dosyć mocne kłucie lewego jajnika.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Jestem pełna niepokoju, ponieważ 2 lata temu 1 ciąże poroniłam w 7tc.

Przy badaniach prywatnych przed pierwsza ciąża wydałam jakieś 700zl na badania, które i tak mało dały a już nie wspomnę o dalszym leczeniu ;/ ceny są masakryczne...

reklama
Dziewczyny, najprawdopodobniej jestem w 5-6 tc. Najprawdopodobniej, ponieważ nie byłam u lekarza jeszcze, testy wychodzą +.
Charakterystyczne bóle brzucha, tkliwość piersi, nudności występują od kilku dni. Natomiast do tego doszła biegunka i dosyć mocne kłucie lewego jajnika.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Jestem pełna niepokoju, ponieważ 2 lata temu 1 ciąże poroniłam w 7tc.
Myślę że to jakby nie było to dość standardowe objawy i możesz być spokojna [emoji6]

Do góry