Cześć,
Trudno mi powiedzieć czy jestem majową czy czerwcową mamą, bo zmienia się to co badanie, ale czytam wasze posty od dłuższego czasu, więc jeśli pozwolicie zostanę na tej grupie
To moja pierwsza ciąża, według wczorajszych badań prenatalnych jestem w 12+4 tygodniu. W związku z tym na razie nie mam za dużo mądrych rad, ale pomyślałam, że skoro już od jakiegoś czasu czytam wasze wskazówki to podrzucę też dwie informacje, które mogą się komuś przydać:
1. Dowiedziałam się od mojej położnej, że są na Śląsku placówki, które robią badania prenatalne z dofinansowaniem z UE. Co prawda w moim mieście projekt zakończył się 5 listopada, ale udało mi się znaleźć takie miejsce w Katowiach. USG i test PAPPA za darmo. Dodatkowo tylko zapłaciłam za nagranie, ale to już dobrowolnie. Także jeśli jest tu ktoś ze Śląska to polecam poszukać informacji na ten temat w necie, może też się uda
2. Nie kupiłam, ale dostałam detektor tętna angelsounds i co ciekawe udało mi się podsłuchać malucha już 9 tygodniu. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że trzeba mieć do tego dystans i brać pod uwagę to, że nie zawsze jak nie słychać tętna to na pewno dzieje się coś złego. Ale mnie sprawił sporo radości także polecam.