reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Jestem już po badaniach prenatalnych. Mój skarb ma już prawie 7 cm, serduszko bije prawidłowo. Z badań PAPP-a wyszlo niskie zagrożenie wadami genetycznymi, lekarz mówił, że nie mam się czym martwić. Wstępnie wyszlo że dziewczynka. Termin porodu wg dzisiejszego USG wypada na 01.06.
gratulacje to tylko się cieszyć ❤️❤️❤️❤️

Jestem już po badaniach prenatalnych. Mój skarb ma już prawie 7 cm, serduszko bije prawidłowo. Z badań PAPP-a wyszlo niskie zagrożenie wadami genetycznymi, lekarz mówił, że nie mam się czym martwić. Wstępnie wyszlo że dziewczynka. Termin porodu wg dzisiejszego USG wypada na 01.06.
super, ogromne gratulacje ❤️

A mam jeszcze jedno pytanie bo tu rozmowy o fast foodach a ja się zastanawiam czy któraś z was jakoś bardzo zdrowo się przyłożyła do żywienia w ciąży?
Wiecie mam poczucie że mogę wszystko bo ciąża i się obawiam że zaraz będę się toczyć. A rosnę szybko i już i tak mam lekka nadwagę. Jestem niska do tego.
Nie wiem jak mam się opanować i czy w ogóle powinnam się przejmować czy jeść póki mi wszystko wchodzi.

A mam jeszcze jedno pytanie bo tu rozmowy o fast foodach a ja się zastanawiam czy któraś z was jakoś bardzo zdrowo się przyłożyła do żywienia w ciąży?
Wiecie mam poczucie że mogę wszystko bo ciąża i się obawiam że zaraz będę się toczyć. A rosnę szybko i już i tak mam lekka nadwagę. Jestem niska do tego.
Nie wiem jak mam się opanować i czy w ogóle powinnam się przejmować czy jeść póki mi wszystko wchodzi.
Ja nie pije kawy, nie pale, narazie nie mam diety bo i tak jem mało.. 😅
Ale jeżeli nadzieję mnie ochota na mały Grzeszek to będę grzeszyć 😅 ja też szybko tyje jak bym się nie pilnowała ;) ale jeżeli będę miała zachcianki to będę korzystać. Na spacerkach z dzieckiem się zrzuci :p potem lato to pić się chce nie jeść to myślę że waga zleci 😂

Hejka.jestem tu nowa i widzę że też dostalyscie acard. Przepisał mi w pon lekarz i myślicie że biegunka to też od tego może być? Bo widzę że piszecie o jelitach. W ogóle zdziwiłam się ale kazał brać do 34 tygodnia około. Dlaczego Wam przepisał?
Jeszcze mam problem z cukrem...i bije się z myslami. wlasnie wróciłam od diabetologa(pominmy że niedoczynność tarczycy też się w ciąży przyplątała i 50 euthyroxu biorę) i kazał brać insulinę. Mam tak ponizej 100 rano cukier a reszta pięknie bez problemu poniżej 140. Bije się z myślami ponieważ inny diabetolog z drugiej ciąży dopuszczał takie wyniki rano bez insuliny a ona kazała mi zejść poniżej 90 i tak zwiększać insulinę żeby zejść...
Tylko insulina na noc :) znasz skutki hipoglikemii matki u plodu :) ? Poco narażać dziecko, u ciężarnej norma jest do 90 i należy ja kontrolować :) bralam insuline w 1 ciazy - ponie miałam cukrzycy i mam teraz w 2, syn zdrowy.

Ja ostatnio jadłam to, na co mialam ochotę. Byłam przekonana, że przytyłam, a okazało się, że jednak schudłam 1,6kg. Z tym, że mam głównie jazdy na takie normalne jedzenie. Czasem wjedzie burger z burgerowni..

reklama
Do góry