reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, dziękuję Wam za wsparcie [emoji8] przekopałam oczywiście już pół internetu i tak lawirowałam od załamania do euforii [emoji849] zastanawiam się czy jest jakaś korelacja pomiędzy poziomem beta hcg a wielkością pęcherzyka. Bo dziwne ze niektóre dziewczyny przed osiągnięciem bety 1000 mają już pechcerzyk prawie 5mm a ja z betą ok 3tys mam ledwo 6mm [emoji849] ale znalazłam taką tabelkę i wg niej mieszczę się w normie jeszcze. Muszę teraz jakoś wyluzować i cierpliwie czekać do przyszłego wtorku [emoji120]
Przestań świrować i sìę ciesz bo jest wszystko ok[emoji3] ja 4t1d miałam bete 726, w 4t4d miałam pęcherzyk 5.3mm przy czym lekarz powiedział,że moze to jest pęcherzyk ale na ten moment nie może wykluczyć pozamacicznej. Tutaj dziewczynom potwierdzają pęcherzyki nawet 2mm, a ten 5mm nie chcial mi potwierdzić [emoji85]
2 tygodnie pozniej bylo serduszko i spory zarodek [emoji4] dzisiaj 7t4d i wierze ze nadal jest ok [emoji4]

Przestań świrować i sìę ciesz bo jest wszystko ok[emoji3] ja 4t1d miałam bete 726, w 4t4d miałam pęcherzyk 5.3mm przy czym lekarz powiedział,że moze to jest pęcherzyk ale na ten moment nie może wykluczyć pozamacicznej. Tutaj dziewczynom potwierdzają pęcherzyki nawet 2mm, a ten 5mm nie chcial mi potwierdzić [emoji85]
2 tygodnie pozniej bylo serduszko i spory zarodek [emoji4] dzisiaj 7t4d i wierze ze nadal jest ok [emoji4]
No ja już nie umiem chyba tak pozytywnie wszystkiego rozpatrywać 🙈 wierzę że wszystko będzie ok, kiedyś musi się w końcu udać 🙏 dzięki za sprowadzenie na ziemię 😊

A ja dzisiaj ostatni raz jestem w pracy, lekarz wystawił mi l4 od jutra bo chciałam jeszcze zamknąć kilka spraw. Czuje się dobrze ale jak dużo w ciągu dnia podnoszę to wieczorami bardzo odczuwam brzuch. Do tego u nas trafił się przypadek covid, bostonka u dzieci i naprawdę wolę nie ryzykować 🙈

No ja już nie umiem chyba tak pozytywnie wszystkiego rozpatrywać 🙈 wierzę że wszystko będzie ok, kiedyś musi się w końcu udać 🙏 dzięki za sprowadzenie na ziemię 😊

A ja dzisiaj ostatni raz jestem w pracy, lekarz wystawił mi l4 od jutra bo chciałam jeszcze zamknąć kilka spraw. Czuje się dobrze ale jak dużo w ciągu dnia podnoszę to wieczorami bardzo odczuwam brzuch. Do tego u nas trafił się przypadek covid, bostonka u dzieci i naprawdę wolę nie ryzykować 🙈
W żłobku syna jakaś masakra. Więc zastanawiam się, co dalej robić. Boję się, że w końcu coś złapię. Zobaczymy. A Tobie się nie dziwię. Jestem generalnie za pracą w ciąży, ale myślę że są zawody, gdzie nie warto ryzykować.

A wiesz może, jak sprawdzić to czy pracodawca w ogóle podał Cię do ZUSu, żeby oni Ci wypłacili? W sensie jest możliwość sprawdzenia tego na swoim koncie ZUSu czy pozostaje tylko kontakt telefoniczny albo osobisty?
Wydaje mi się że na koncie powinnaś mieć szczegóły ubezpieczającego tzn firmy która opłaca twoje składki

W żłobku syna jakaś masakra. Więc zastanawiam się, co dalej robić. Boję się, że w końcu coś złapię. Zobaczymy. A Tobie się nie dziwię. Jestem generalnie za pracą w ciąży, ale myślę że są zawody, gdzie nie warto ryzykować.
Kochana nawet mi nie mów o żłobku....córka chodzi 3 dni i wraca z katarem i kaszlem...i tak cały październik 🙈 teraz też jest w domu bo jescze trochę kaszle na mokro .. mam nadzieję ją posłać znowu w czwartek ale zobaczymy co będzie 🥴

To moja 3ci ciąża.. I u mnie widać brzuszek.. To nie przez jedzenie.. Bo prawie nie jem przez nudności.. Spodnie nie zapne.. Bo mnie cisnie.. I na biodrach mam świeże rozstępy bo czerwone i swędzą. Dodam że mam 167 i 68kg..

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 powodzenia na dzisiejszych wizytach ✊
Ja mam mdłości od początku ciąży, schudłam 1kg, a mały brzuszek widać - jestem szczupła więc pewnie dlatego 😊 u mnie dziś 6+1 i już nie mogę się doczekać wizyty 🥰

Do góry