reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Lekarz niestety nie odbiera.
Moja szwagierka przeszła przez to. Beta piękna a o 24h spadła.. Lekarz kazał czekać jej na krwawienie które miało wystąpić do 5dni. Gdy miała by gorączkę albo dreszcze miała zgłosić się na IP. Ale odbyło się bez soru.. Poprostu dostała krwawienia, wzięła nospe i tyle..

reklama
Na bete leć jutro ;)
Polece ale w poniedziałek, jestem po przejściach i teraz podchodzę do tego w miarę na luzie. Test musiałam wykonać bo piersi bolą okropnie, buzie mam w pryszczach gdzie nie miałam z tym problemu , i jeden z objawów które mnie skłoniły by wykonać test bylo rozpulchnienie macicy.. (Mieliśmy problem przy stosunku bo było mi Ciasno😅)

Moja szwagierka przeszła przez to. Beta piękna a o 24h spadła.. Lekarz kazał czekać jej na krwawienie które miało wystąpić do 5dni. Gdy miała by gorączkę albo dreszcze miała zgłosić się na IP. Ale odbyło się bez soru.. Poprostu dostała krwawienia, wzięła nospe i tyle..
nie bierze się nospy pod żadnym pozorem . Tak mi powiedział lekarz. Macica musi się rozkurvzacc i opróżnić a nospa te skurcze hamuje.

nie bierze się nospy pod żadnym pozorem . Tak mi powiedział lekarz. Macica musi się rozkurvzacc i opróżnić a nospa te skurcze hamuje.
Ja nie jestem lekarzem.. Mniejsza o to.
Wiem tyle ze organizm sam potrafi się oczyścić. Może potem kontola żeby zobaczył czy wszystko ok?

Ostatnia edycja:
Trzymaj się, życzę Ci dużo siły!
Ja oficjalnie się z wami żegnam beta we wtorek 87 a dzisiaj 46. Jestem mamusia juz drugiego Aniołka. Smutne to ale przygotowana na to bylam. Łatwiej mi z tym dzięki mojej 6 letniej córeczce. A wam dziewczyny życzę nudnych i spokojnych ciąż:) trzymajcie się:)

Ja nie jestem lekarzem, byłam że szwagierka kazał brać jak skurcze były by mocne. I obserwować temperature.. On mówił że nospa nie zachamuje takich skurczy.. Mniejsza o to.
Wiem tyle ze organizm sam potrafi się oczyścić. Może potem kontola żeby zobaczył czy wszystko ok?
U mnie poprzedia ciąża zatrzymała sie w 7/8tyg. Nie chciałam znowu łyżeczkowania więc lekarza dał mi tydzień czasu czy samo zacznie się oczyszczać i po kilku dniach się zaczęło. Brałam ibuprom i antybiotyki przepisane przez lekarza, mierzyłam gorączke i biegałam co 4-5 dni na usg. Wszystko ładnie sie oczyściło i obyło sie bez #szpitala

Nie poddam sie będę sierpniowa albo wrzesniowa mama mam zamiar być mamą dziecka z 2022 i kropka mam jeszcze pol roku :) napewno się uda ;) ostatnim razem się załamałam i nie chciałam dzieci przez 3.5 roku ale tym razem nie mam zamiaru będę probowala do skutku
Na ile psychika Ci na to pozwoli to się staraj ile wlezie :) przykro mi :(

reklama
U mnie poprzedia ciąża zatrzymała sie w 7/8tyg. Nie chciałam znowu łyżeczkowania więc lekarza dał mi tydzień czasu czy samo zacznie się oczyszczać i po kilku dniach się zaczęło. Brałam ibuprom i antybiotyki przepisane przez lekarza, mierzyłam gorączke i biegałam co 4-5 dni na usg. Wszystko ładnie sie oczyściło i obyło sie bez #szpitala
Ja też nie chciałam iść do szpitala więc dostałam 2 tyg zwolnienia i jakby się nie zaczęło miałam skierowanie do szpitala ale na szczęście ostatniego dnia się zaczęło krwawienie na następny dzień 1.5 mocnych skurczy jakby parcia brałam pyralginę i po tyg poszłam na USG i było czysto więc na tyle się dobrze skonczylo zaczynałam 3 miesiąc ... Teraz się bardzo boje że dojdzie dalej i będzie gorzej ale trudno ... Chce mieć dziecko więc musE wytrzymać :)

Do góry