reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

U mnie wie tylko mama, i mój D :) noo szefowa :p ale to równa babka.. Ona ma 60lat ja 25. I jesteśmy takimi przyjaciółkami 😘 więc je powiedziałam. A tak to narazie nikomu nie mowie.. Przynajmniej do grudnia. Ale tylko dlatego ze u nas był synek ciężko chory. I chce się skupić na tej ciąży, i na badaniach .

Ja polecam na usg wybierac sie ok 6 lub 7 tyg jespi nie macie potrzeby szybciej
Dokładnie!

reklama
czesc dziewczyny :) ja wlasnie wrocilam z wakacji. dzis 7+ 0, w piatek (15.10) o godz. 8:30 drugie usg, mam wielka nadzieje zobaczyc serduszko.

jesli chodzi o moje objawy to: boli mnie brzuch jak na okres, ale tak mam od 3 tygodni. gdy sie zmeczylam na wakacjach wycieczka to baaardzo mnie bolal. procz bolow brzucha, bol krzyza i straszne wzdecia.... (zastaanwiam sie czy to tez nie powoduje tych bolow brzucha). 2 razy mialam po nocy z bolamii brunatna- szaro wydzieline, ale to 2 dni i tylko po nocy w ilosci mikropijnej. mysle, ze to moze byc jakas infekcja przez baseny itd. zamierzam to skonsultowac z gin w piatek.
poza tym dwa objawy, ktore sa domiujace u mnie to : wstret do jedzenia- na wakacjach jadlam same slodycze i pilam sama cole, bo na widok miesa i warzyw w tych sosach w bufecie az mnie odrzucalo:/ nie mam nudnosci ani nic, tylko wlasnie ten taki wstret. dzis pierwszy dzien w polsce i jest lepiej, zamowilam sobie zarcie i zjadlam normalnie.
druga rzecz to budze sie o 4 i nie spie :p codziennie 4-5 pobudka i tyle:p chodze spac normalniie, ale jakos mega zmeczona nie jestem.
troche schizuje przed tym pierwszym usg, ale jest coraz lepiej... (poprzednie tylko pecherzyk ciazowy w 5+2).

trzymam za nas kciuki i pozdrawiam <3

Dziewczyny które biora heparyne, czy jesli mam wyniki mutacji dr rodzinny jest w stanie mi je wypisac czy tylko i wyłącznie ginekolog badz hematolog ?
Mi w zeszlym roku przepisał hematolog ale bez dofinansowania [emoji58] 2 dni pozniej serudszko juz nie biło. W tym roku ginekolog mi przepisuje, ale dzięki zeszłorocznej konsultacji hematologicznej wystawil mi recepte z dofinansowaniem 100% (specjalnie po to szukał skanu tej konsultacji w komputerze bo ma tam cala moją historię).

Leki są drogie więc warto się dowiedziec nie tylko kto moze wystawiac recepte ale kiedy lekarze moga dac 100% dofinansowania, bo w moim przypadku to dziwnie wygląda.

reklama
Do góry