reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

W sensie myślisz żeby na razie nie kupować lozeczka tylko mieć sam wózek?
Mi się nie wydaje to najlepszym pomysłem, jednak dobrze przyzwyczajać od początku dziecko do spania w łóżeczku, potem będzie to ciężko odkręcić;)
A no i to krótkoterminowe rozwiązanie, może do max 3 miesiąca, potem już dzieci ruchliwe są ;)
Ja miałam łóżeczko dostawne przy pierwszym dziecku i żałuję, szybko z niego wyrosło i trzeba było i tak i tak w jego miejsce docelowo postawić duże łóżeczko. A już sama funkcjonalność tego otwartego łóżeczka też akurat u nas się nie sprawdziła. Do niczego mi się to nie przydało, bo i tak jak się dziecko w nocy budziło to najpierw przewijalam, potem karmiłam, zasypiało najczęściej przy piersi więc odkładałam do łóżeczka i tyle, zupełnie te brak jednego boku mi się nie przydał :p nie wiem jak u innych się sprawdziło:)

U nas się sprawdził najlepiej brak łóżeczka :D ale u mnie DKP ;)

reklama
Ja się zastanawiam czy przez pierwsze 3-6 miesięcy nie traktować go właśnie jak łóżeczka... 40m2, 2 pokoje i trzeba będzie sobie poradzić w 4 osoby :-D ...
My tak z pierworodnym robiliśmy :) mamy, jeszcze mniej m2 i młody spal pol roku we wozku, potem poszedl do siebie do łóżeczka :) tersz tez tak planujemy.

Mi się nie wydaje to najlepszym pomysłem, jednak dobrze przyzwyczajać od początku dziecko do spania w łóżeczku, potem będzie to ciężko odkręcić;)
A no i to krótkoterminowe rozwiązanie, może do max 3 miesiąca, potem już dzieci ruchliwe są ;)
Ja miałam łóżeczko dostawne przy pierwszym dziecku i żałuję, szybko z niego wyrosło i trzeba było i tak i tak w jego miejsce docelowo postawić duże łóżeczko. A już sama funkcjonalność tego otwartego łóżeczka też akurat u nas się nie sprawdziła. Do niczego mi się to nie przydało, bo i tak jak się dziecko w nocy budziło to najpierw przewijalam, potem karmiłam, zasypiało najczęściej przy piersi więc odkładałam do łóżeczka i tyle, zupełnie te brak jednego boku mi się nie przydał :p nie wiem jak u innych się sprawdziło:)
Akutat to zależy od dziecka. Mlody spal 6,miesiecy we wozku, czasami w dzien w lozeczku, a teraz tylko w łóżeczku - sam w pokoju od 6 mz, ani razu nie spal z nami :)

Witam dziewczyny ja rocznik 82 .
Mogę wiedzieć od dziewczyn które były w ciazy w wieku 35+ jak miałyście robione badania prenatalne i połówkowe podobno są darmowe na nfz.
Pierwsza ciąża? Tak, są darmowe. Bierzesz skierowanle i umawiasz się w placówce, gdzie robią. Możesz też zrobić amniopunkcja

Ja i tak będę wolała by później spało ze mną... Tak z młodą też zrobiłam łóżeczko przydało nam się dopiero jak młoda skończyła 1-1.5 roku (jakoś tak) i to też tylko do spania w dzień...

Ja i tak będę wolała by później spało ze mną... Tak z młodą też zrobiłam łóżeczko przydało nam się dopiero jak młoda skończyła 1-1.5 roku (jakoś tak) i to też tylko do spania w dzień...
Haha. U nas łóżeczka mam nówki ;) młody śpi ze mną. Taki typ.
Dostawką super, Kinder Kraft Bujaczek 5 w 1 masakra... Teraz chyba dokupimy kosz Mojżesza, bo mamy w planach większe mieszkanie.

Wózek mam X-lander x move. Zajechany, ale myślę że da radę. My z tych, co kilka godzin w lesie nawet, więc ;) opony do wymiany;) podoba mi się britax go big, ale nie sądzę, że kupimy drugi. Ewentualnie spacerówkę mniejszą.

Haha. U nas łóżeczka mam nówki ;) młody śpi ze mną. Taki typ.
Dostawką super, Kinder Kraft Bujaczek 5 w 1 masakra... Teraz chyba dokupimy kosz Mojżesza, bo mamy w planach większe mieszkanie.

Wózek mam X-lander x move. Zajechany, ale myślę że da radę. My z tych, co kilka godzin w lesie nawet, więc ;) opony do wymiany;) podoba mi się britax go big, ale nie sądzę, że kupimy drugi. Ewentualnie spacerówkę mniejszą.
Ja w sumie po młodej też mam jeszcze wózek, ale ok. 17kg+ (strasznie ciężki był jednak)...

Za to foteliki mamy u moich rodziców (powinny być) mam taki jeden 0-7lat (młoda używała go 2-7) tylko to typowo samochodowy z możliwością montażu przodem i tyłem... Bez opcji bujaka

reklama
Ja się będę rozglądać za jak najmniejszym wozkiem i takim, aby nie było zbyt szeroki. Mam dość wąskie przejście w mieszkaniu. Znajoma sprzedała mi patent, że wózek można trzymać w samochodzie, się z drugiej strony zima się już go tak nie zostawi.

Do góry