Na swoim ZUS pue masz zakładkę świadczeniobiorca i tam wypisują zasiłki które ZUS wypłaca. Jest też data i kwota wyplatyA wiesz może, jak sprawdzić to czy pracodawca w ogóle podał Cię do ZUSu, żeby oni Ci wypłacili? W sensie jest możliwość sprawdzenia tego na swoim koncie ZUSu czy pozostaje tylko kontakt telefoniczny albo osobisty?
reklama
Tak . Do 20 pracowników stan na 30 listopada płaci zus, powyżej pracodawca wypłaca a potem rozlicza się z zusPowyżej 20 pracowników to pracodawca płaci? Jesli tak to juz raczej wiem kto będzie płacił
Kundlica
Fanka BB :)
@stelle taka różnica to nawet kwestia błędu pomiaru [emoji4] przecież to różnica mniej niż pół mm więc wystarczy że ciut inaczej złapał i pyk. Mogło być w poprzedniej ciąży mniej, w tej więcej albo w ogóle jeszcze inny mix [emoji4] nie myśl tyle, bo szkoda Waszego zdrowia [emoji4]Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem [emoji849] dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy [emoji853] dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 [emoji2356] wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności [emoji849]
Anolik
no właśnie dlatego pytam, bo ja chce równolegle chodzić do dwóch. Uwielbiam mojego lekarza, do którego chodzę prywatnie, ale w poprzedniej ciąży wydałam fortunę na wizyty i badania, więc teraz chciałam być mądrzejsza i choć część badań mieć na fundusz.Ja chodze prywatnie. Zapisalam sie tez na nfz aby miec skierowania na badania. Niewiem jak ogarnac 2 lekarzy
Dzis 6+1 czy wy tez czujecie takie gilgotanie w brzuchu? Moze to oznaka ze cos tam rosnie?
P. S. Zmieniłam nick, może się połapiecie
Klaudia126
Tyle, że ja mam tylko panel ogólny i panel ubezpieczonego. Nie mam panelu świadczeniobiorcy.Na swoim ZUS pue masz zakładkę świadczeniobiorca i tam wypisują zasiłki które ZUS wypłaca. Jest też data i kwota wyplaty
angeliskax
Moderator
Kto się wizytuje jutro?
Ja mam na 16 usg, ciekawe wkońcu który tydzień wyjdzie. Jeszcze przed pracą musze zrobić badanie beta HCG zeby on określił czy to na pewno ten tydzień co myśli
Ja mam na 16 usg, ciekawe wkońcu który tydzień wyjdzie. Jeszcze przed pracą musze zrobić badanie beta HCG zeby on określił czy to na pewno ten tydzień co myśli
Mamafasolki
Ja nie przytyłam nic, a wg mnie mam już brzuchDziewczyny, czy to możliwe, że zaczyna być już widać brzuch? Zastanawiam się, czy to jedzenie, czy już coś się rozpycha tak mocno (ja z tych, co przez nudności zbyt wiele nie jadłam).
Stelle
Dziewczyny, dziękuję Wam za wsparcie przekopałam oczywiście już pół internetu i tak lawirowałam od załamania do euforii zastanawiam się czy jest jakaś korelacja pomiędzy poziomem beta hcg a wielkością pęcherzyka. Bo dziwne ze niektóre dziewczyny przed osiągnięciem bety 1000 mają już pechcerzyk prawie 5mm a ja z betą ok 3tys mam ledwo 6mm ale znalazłam taką tabelkę i wg niej mieszczę się w normie jeszcze. Muszę teraz jakoś wyluzować i cierpliwie czekać do przyszłego wtorku
Załączniki
reklama
Aniaaq
Zaciekawiona BB
W którym jesteś tygodniu? U mnie dzisiaj 8+4 i wydaje mi się że brzuch zaczyna delikatnie wystawaćDziewczyny, czy to możliwe, że zaczyna być już widać brzuch? Zastanawiam się, czy to jedzenie, czy już coś się rozpycha tak mocno (ja z tych, co przez nudności zbyt wiele nie jadłam).