reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Haha ja tez wózki oglądałam[emoji28] marzy mi się easy walker harvey 3 Premium, ten oliwkowy. Póki co jak dla mnie cena kosmiczna, moj partner jest gadżeciarzem i lubi kupowac drogie rzeczy w przeciwieństwie do mnie więc będzie mnie pewnie namawiał, zeby kupic taki jaki mi sie najbardziej podoba. Z drugiej strony wiem, ze na wątku temat wózkow bedzie sie wiele razy przewijał i może od którejs z Was cos fajnego podpatrze :)

Mój też gadżeciarz więc on chce cybexa e-priama 🤣🤣🤣 🤦‍♀️

reklama
Haha ja tez wózki oglądałam[emoji28] marzy mi się easy walker harvey 3 Premium, ten oliwkowy. Póki co jak dla mnie cena kosmiczna, moj partner jest gadżeciarzem i lubi kupowac drogie rzeczy w przeciwieństwie do mnie więc będzie mnie pewnie namawiał, zeby kupic taki jaki mi sie najbardziej podoba. Z drugiej strony wiem, ze na wątku temat wózkow bedzie sie wiele razy przewijał i może od którejs z Was cos fajnego podpatrze :)
Ja się zastanawiam czy przez pierwsze 3-6 miesięcy nie traktować go właśnie jak łóżeczka... 40m2, 2 pokoje i trzeba będzie sobie poradzić w 4 osoby :-D ...

Ja

będę szukać na olx ,dużo osób sprzedaje prawie nówki za mniejsze pieniadze,a ponieważ to mój kolejne dziecko potrzeba zakupów jest już mniejsza niż np gdy czeka się na pierwsze.
Mam podobnie. I choć to moje pierwsze dziecko to jakoś nie widzę potrzeby wydawania tysięcy na wózek😉 Raczej znajdziemy używany, ostatnio przeglądałam i są na prawdę w super stanie. Zresztą u nas po bliskich też krążą wózki i wymieniają się tylko. Jesteśmy z tych co nie lubią wydawać dużo kasy na takie pierdoły, raczej inwestujemy w inną stronę😉
A powiem Wam... Że moja klientka z Kanady kiedyś podesłała mi linki do różnych wózków... I ceny były nawet po kilkanaście tysięcy🤣 to dopiero jest szaleństwo🤣

Hej witam wszystkie mamusie kropkow:)
Ja wczoraj byłam na venomie w kinie ale powiem wam że po godzinie zasypiałam [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
A jak 1 część bardzo mi się podobała venoma tak ta wczorajszą niebardzo.

Co do zakupów kropkowych to ja jeszcze się nie rozglądam, ja będę miała sporo z wyprawki od kuzynki także wstrzymujemy się ile się da najdłużej . Nawet na internetach jeszcze nic zabardzo nie oglądamy, bo nawet gdyby mamy niewyjaśniona sytuację 1 czy 2 kropki

Teściowej chcemy powiedzieć o tym że będzie babcia jak już się serduszko/serduszka pokażą :)
To będzie jej debiut w babciowaniu, ma 3 synów ale tylko my po śrubie i wgl, tamci to tak marnie raczej wolą życie samotników.

Tak samo jak moja Mama też mam braci ale oni też raczej życie kawalera im pasuje.

Także i wujowie i babcie będą mieli swój pierwszy raz [emoji16][emoji16][emoji16]

A to tak na poprawę dzisiejszego dnia [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
IMG-20211015-WA0000.jpeg

Ja się zastanawiam czy przez pierwsze 3-6 miesięcy nie traktować go właśnie jak łóżeczka... 40m2, 2 pokoje i trzeba będzie sobie poradzić w 4 osoby :-D ...
W sensie myślisz żeby na razie nie kupować lozeczka tylko mieć sam wózek?
Mi się nie wydaje to najlepszym pomysłem, jednak dobrze przyzwyczajać od początku dziecko do spania w łóżeczku, potem będzie to ciężko odkręcić;)
A no i to krótkoterminowe rozwiązanie, może do max 3 miesiąca, potem już dzieci ruchliwe są ;)
Ja miałam łóżeczko dostawne przy pierwszym dziecku i żałuję, szybko z niego wyrosło i trzeba było i tak i tak w jego miejsce docelowo postawić duże łóżeczko. A już sama funkcjonalność tego otwartego łóżeczka też akurat u nas się nie sprawdziła. Do niczego mi się to nie przydało, bo i tak jak się dziecko w nocy budziło to najpierw przewijalam, potem karmiłam, zasypiało najczęściej przy piersi więc odkładałam do łóżeczka i tyle, zupełnie te brak jednego boku mi się nie przydał :p nie wiem jak u innych się sprawdziło:)

Super u nas za to sprawdziła się kołyska, tzn akurat sama opcja kołysanie zupełnie nie, ale to że było to małe łóżeczko na kółkach (opcja kołysania była u nas zablokowana cały czas). Jak szłam do innego pomieszczenia to brałam dziecko ze sobą i dzięki temu widziało mnie cały czas i nie było samotne. To dopiero przy drugim dziecku miałam. Przy pierwszym nie miałam kołyski i jak się budziła to najczęściej musiałam siedzieć z nią w pokoju i zabawiac lub nosić bo płakała jak była sama. I bardzo szybko wprowadziłam bujaczek który nie jest zbyt dobry dla rozwoju dziecka ale właśnie dzięki niemu mogłam córkę wziąć ze sobą do innego pomieszczenia. Córka bardzo dużo czasu spędzała w tym bujaku (niestety!) a synek przy którym miałam już kołyskę o wiele, wieeeele mniej.

reklama
Hej witam wszystkie mamusie kropkow:)
Ja wczoraj byłam na venomie w kinie ale powiem wam że po godzinie zasypiałam [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
A jak 1 część bardzo mi się podobała venoma tak ta wczorajszą niebardzo.

Co do zakupów kropkowych to ja jeszcze się nie rozglądam, ja będę miała sporo z wyprawki od kuzynki także wstrzymujemy się ile się da najdłużej . Nawet na internetach jeszcze nic zabardzo nie oglądamy, bo nawet gdyby mamy niewyjaśniona sytuację 1 czy 2 kropki

Teściowej chcemy powiedzieć o tym że będzie babcia jak już się serduszko/serduszka pokażą :)
To będzie jej debiut w babciowaniu, ma 3 synów ale tylko my po śrubie i wgl, tamci to tak marnie raczej wolą życie samotników.

Tak samo jak moja Mama też mam braci ale oni też raczej życie kawalera im pasuje.

Także i wujowie i babcie będą mieli swój pierwszy raz [emoji16][emoji16][emoji16]

A to tak na poprawę dzisiejszego dnia [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]Zobacz załącznik 1327562
My właśnie się wybieramy na Venoma we wtorek. Seans mamy na 19, do 19 pracuje, więc akurat będzie po reklamach i już się boje ze obejrzę pierwsze pół godziny filmu i później napisy końcowe [emoji1787][emoji1787]

Do góry