reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
No, ja akurat ospe przeszlam wiec tyle dobrego u mnie. No, i co zdecydowaliście? Puściliście małego do przedszkola?
Tak młody bd chodzić do zloba. Nasz NIZP daje 95% szans na nie za chorowanie po szczepieniu. Taka prawda ze idac do Kosciola czy na sale zabaw nie wierz z, kim masz styczność.... Ja i szczepiona i przeszłam - ale to byly inne szczepionki w 1998, ale łagodnie.

Ja już po 😭😭😭 wszystko dobrze, a miałam takie złe przeczucia w poczekalni, myślałam że mi serce wyskoczy 🙈 mąż mógł wejść ze mną, lekarz kazał od razu iść na USG. Ja się zamknęłam w przebieralni a on krzyczy za mną "pani, ale dzisiaj przez brzuch" A ja taka w szoku, ale że już... Stwierdził że musi być widać i musimy se tak poradzić 🥴 maluch ma 2,77cm. Wg USG 9+4, apka też tak pokazuje. Zdjęcie średnie ale jak przyłożył tą głowice to przez chwilę było widać jak macha rączkami i nóżkami 😭 niesamowite to jest 🥰

U endo też ok, okazuje się że dzięki ciąży może hashimoto weszło chyba w remisje. Przeciwciała ładnie spadły, na USG tarcYca wygląda jak prawie zdrowa. Super 😊

Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈

i Twoje pierwsze dziecko?
Jeśli tak to witamy w rzeczywistości 🙈
Weź jeszcze pod uwagę że jak kupisz tam pajace "na początek" to ubierzesz je góra 3 razy bo zaraz będą za małe 🙈

Osobiście z tańszych polecam Lidla - jakoś i cena na plus 👍
ja też team Lidl, a od kiedy można robić zakupy online to już w ogóle ekstra. Właśnie dziś dla córki dotarły legginsy termiczne i bluzka z ukochaną Skye 🙂

Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu [emoji85]
Tak, zawsze przed usg siadam na fotel [emoji4] ostatnio gin chciała badać też piersi ale akurat miałam przy sobie wyniki usg z września więc odpuściła Cytologie też chciała robic ale miałam robioną w sierpniu. Ostatnio na zwykłej wizycie trzymała mnie prawie 45 min [emoji86]

Haha, tak, pierwsze 😅 Obawiałam się, że będę taką matką wariatką, bo to pierwsze, wyczekane, wymarzone, ale na szczęście jak patrzę na te ceny, to w ogóle nie mam ochoty tego kupować 😜 No i to też będzie pierwszy wnuk zarówno moich rodziców, jak i teściów, więc pewnie zasypią mnie rzeczami dla dziecka.

Tak, w Lidlu na pewno się w przyszłości obkupię. A co myślisz o Smyku? Kiedyś macałam tam ubranka i wydawały mi się naprawdę przyjemne, a na promkach były fajne ceny.
jeśli chodzi o promocje ja bardzo lubię ubrania z 51015. Dobrze się piorą, nie kurczą w suszarce (z Lidla też zresztą nie). Jedynie mam wrażenie, że z ciuchów z 51015 jakoś łatwiej usuwać plamy.

@chucherko oby nie kazali Ci już długo czekać. Współczuję bardzo bo i tak się człowiek denerwuje tak ważnym badaniem a tu jeszcze opóźnienie.

@Stelle gratulacje!

A propos plam na dzieciecych ubraniach to polecacie jakiś konkretny odplamiacz? Ja stosuję frosch baby i daję radę ale może jest coś lepszego?

reklama

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈
Jesli idziesz na nfz to tak, jest, to w pakiecie :) u mnie poniedaja w dniu badanja usg i potem patologia ciazy, laczy wyniki.

Do góry