reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈
Tak, ja mam skierowanie na nfz i jak dzwoniłam, to pani powiedziała, że tego samego dnia będzie pobierana krew na pappę i usg.
A odnośnie badania na fotelu, to lekarz robi to za każdym razem i zawsze mówi coś w stylu "o jak ładnie", albo "no jak pięknie sobie rośnie" 😅

reklama
@Stelle u mnie nie za każdym razem, bylam u niego 3x, i raz bylam na fotelu 😅 Teraz bede 4, wiec zobaczymy co zrobi.

@chucherko no, mogli unikneliby poczekalni, ale mam nadzieje ze kiedy ja pisze ten komentarz juz siedzisz w środku i podglądasz swoje dzieciatko! 😊

jeśli chodzi o promocje ja bardzo lubię ubrania z 51015. Dobrze się piorą, nie kurczą w suszarce (z Lidla też zresztą nie). Jedynie mam wrażenie, że z ciuchów z 51015 jakoś łatwiej usuwać plamy.
ja nie umiem w tym 51015 kupować... Albo trafiam jak już wszystko jest wykupione albo mam wrażenie że w promocji te ciuchy nadal są mega drogie 😳

@chucherko oby nie kazali Ci już długo czekać. Współczuję bardzo bo i tak się człowiek denerwuje tak ważnym badaniem a tu jeszcze opóźnienie.

@Stelle gratulacje!

A propos plam na dzieciecych ubraniach to polecacie jakiś konkretny odplamiacz? Ja stosuję frosch baby i daję radę ale może jest coś lepszego?
powieszenie w pełnym słońcu działa cuda 👍 gorzej latem 🤭

Hej dziewczyny 🥰 Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wiadomości ale GRATULUJĘ Wam wszystkim dobrych wieści 🥰. Jednocześnie chcę sie was poradzić... Czy są tutaj dziewczyny, u których stwierdzono cukrzycę ciążowa?
U mnie moja gin zleciła mi już na samym początku badanie krzywej cukrowej, wyniki: 98,117,111 i na tej podstawie stwierdziła cukrzycę ciążowa. Przez ostatnie dwa tygodnie mierzyłam sobie cukier 3 razy dziennie wg zaleceń mojej gin (wyniki na załączonym zdjeciu). Dzisiaj na wizycie pani doktor powiedziala, ze jeśli w ciągu najbliższych 2 tygodni cukier nie spadnie to będę musiała brać insuline, a ja się zastanawiam czy to jest KONIECZNE na tym etapie?

Załączniki

• 16382115214163109104129115231492.jpg
    16382115214163109104129115231492.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 61
Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈
U mnie na każdej wizycie jest podgląd malucha na usg, a potem badanie a fotelu. Prowadze ciążę na nfz.

Hej dziewczyny 🥰 Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wiadomości ale GRATULUJĘ Wam wszystkim dobrych wieści 🥰. Jednocześnie chcę sie was poradzić... Czy są tutaj dziewczyny, u których stwierdzono cukrzycę ciążowa?
U mnie moja gin zleciła mi już na samym początku badanie krzywej cukrowej, wyniki: 98,117,111 i na tej podstawie stwierdziła cukrzycę ciążowa. Przez ostatnie dwa tygodnie mierzyłam sobie cukier 3 razy dziennie wg zaleceń mojej gin (wyniki na załączonym zdjeciu). Dzisiaj na wizycie pani doktor powiedziala, ze jeśli w ciągu najbliższych 2 tygodni cukier nie spadnie to będę musiała brać insuline, a ja się zastanawiam czy to jest KONIECZNE na tym etapie?
*4× dziennie

reklama
No niestety masz praktycznie same przekroczenia cukru na czczo, więc dziwię się, że jeszcze tej insuliny nie dostałaś - moim zdaniem już raczej jej nie unikniesz. A próbujesz jakoś zbijać te poranne cukry?

Do góry