reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, dzwoniłam do swojego lekarza bo jednak ten brzuch mi od wczoraj dokucza. Bóle takie typowo okresowe, przychodzą falowo, raz boli mniej raz mocniej, nie wazne czy siedzę czy leżę. Nie boli tylko jak śpię. Lekarz powiedział, że to normalne bo macica się rozciąga i kazał brać w razie czego nospe. Czy którejś z Was też tak brzuch dokuczał? Mnie dopiero teraz zaczęło boleć w 12 tc . Jak to jest z tą nospa bo różne opinie są. Póki co nie jest źle i nie chce jej zażywać.

W piątek mam prenatalne u innego lekarza, a za tydzień dopiero u mojego, który prowadzi ciążę. Chyba do tego czasu oswieje. 😒🙄
Ja tak mam i kolezanka wiec to normalne. A nospa w ciazy jest dozwolona. Takze postaraj się uspokoić.
Haha [emoji16] ale coś w tym jest. Niektórym się wydaje że jak jest się w ciąży to trzeba jeść co 5minut a później zdziwienie po czym tak tyjesz [emoji1787] ja się cieszę że nie mam wielkiego apetytu, nie chciałabym przytyć 20kg [emoji33]
Ja tez bym nie chciala 😅

reklama
Jak tylko w poniedzialek odwołałam moją wtorkową wizyte u gin (mam ostre zapalenie gardła) zakupiliśmy ten detektor tętna 😊 wczoraj 2 razy szukalam i sie nie udało ale się tym jakoś nie przejełam bo wiem ze tak często sie zdarza. Dzisiaj znowu sprobowałam i po 10 minutach sie udało 😍 tylko jak chciałam nagrać partnerowi to ponowne znalezienie serduszka zajęło mi kilka minut, mimo że wiedziałam dokładnie w którym miejscu mam szukać 😅 więc fajny gadzet tylko trzeba być nastawionym, ze jak sie znajdzie tętno to super, a jak się nie znajdzie to o niczym to nie swiadczy i sie nie stresowac 😊
O ale super, że już można wyłapać tętno! Też mam ochotę sobie zamówić:)
Kup , sobie kup mnie detektor uspokaja i jak dobrze się wyszuka to słychać serduszko ❤ a jesteśmy w tym samym tyg :) jak nie mam objawów i jakoś już czarne myśli to sprawdzam kupiłam żel usg I moze nie pokazuje mi dokładnie ilość uderzeń bo jeszcze za wcześnie ale ważne z słychać 🤗
W którym jesteś TC? Jaki masz detektor? :)
Dziewczyny, dzwoniłam do swojego lekarza bo jednak ten brzuch mi od wczoraj dokucza. Bóle takie typowo okresowe, przychodzą falowo, raz boli mniej raz mocniej, nie wazne czy siedzę czy leżę. Nie boli tylko jak śpię. Lekarz powiedział, że to normalne bo macica się rozciąga i kazał brać w razie czego nospe. Czy którejś z Was też tak brzuch dokuczał? Mnie dopiero teraz zaczęło boleć w 12 tc . Jak to jest z tą nospa bo różne opinie są. Póki co nie jest źle i nie chce jej zażywać.

W piątek mam prenatalne u innego lekarza, a za tydzień dopiero u mojego, który prowadzi ciążę. Chyba do tego czasu oswieje. 😒🙄
Ja nie mam takich bólów. Czasem mnie pobolewa ale raczej niewiele. Bardzo mocno bolało mnie koło 6 tygodnia gdy miałam krwiaka. Odnosnie nospy to różne są opinie, niby można ją brać chociaż były jakieś podejrzenia, że może powodować niskie napięcie u dziecka. Ja chyba ze dwa razy wzięłam w tej ciąży jak już musiałam.

Wczoraj rozmawiałam z moim pracodawcą. Powiedziałam, żeby zaczęła kogoś szukać na moje miejsce, bo źle się czuję. Chciałam być fair. W odpowiedzi usłyszałam, że zaraz mi przejdzie i będę mogła pracować, mam odpoczywać po pracy, że jej koleżanki z pracy 20 lat temu brały zwolnienie na tydzień przed porodem i ona myślała, że będę pracować co najmniej do maja. Jestem skołowana. Poczułam się, jakbym udawała i moja ciąża była problemem...

