reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈
Tak, ja mam skierowanie na nfz i jak dzwoniłam, to pani powiedziała, że tego samego dnia będzie pobierana krew na pappę i usg.
A odnośnie badania na fotelu, to lekarz robi to za każdym razem i zawsze mówi coś w stylu "o jak ładnie", albo "no jak pięknie sobie rośnie" 😅

reklama
@Stelle u mnie nie za każdym razem, bylam u niego 3x, i raz bylam na fotelu 😅 Teraz bede 4, wiec zobaczymy co zrobi.

@chucherko no, mogli unikneliby poczekalni, ale mam nadzieje ze kiedy ja pisze ten komentarz juz siedzisz w środku i podglądasz swoje dzieciatko! 😊

jeśli chodzi o promocje ja bardzo lubię ubrania z 51015. Dobrze się piorą, nie kurczą w suszarce (z Lidla też zresztą nie). Jedynie mam wrażenie, że z ciuchów z 51015 jakoś łatwiej usuwać plamy.
ja nie umiem w tym 51015 kupować... Albo trafiam jak już wszystko jest wykupione albo mam wrażenie że w promocji te ciuchy nadal są mega drogie 😳

@chucherko oby nie kazali Ci już długo czekać. Współczuję bardzo bo i tak się człowiek denerwuje tak ważnym badaniem a tu jeszcze opóźnienie.

@Stelle gratulacje!

A propos plam na dzieciecych ubraniach to polecacie jakiś konkretny odplamiacz? Ja stosuję frosch baby i daję radę ale może jest coś lepszego?
powieszenie w pełnym słońcu działa cuda 👍 gorzej latem 🤭

Hej dziewczyny 🥰 Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wiadomości ale GRATULUJĘ Wam wszystkim dobrych wieści 🥰. Jednocześnie chcę sie was poradzić... Czy są tutaj dziewczyny, u których stwierdzono cukrzycę ciążowa?
U mnie moja gin zleciła mi już na samym początku badanie krzywej cukrowej, wyniki: 98,117,111 i na tej podstawie stwierdziła cukrzycę ciążowa. Przez ostatnie dwa tygodnie mierzyłam sobie cukier 3 razy dziennie wg zaleceń mojej gin (wyniki na załączonym zdjeciu). Dzisiaj na wizycie pani doktor powiedziala, ze jeśli w ciągu najbliższych 2 tygodni cukier nie spadnie to będę musiała brać insuline, a ja się zastanawiam czy to jest KONIECZNE na tym etapie?

Załączniki

• 16382115214163109104129115231492.jpg
    16382115214163109104129115231492.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 65
Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈
U mnie na każdej wizycie jest podgląd malucha na usg, a potem badanie a fotelu. Prowadze ciążę na nfz.

Hej dziewczyny 🥰 Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wiadomości ale GRATULUJĘ Wam wszystkim dobrych wieści 🥰. Jednocześnie chcę sie was poradzić... Czy są tutaj dziewczyny, u których stwierdzono cukrzycę ciążowa?
U mnie moja gin zleciła mi już na samym początku badanie krzywej cukrowej, wyniki: 98,117,111 i na tej podstawie stwierdziła cukrzycę ciążowa. Przez ostatnie dwa tygodnie mierzyłam sobie cukier 3 razy dziennie wg zaleceń mojej gin (wyniki na załączonym zdjeciu). Dzisiaj na wizycie pani doktor powiedziala, ze jeśli w ciągu najbliższych 2 tygodni cukier nie spadnie to będę musiała brać insuline, a ja się zastanawiam czy to jest KONIECZNE na tym etapie?
*4× dziennie

reklama
No niestety masz praktycznie same przekroczenia cukru na czczo, więc dziwię się, że jeszcze tej insuliny nie dostałaś - moim zdaniem już raczej jej nie unikniesz. A próbujesz jakoś zbijać te poranne cukry?

Do góry