reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny czy wy też macie taki ciągły ucisk na pęcherz? Nom stop chodzę do toalety ledwo z niej wyjdę a za 10/15minut to samo. . A najgorsze, że czasami jest to parę kropelek,a pęcherz wydaje się
pełny, jakbym miała wysikać cały basen. Dodam, że nic mnie nie piecze ani nic z tych rzeczy. W pierwszej ciąży miałam coś takiego pod koniec, ale nie na początku
Ja tak mam. Jednego dnia mniej drugiego bardziej

reklama
Cześć dziewczyny! Ja 2 dni temu wyłapałam trochę przez przypadek, że beta właśnie zaczęła rosnąć - wyniosła dokładnie 6,52 :D Dzisiaj już wyraźne kreski, a jestem jeszcze 2 dni przed @.
Niestety mam za sobą 2 straty i ta ciąża nie jest i nie będzie łatwa. Specjalnie testowałam jak najszybciej, żeby móc od razu wdrożyć leki, a tymczasem moja ginka zjechała mnie przez telefon, że ona nie leczy testu ciążowego (beta to też dla niej za mało) i kazała przyjść za 2 tygodnie. No niestety do tego czasu tej ciąży mogłoby już nie być.
Teraz, skoro kreski są już bez żadnych wątpliwości, zbieram wszystkie swoje argumenty i jutro dzwonię po lekarzach tak długo, aż któryś potraktuje mnie poważnie.
Mam obie mutacje MTHFR i pai-1 w hetero, dlatego od początku tego cyklu biorę acard, a od pozytywnego testu miałam dostać heparynę...
Oprócz tego mam lekką niedoczynność tarczycy.
W domu została mi też resztka duphastonu - stwierdziłam, że nie zaszkodzi brać, a jutro pewnie pójdę sobie zbadać progesteron.
Nie wiem, jak się to skończy. Na razie jest 99% strachu, 1% radości...
Czuję się dobrze i przeszkadza mi jedynie bardzo napompowany brzuch. Zaczęło się wczoraj po południu, więc wzięłam na wszelki wypadek nospę, ale szczerze mówiąc pomogło raczej po prostu leżenie. Niestety dzisiaj to jeszcze nie zeszło. Wydaje mi się, że to po prostu zebrała się woda, bo ja miewałam już wcześniej takie stany bez ciąży. Bo gdyby to się stawiała macica, to chyba czułabym jakieś skurcze? 🤔
W każdym razie gratuluję wszystkim przyszłym mamom i trzymam kciuki, żeby wszystko u Was dobrze przebiegało!
Zobacz załącznik 1327478
Hej, witam Cię z wątku o poronieniu i trzymam mocno kciuki 😍😍😍

A mnie dziś naszło i zaczęłam już szukać wózka (chyba najdroższy, ale na najdłuższy okres czasu zakup)
I spodobał mi się INSEVIO DOLPHIN...
Zakup za 7-8 miesięcy, a ja już szukam o się rozglądam... Moja młoda też stwierdziła, że super wózek, a że urodzi się nam na wiosnę/lato to opcja wentylacji 360 może być super - młoda już zaczęła snuć plany, że wózek idealny na naszą działkę... Cisza, spokój, ptaków śpiew etc...

A mnie dziś naszło i zaczęłam już szukać wózka (chyba najdroższy, ale na najdłuższy okres czasu zakup)
Zakup za 7-8 miesięcy, a ja już szukam o się rozglądam... Moja młoda też stwierdziła, że super wózek, a że urodzi się nam na wiosnę/lato to opcja wentylacji 360 może być super - młoda już zaczęła snuć plany, że wózek idealny na naszą działkę... Cisza, spokój, ptaków śpiew etc...
Hmmm to taka średnia półka cenowa są jeszcze droższe 😉

Moim zdaniem nie ma nic złego w szukaniu/wybieraniu i nastawianiu się na coś. Ja mam od dawna wybrany wózek/wózki i jakieś pierdoły. O imiona nie wspominając. Nie wierzę w zabobony, które mówią że przez to coś się może stać

reklama
Haha ja tez wózki oglądałam[emoji28] marzy mi się easy walker harvey 3 Premium, ten oliwkowy. Póki co jak dla mnie cena kosmiczna, moj partner jest gadżeciarzem i lubi kupowac drogie rzeczy w przeciwieństwie do mnie więc będzie mnie pewnie namawiał, zeby kupic taki jaki mi sie najbardziej podoba. Z drugiej strony wiem, ze na wątku temat wózkow bedzie sie wiele razy przewijał i może od którejs z Was cos fajnego podpatrze :)

Do góry