reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Zazdroszczę wam,że możecie się wymieniać informacjami odnośnie lekarzy. Mieszkam za granicą i tu trochę inaczej to wygląda. Będę miała trochę biegania. Na razie czekam na wizytę, zostało jeszcze niecałe 3 tygodnie. Obym usłyszala bijące serduszko. Jakaś taka niepewna w tej ciąży chodzę 😂 w głowie rodzi się sterta pytań. Ile czekaliście na wyniki na obecność toksoplazmozy?

Ja usg prenatalnego nie mam w pakiecie Medicover, jedynie test pappa który oczywiscie bede robic. W ogóle dałam wczoraj ciała na wizycie bo zapomnialam sie upomnieć o założenie książeczki ciążowej, a na jej podstawie moge za darmo bez skierowania robić badania w Medicoverze, a mam ich całą listę do zrobienia...
A powiedz mi proszę czy te badania bez skierowania na podstawie karty ciąży to można w każdej placówce współpracującej Medicover czy tylko w placówkach Medicover? Też mam pakiet i muszę się właśnie gdzieś dowiedzieć czy mam brac skierowanie na badania czy tak poprostu w laboratorium mi zrobią badania.

Dziewczyny, bo tak sie zastanawiam czy nie jest to niebezpieczne chodzic do 2 lekarzy? 15.11 mam 2 wizyty. Rano i popoludniu. Niewiem jak to ogarnac

a becikowe nie jest określane również przez finanse? Tam jakoś mega mało trzeba zarabiać żeby się załapać. Czy się mylę?

1922zł netto na osobę w rodzinie - noworodek też się wlicza więc dla jednej 3osobowej rodziny 5766 netto to będzie mało dla innej pewnie sporo

A powiedz mi proszę czy te badania bez skierowania na podstawie karty ciąży to można w każdej placówce współpracującej Medicover czy tylko w placówkach Medicover? Też mam pakiet i muszę się właśnie gdzieś dowiedzieć czy mam brac skierowanie na badania czy tak poprostu w laboratorium mi zrobią badania.
oj tego niestety nie wiem bo blisko mam centrum medicover i nigdy nie korzystałam z placówek parterskich.. w swoim pakiecie pracowniczym cos takiego znazlam i na tym sie opieram.

Załączniki

• eda4e248-49c7-4d76-ba76-3d5de3338e54.jpg
    eda4e248-49c7-4d76-ba76-3d5de3338e54.jpg
    137,4 KB · Wyświetleń: 46
  • f9866c2a-5d8a-4175-ac0b-97217fbe43ba.jpg
    f9866c2a-5d8a-4175-ac0b-97217fbe43ba.jpg
    114,9 KB · Wyświetleń: 49
oj tego niestety nie wiem bo blisko mam centrum medicover i nigdy nie korzystałam z placówek parterskich.. w swoim pakiecie pracowniczym cos takiego znazlam i na tym sie opieram.

Zazdroszczę wam,że możecie się wymieniać informacjami odnośnie lekarzy. Mieszkam za granicą i tu trochę inaczej to wygląda. Będę miała trochę biegania. Na razie czekam na wizytę, zostało jeszcze niecałe 3 tygodnie. Obym usłyszala bijące serduszko. Jakaś taka niepewna w tej ciąży chodzę 😂 w głowie rodzi się sterta pytań. Ile czekaliście na wyniki na obecność toksoplazmozy?
o 8 pobranie, o 13 miałam wynik w Luxmedzie

reklama
No właśnie też mam takie informacje ale nie wiem czy to działa wszędzie... Zadzwoniłam do je teraz do diagnostyki i niestety potrzebuje mieć skierowanie [emoji2955] więc muszę iść na wizytę do innego lekarza na Medicover żeby dostać te same badania tylko ze skierowaniem.

Do góry