reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Doskonale Cie rozumiem. To, czy jest ok można ustalić po przyroście bety. Ja myślałam, ze u mnie będzie z 200-400, jak zobaczyłam, zwatpilam. Nie wiem kiedy mialam owu, cykle wróciły do standardu 30 dni. Ten cykl ostatni od razu spisywałam na straty, a tu zonk. Wiem, że łatwo mówić, sama też wpadam w panikę, jednak warto wierzyć, że będzie dobrze. Za co trzymam kciuki u każdej z nas :)
Nie wiem jaki mialas.
Ja w piatek mialam bete 18,10 a w poniedzialek 135. Wiec nie wiem czemu patrzysz się na innych. Każdy organizm jest inny i u każdego doszło innego dnia do zaplodnienia. Licza się też cykle. Takze nie martw się, o swoj przyrost. Jesli jutro dopiero robisz przyrost dopiero wtedy bedziesz mogla wiecej powiedziec a teraz nie stresuj się bez powodu.

reklama
Ogólnie to odwaliłam dziś niezłą akcję. Miałam wizytę u lekarza rodzinnego i .... Nie poszłam. Zapomniałam na amen. Ale jestem zła. [emoji35][emoji35][emoji35]

Ja właśnie wracam od lekarza
Kropek jest w macicy 😍 Jak się okazało 5w2d. Dostałam duphaston, jutro i w piątek mam zrobić betę. Jak będzie przyrost za tydzień mam przyjechać na wizytę (bo pewnie 2 tygodni nie wytrzymam). Powiedziała mi, że jest bardzo wcześnie i wszystko może się zdarzyć, więc ja teraz totalnie chilluje i nie dopuszczam do siebie złych myśli. Trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Załączniki

• 5752A92F-82BE-4FE7-8D24-C3ADC54CE9D0.jpeg
    5752A92F-82BE-4FE7-8D24-C3ADC54CE9D0.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 81
Ehhh dziewczyny, poleciałam dzis na szybko do mojego lekarza prywatnego bo dostałam jakiś plamien, na szczęście na usg nie ma żadnego krwiaka i nie widziała nic niepokojącego. Przepisała profilaktycznie luteinę. Natomiast zmartwiła mnie wielkość pęcherzyka bo ma aż 18,6, a żółtkowy 3,9 beż widocznego zarodka. Lekarka sama zwróciła uwagę, że jak na 5t5d-5t6d to jest duży :(. Tydzień temu byłam na wizycie i żółtkowy juz było widać, wymiarów nie mam bo nie były mierzone. Kazała przyjść za tydzień na wizytę i powiedziała że jak chce to mogę potworzyć bete ale nie wiem czy ja zrobię :( beta z piątku wyniosła 4611, dziś teoretycznie powinno być ok. 18 tys. Nie wiem co mam robić..
Kropek jest w macicy 😍 Jak się okazało 5w2d. Dostałam duphaston, jutro i w piątek mam zrobić betę. Jak będzie przyrost za tydzień mam przyjechać na wizytę (bo pewnie 2 tygodni nie wytrzymam). Powiedziała mi, że jest bardzo wcześnie i wszystko może się zdarzyć, więc ja teraz totalnie chilluje i nie dopuszczam do siebie złych myśli. Trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Super 😊 trzymam kciuki. A serduszko już bije czy za wcześnie ?

Oby bąbelek szybko rósł ♥️

Super 😊 trzymam kciuki. A serduszko już bije czy za wcześnie ?
Niee, u mnie nie było widać zarodka. Chociaż przez chwilę ginekolog wydawało się, że coś tam powoli zaczyna się pokazywać ale za wcześnie żeby to potwierdzić. Martwi mnie wielkość pęcherzyka bo wskazuje na 7t0d, a jestem tak naprawdę w 5t5d-5t6d. Mam się za tydzień zgłosić i wtedy chyba powinno być wszystko jasne.

po takim pęcherzyku lekarz był w stanie stwierdzić, że jesteś w 5t2d? Ja też mam taką kropkę to powiedziała mi, że napewno nie jest to 5-6t tak jak wychodzi mi wg @, tylko jeżeli widać tylko pęcherzyk i nic więcej to jest to co najwyżej 3t... Chyba na następną wizytę pójdę do kogoś innego

reklama
po takim pęcherzyku lekarz był w stanie stwierdzić, że jesteś w 5t2d? Ja też mam taką kropkę to powiedziała mi, że napewno nie jest to 5-6t tak jak wychodzi mi wg @, tylko jeżeli widać tylko pęcherzyk i nic więcej to jest to co najwyżej 3t... Chyba na następną wizytę pójdę do kogoś innego
Ja tez byłam w szoku jak to usłyszałam, ale coś w tym chyba jest bo na apce wyszło mi, że mam 5t4d.

Do góry