reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

A wiesz może, jak sprawdzić to czy pracodawca w ogóle podał Cię do ZUSu, żeby oni Ci wypłacili? W sensie jest możliwość sprawdzenia tego na swoim koncie ZUSu czy pozostaje tylko kontakt telefoniczny albo osobisty?
Na swoim ZUS pue masz zakładkę świadczeniobiorca i tam wypisują zasiłki które ZUS wypłaca. Jest też data i kwota wyplaty

reklama
Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem [emoji849] dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy [emoji853] dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 [emoji2356] wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności [emoji849]
@stelle taka różnica to nawet kwestia błędu pomiaru [emoji4] przecież to różnica mniej niż pół mm więc wystarczy że ciut inaczej złapał i pyk. Mogło być w poprzedniej ciąży mniej, w tej więcej albo w ogóle jeszcze inny mix [emoji4] nie myśl tyle, bo szkoda Waszego zdrowia [emoji4]

Ja chodze prywatnie. Zapisalam sie tez na nfz aby miec skierowania na badania. Niewiem jak ogarnac 2 lekarzy 🙀
Dzis 6+1 czy wy tez czujecie takie gilgotanie w brzuchu? Moze to oznaka ze cos tam rosnie?
no właśnie dlatego pytam, bo ja chce równolegle chodzić do dwóch. Uwielbiam mojego lekarza, do którego chodzę prywatnie, ale w poprzedniej ciąży wydałam fortunę na wizyty i badania, więc teraz chciałam być mądrzejsza i choć część badań mieć na fundusz.
P. S. Zmieniłam nick, może się połapiecie 😊

Dziewczyny, czy to możliwe, że zaczyna być już widać brzuch? Zastanawiam się, czy to jedzenie, czy już coś się rozpycha tak mocno (ja z tych, co przez nudności zbyt wiele nie jadłam).

Dziewczyny, dziękuję Wam za wsparcie 😘 przekopałam oczywiście już pół internetu i tak lawirowałam od załamania do euforii 🙄 zastanawiam się czy jest jakaś korelacja pomiędzy poziomem beta hcg a wielkością pęcherzyka. Bo dziwne ze niektóre dziewczyny przed osiągnięciem bety 1000 mają już pechcerzyk prawie 5mm a ja z betą ok 3tys mam ledwo 6mm 🙄 ale znalazłam taką tabelkę i wg niej mieszczę się w normie jeszcze. Muszę teraz jakoś wyluzować i cierpliwie czekać do przyszłego wtorku 🙏

Załączniki

• Screenshot_2021-10-25-20-29-20-519_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2021-10-25-20-29-20-519_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    336,2 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Dziewczyny, czy to możliwe, że zaczyna być już widać brzuch? Zastanawiam się, czy to jedzenie, czy już coś się rozpycha tak mocno (ja z tych, co przez nudności zbyt wiele nie jadłam).
W którym jesteś tygodniu? U mnie dzisiaj 8+4 i wydaje mi się że brzuch zaczyna delikatnie wystawać 😊

Do góry