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Stelle - wizyta 17.11

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Paulina_N - wizyta 18.11
@Hmmmm - wizyta 18.11 usg genetyczne
@Eevee - wizyta 18.11
@DomiNikaKukakaan - wizyta 18.11
@Florestyna - wizyta 18.11
@Kundlica - wizyta 18.11 NFZ
@Lilka92 - wizyta 19.11
@Bosiek - wizyta 19.11 NFZ
@TuRuda - wizyta 19.11 prenatalne
@Iza-09 - wizyta 19.11 prenatalne
@Magdalena09 - wizyta 19.11
@PsychoPatka91 - wizyta 19.11
@angeliskax - wizyta 12.11 NFZ
@Genadia - wizyta 22.11 prenatalne
@Angelr - wizyta 22.11 prenatalne
@PsychoPatka91 - wizyta 22.11
@Aniaaq - wizyta 22.11 prenatalne
@Tiruriru1 - wizyta 23.11
@Mimi94 - wizyta 23.11 NFZ
@Katarzyna542 - wizyta 23.11
@Aga0502 - wizyta 24.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 25.11 prenatalne
@Marta509 - wizyta 25.11 prenatalne
@Hankaa - wizyta 25.11
@Passtelova - wizyta 26.11
@MamaLama - wizyta 26.11 prenatalne
@MamaLama - wizyta 29.11
@chucherko - wizyta 29.11 prenatalne
@Lovemetender - wizyta 29.11 prenatalne
@Lunka85 - wizyta 29.11
@joszka - wizyta 30.11 prenatalne
@Anolik - wizyta 30.11 prenatalne
@Aniaaq - wizyta 01.12
@DomiNikaKukakaan - wizyta 02.12 prenatalne
@Eevee - wizyta 06.12 prenatalne
@mfifi04 - wizyta 06.12 prenatalne
@Kundlica - wizyta 06.12 prenatalne
@Aga0502 - wizyta 08.12
@Jetkaa - wizyta 09.12 prenatalne
@guziczek80 - wizyta 10.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 10.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 14.12 patologia ciąży
@Hankaa - wizyta 14.12 prenatalne
@Katarzyna542 - wizyta 17.12 prenatalne
@Aniaaq - wizyta 22.12 prenatalne
@Lunka85 - wizyta 22.12 prenatalne

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Proszę mnie dopisać 30.11 badania prenatalne oraz 8.12 kolejna wizyta :)

Tak bicie słychać tylko tak jak pisała dziewczyna któraś trzeba się naszukac :) ja szukam 3 minuty , słyszę 5 sekund i wyłączam spokojniejsza :) tylko mówię pomiar jest mniejszy ale dźwięk taki jak u lekarza ;) ja kupiłam z drugiej ręki z vintage bo niewiedzialam czy będę korzystać mam taki jak patrzę po zdjęciach:

Detektor tętna płodu mini KTG model H5 Octopuls​

Tylko mam do niego rachunek na jakoś 180zl a na jakieś stronie dla mam dużo droższy... ja zapłaciłam 50zl . Ale szczerze to one wszystkie są bardzo podobne i pewnie podobnie działają tylko różnią die nazwa i cena ;)
O zobacz moze ktos bedzie chcial sprzedac poszukam dzieki 😀

Wczoraj rozmawiałam z moim pracodawcą. Powiedziałam, żeby zaczęła kogoś szukać na moje miejsce, bo źle się czuję. Chciałam być fair. W odpowiedzi usłyszałam, że zaraz mi przejdzie i będę mogła pracować, mam odpoczywać po pracy, że jej koleżanki z pracy 20 lat temu brały zwolnienie na tydzień przed porodem i ona myślała, że będę pracować co najmniej do maja. Jestem skołowana. Poczułam się, jakbym udawała i moja ciąża była problemem...
Nie wiem jak Ci zależy na powrocie do pracy i relacji z pracodawcą, ale źle Cię potraktował. U mnie już w tym tygodniu są rozmowy kwalifikacyjne na moje miejsce. Szefowa tylko w ramach żartu mówiła, że będę pracować do porodu 😊
Tak naprawdę to on będzie miał problem jak z dnia na dzień pójdziesz na L4. Zawsze możesz powiedzieć, że lekarz tak zadecydował i tyle

reklama
Ja nie mogę 😡😡😡 każda ciąża jest inna, każda z nas czuje się inaczej. Jedne latają jak gdyby nigdy nic a inne wiszą większość dnia nad kibelkiem 🥴 jak pracodawca może powiedzieć coś takiego? 🤦‍♀️ tym bardziej zrobiłabym chyba na przekór, zadbała o siebie i maleństwo i poszła na l4. Niech się martwi 😬 ale mnie babsztyl wkurzył 🤬

Do góry