reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Czy was też tak ciągną pachwiny??
Jestem dzisiaj 7+3 i od jakoś 3dni zauważyłam, że dość często ciągną mnie pachwiny, pobolewają jakby jajniki. Głównie jak siedzę po turecku albo mam nogi podkurczone..
Ja wiem, że tam się wszystko rozciąga ale czy tak nagle?

Jestem dzisiaj 7+3 i od jakoś 3dni zauważyłam, że dość często ciągną mnie pachwiny, pobolewają jakby jajniki. Głównie jak siedzę po turecku albo mam nogi podkurczone..
Normalnie czytasz mi w myślach 🙈 też miałam zadać podobne pytanie tylko że ja właśnie na początku się martwiłam bo ciągle czułam brzuch - albo takie ćmienie jak na okres, albo ciągnięcie, albo jakieś kłucia 🙄 a teraz znów nic... Tak jakby tam się nic nie działo 🙈 a mamy podobnie bo ja jestem dzisiaj 6+6

Normalnie czytasz mi w myślach [emoji85] też miałam zadać podobne pytanie tylko że ja właśnie na początku się martwiłam bo ciągle czułam brzuch - albo takie ćmienie jak na okres, albo ciągnięcie, albo jakieś kłucia [emoji849] a teraz znów nic... Tak jakby tam się nic nie działo [emoji85] a mamy podobnie bo ja jestem dzisiaj 6+6
No mam nadzieje, ze tam wszystko dobrze. Objawy mam podobne jak reszta więc musi być dobrze [emoji123]
Ale dziwne uczucie to jest [emoji23]
Jutro mam wizytę więc w sumie to się okaże czy jest ok. Już zaczynam się troche stresować...

Takie kłucia w pachwinach /jajnikach są chyba normalne miałam tak z pierwszym dzieckiem i było wszystko dobrze. U mnie bóle momentami były bardzo silne bez apapu nie dałabym rady a teraz od czasu do czasu tylko zakłuje i też się zastanawiam czy wszystko jest ok. U mnie druga ciąża po roku czasu więc może też dlatego już tak nie boli wszystko jest bardziej rozciągnięte 😁

Mnie kuje w okolicy macicy/pachwiny. Ale jutro mam prywatną wizytę wiec jestem spokojna. :D tylko nie doczekam się! I mam nadzieje ze mnie wpuszcza mimo mojego kaszlu 😅😅

Mnie kłuje podbrzusze od czasu do czasu. Nie jest to bardzo bolesne, ale zauważam to. Pytałam dzisiaj o to lekarki i mówiła, że jeśli jest to przy zmianie pozycji czy przy chodzeniu to jest to normalne i są to więzadła. Pozwoliła mi także wrócić do ćwiczeń także kupuję kurs dla ciężarnych i wracam do gry :) Bo miałam ogólnie zakaz aktywności do teraz (10tc). Tak poza tym to mocno mnie muli o losowych porach dnia, albo cały dzień czasami, wciąż ani razu nie wymiotowałam. I udało mi się w końcu opanować te infekcje intymne. Chociaż obawiam się ze na probiotykach doustnych zostanę do końca ciąży. Ale lepsza profilaktyka niż ciągła walka, strasznie się martwiłam czy taka ciągła infekcja nie zagraża dziecku.

Ja jestem 10+4 i też mam czasami takie uczucie plus ból brzucha jak na okres. Na szczęście coraz rzadziej to czuję albo po prostu już się przyzwyczaiłam 😁

Dziewczyny, od 2 dni zjadłabym cos, ale nie wiem co... Mam na coś ochotę, ale nie mam pomysłu, co to może być. Nawet nie jestem w stanie określić, czy słodkie czy słone. 😟

reklama
Mnie normalnie to raczej nie, chociaż dziś lekko ciągnął mnie brzuch, ale za to jeśli np kichnę wstając z łóżka to jak nokaut [emoji15] tak mnie nad pachwina wyrwie że jakby mi tam ktoś coś urywał [emoji15]

Do góry