reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Albo nie potrzebujecie takiej ilości snu juz jak na poczatku. Ja na początku chodziłam spać 21-22 i spalam do rana. Teraz nie ma takiej opcji zebym zasnela o tej porze i zasypiam w okolicach 24-1 i spie do rana, ale i tak się przebudzam na chwile zeby zobaczyć która godzina. Dzisiaj wlasnie z 5x tak mialam :(
No ja mam problem żeby spać w nocy ale potem jak już mnie zetnie nad ranem to śpię do 12 🥴 może to jest właśnie takie błędne koło... Za długo się rano i później wieczorami man problem. Spróbuje się jakoś poprzestawiać 😁
Jadłam tego drwala 😂😂😂😂😂😂 mój się mnie pyta skąd takie zachcianki mam 😂😂 ale że schudłam w ciągu 10dni 1,5kg więc szybko mnie zabrał bo on myśli że jak ja chudnę to dziecko nie je 😅
Zjadłam pół drwala, pyszny ale za długo nie jadłam i po paru gryzach byłam pełna, a zaraz było mi nie dobrze.. Teraz czuje się lepiej bo ścisk żołądka puścił i żałuję że nie dojadlam tego drwala 😂🤣😂😂🤣🤣
No ja też po paru kesach czułam się taka pełna... Zjadłam połowę a później dojadłam w domu. Ale i tak odbijało mi się pół nocy 🙈

@Passtelova gratulacje ❤ kolejny chlopak na grupie.
Czytam wlasnie ksiazeczki, ktore dostalam od swojego gin.
Kobieta powinna spac co najmniej 9h. Najzdrowiej i najbezpieczniej jest spac na lewym boku. Jesli spimy na wznak to dziecko moze uciskac na aorte co zmniejsza doplyw krwi do lozyska. 🤔Wiedzialyscie o tym?
Tak slyszlalam. Myślę, że to ma zwłaszcza znaczenie u osób z zaburzeniem krzepnięcia. Ale to raczej na późniejszym etapie kiedy brzuch jest już ciężki :)
Od niedawna śpię czasem na plecach bo wtedy nie boli mnie kręgosłup. Niestety na brzuchu jest mi już niewygodnie. 😔

prowadzę głównie na NFZ ale mój lekarz ma podpisane też z Luxmed więc dał mi skierowanie bo mam to w pakiecie. My mamy wydruk co mamy w pakiecie swoim zawarte. Mąż w pracy takie coś dostał każde badanie rozpisane i jaki lekarz też. Na luxmed chodzę do endo i do diabetologa tylko i wylacznie.

A badania krwi czy nawet wymaz z nosa córce kiedyś robiłam i tam gdzie oni mieli podpisane z placówką nie chcieli 8 miesięcznej wtedy dziewczynce pobrać patyczkiem z nosa wymazu więc pobrali gdzie indziej a ja im wysłałam fakturę i oddali mi kasę cała na konto
Tak, tak, ja mam pakiet z luxmedu z pracy i wlicza się w to prowadzenie ciąży, ale zastanawiam się po prostu czy mimo iż nie prowadzę tam ciąży tylko prywatnie to i tak mogłabym na kartę ciąży wykonywać badania u nich :) no nic, dopytam w rejestracji.

Oooo prowadzisz ciążę w luxmedzie? Ja nie i zastanawiam się czy mimo wszystko na kartę ciąży w luxmedzie mogę sobie wykonywać badania np z krwi? Orientujesz się może? ☺️
ja też mam kartę ciąży w luxmed. Masz pakiet? Bo ja mam założoną kartę przez moją gin, ale to ona zleca badania

Tak, tak, ja mam pakiet z luxmedu z pracy i wlicza się w to prowadzenie ciąży, ale zastanawiam się po prostu czy mimo iż nie prowadzę tam ciąży tylko prywatnie to i tak mogłabym na kartę ciąży wykonywać badania u nich :) no nic, dopytam w rejestracji.
zadzwon na infolinię, najwyżej przekierują Cię na teleporadę(jesli nie mozesz przyjsc stacjonarnie) tylko ja bym dodała w załączniku zdjęcia karty ciąży przez portal

ja też mam kartę ciąży w luxmed. Masz pakiet? Bo ja mam założoną kartę przez moją gin, ale to ona zleca badania
Mam pakiet, ale kartę ciąży mam założoną prywatnie... Dopytam na pewno ☺️

A jeśli chodzi o spanie to poczytajcie sobie artykuł u mamyginekolog o spaniu w ciąży, bardzo ciekawy ☺️

A to położenie względem macicy toooo jeśli ja wiem że dzidzia jest po lewej stronie to o to chodzi, tak? ☺️ Zawsze właśnie leży bardziej po lewej i nawet wiem że z lewego jajnika była owulacja i po lewej stronie mnie kłuje od czasu do czasu, więc sobie tam pływa 👶🏻❤️

reklama
To u mnie się sprawdza :D ale już ten mityczny, chiński kalendarz już nie. Zawsze podchodzę do tego, że tak naprawdę to 50/50% szans, że się potwierdzi. Tylko moja intuicja głośno krzyczy, że mam chłopaka w brzuchu ❤️ A jej ufam i jak widać z dobrym skutkiem. (Choć wiadomo, to nadal 50/50, że mi się udało 😂).

W ogóle nie mi kazał nie wracać z badań bez dziewczynki, bo przypadkiem ustalilismy przecudowne, więc szukamy teraz imienia dla chłopca :p

Do góry