reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, a ja się chciałam Was podpytać o hcg. Jak robiłam wcześniej w alabie, to babka zapytała mnie, czy chcę zrobić hcg czy beta-hcg. I jedno i drugie wskazuje ciążę. Wynik hcg był tego samego dnia a na beta-hcg musiałabym czekać 2 dni robocze, czyli jak zrobię jutro to wynik dopiero we wtorek.
I nie wiem, na co się zdecydować. Orientujecie się może jakoś bardziej, jaka jest różnica?

A co do pracy, to ja się zastanawiam, co mój szef powie na kolejną ciążę. Ostatni raz byłam w pracy w maju zeszłego roku, a jak wszystko dobrze pójdzie to wrócę dopiero w wakacje 2023. [emoji28]
Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam szefowi będąc w 11 tygodniu. Nic nie zrobił, żeby zorganizować kogokolwiek do pracy. Powiedział, że w moim interesie jest jak najdłużej pracować, a nawet do dnia porodu. Ha. Ha. Ha. [emoji58]
Praca w niewielkim biurze rachunkowym.
Człowiek się czasami niepotrzebnie tak tym wszystkim przejmuje. Ciekawe, czy pracodawcy też by się nad nami rozczulali.
Ooo, pracujesz też w biurze. Długo pracowałaś w ciąży? Ja na dzień dzisiejszy jestem sama praktycznie z 90% pracy i nie wiem, co zrobić...

reklama
Ooo, pracujesz też w biurze. Długo pracowałaś w ciąży? Ja na dzień dzisiejszy jestem sama praktycznie z 90% pracy i nie wiem, co zrobić...
Pracowałam do 15 tygodnia. Za dużo nerwów mnie to kosztowało. Do tego kolejne tarcze do ogarniania i rozliczania. Masakra.
Robiłam wszystko. Rozliczenia, zusy, kadry. Działalności i spółki.
No cóż. Musieli się ogarnąć.

Eee to ja też księgowa, tylko w zagranicznym korpo [emoji1] jak beda wszystko dobrze z ciązami i zawieje nudą na wątku to o podatkach sobie pogadamy [emoji28]

Eee to ja też księgowa, tylko w zagranicznym korpo [emoji1] jak beda wszystko dobrze z ciązami i zawieje nudą na wątku to o podatkach sobie pogadamy [emoji28]
Ale zagraniczne korpo to jednak zupełnie inna bajka. [emoji38] Moja przyjaciółka w takim pracuje i wiem, jak to działa. [emoji28]

Ostatnio brałam udział w szkoleniach z ppk, zmianach w vat od lipca i nowym ładzie. [emoji28][emoji85]

Mój szef pewnie liczy, że wrócę od lutego do pracy to akurat zacznę nowy rok z nowymi przepisami. [emoji38]

Ale zagraniczne korpo to jednak zupełnie inna bajka. [emoji38] Moja przyjaciółka w takim pracuje i wiem, jak to działa. [emoji28]

Ostatnio brałam udział w szkoleniach z ppk, zmianach w vat od lipca i nowym ładzie. [emoji28][emoji85]

Mój szef pewnie liczy, że wrócę od lutego do pracy to akurat zacznę nowy rok z nowymi przepisami. [emoji38]
Akrutat my dzialamy jak małe biuro rachunkowe, tylko obsługujemy wyłacznie spółki z naszej grupy kapitałowej [emoji4] od dzisiaj slim vat 2 [emoji28]

Akrutat my dzialamy jak małe biuro rachunkowe, tylko obsługujemy wyłacznie spółki z naszej grupy kapitałowej [emoji4] od dzisiaj slim vat 2 [emoji28]
A to przepraszam, od razu założyłam jakieś centrum usług wspólnych [emoji28]
Ja to już tyle nie pracuję... Masakra, ale staram się być ciągle na bieżąco.
W ogóle nakręciłam się ostatnio na kurs specjalisty do spraw podatkowych w Stowarzyszeniu Księgowych w Polsce. [emoji85] Jestem jakaś nadgorliwa. [emoji1787]

Mam wynik dzisiejszej bety: 271, w sobote powtórka. Progesteron 16,00 ale biore dodatkowo 3 × dziennie duphaston.
Śluz dalej co jakiś czas delikatnie różowy wiec w przyszłym tygodniu pójde na wizytę, pęcherzyk już powinen byc widoczny.
u mnie jednym z pierwszych objawów był właśnie różowy śluz. Powodzenia 😍 nasz termin jest już na grudzień ❤️

reklama
Do góry