reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Tak chciałam żeby mój mąż był Tata przed 30 😭 Oczywiście lekarz mi jeszcze robi jakaś nadzieje na to, ze dopóki nie spada to mam się nie załamywać bo wszystko się może stać… jakoś w to nie wierze. Tylko dlaczego mam wszystkie ciążowe objawy?
Narazie jak beta nie spada to się nie stresuj tak bo nie pomagasz w rozwijaniu się ciąży :) a objawy ciążowe to często psychika nam płata figle :) trzeba być dobrej myśli :)

reklama
Red weź mi
mi lekarz kazał odczekać 3 cykle i przy pierwszym cyklu starań się nie udało ale w kolejnym już tak .
Ja miałam odczekać 1 cykl :) organizm i tak jak jest gotowy to pozwoli na ciążę :p ja miałam mieć teraz operacje 20 października a wyszła ciąża i bardzo się z tego cieszę bo potem nie wiem czy by mi się udało zajść :)

Nam się udało po 4 miesiącach od poronienia.
Dziewczyny, kupilam świeczkę zapachowa w Ikei, a że ostatnio węch mam wybredny..to mało co mi odpowiada. Ale ta świeczki, no po prostu tak pachnie <3 wywaliłam wieczko, więc nie pamiętam co to za zapach, ale jest zolto-pomarańczowa (2 różne zapachy). No po prostu mmmmm

A czy moge zapytać po jakim czasie udało Wam się zajść w kolejną ciążę?
Ja miałam poronienie zatrzymane, ani jednej plamki krwi. Dopiero jak poszłam na prenatalne to dowiedziałam się ze serduszko już nie bije ponad tydzień. Płód był na tyle duży, ze od razu dostałam skierowanie do szpitala, najpierw próbowali tabletkami ale niestety nic to nie dało i na 3 dzień w szpitalu miałam łyżeczkowanie. Lekarz powiedział, ze po 3 miesiącach mogę już się starać o dziecko to była moja pierwsza ciąża na dodatek bliźniacza. 1 czerwca dowiedziałam się, ze nosze w sobie martwy płód w sumie to dwa ale jedno było na tyle małe, ze już organizm sam prawie wchłanal. Teraz mam termin na 5 czerwca. Wiec udało mi się zajść po lyzeczkowaniu po niecałych 4 miesiącach. Mam nadzieje, ze tym razem nie będzie takiej sytuacji chociaż mam bardzo duże obawy.

Ja miałam poronienie zatrzymane, ani jednej plamki krwi. Dopiero jak poszłam na prenatalne to dowiedziałam się ze serduszko już nie bije ponad tydzień. Płód był na tyle duży, ze od razu dostałam skierowanie do szpitala, najpierw próbowali tabletkami ale niestety nic to nie dało i na 3 dzień w szpitalu miałam łyżeczkowanie. Lekarz powiedział, ze po 3 miesiącach mogę już się starać o dziecko to była moja pierwsza ciąża na dodatek bliźniacza. 1 czerwca dowiedziałam się, ze nosze w sobie martwy płód w sumie to dwa ale jedno było na tyle małe, ze już organizm sam prawie wchłanal. Teraz mam termin na 5 czerwca. Wiec udało mi się zajść po lyzeczkowaniu po niecałych 4 miesiącach. Mam nadzieje, ze tym razem nie będzie takiej sytuacji chociaż mam bardzo duże obawy.
Ja też miałam poronienie zatrzymane potem to czekanie najgorsze na szczęście udało się w domu poronić ... Oby tym razem nam się udało 🥰

reklama
Dziewczyny a jak u Was z wagą ? Dużo przytylyscie ? Bo ja w 1 ciąży w ciągu 3 miesięcy 7 kg i do tej pory nie moglam tego zgubić potem dochodziły dodatkowe kilogramy ... Aż się boje teraz ile przywalę kg ale najważniejsze żeby dzidzia była potem waga się zajmę 🤣

Do góry