reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

ja mam wizytę na 8.10, ale może jeszcze nie być ❤️, bo ja owulację mogłam mieć około 17-18dc.
Może tak być:) ale to już prawie 7tc, więc może, może jednak będzie widać,raczej tak):) ja miałam owu tak samo 16dc/17dc i w 5tc jeszcze prawie nic.. mały pęcherzyk I ciałko żółte. Kazał przyjść 7tc , aa teraz będzie widać i słychać. I nastawiam się przez takie późniejsze dojrzewanie pęcherzyka, że termin porodu się wydłuży... o kilka dobrych dni

reklama
Ja Wam powiem, że z tymi obliczeniami od OM, dpo itp itd to jest jakaś czarna magia 🙈 szczególnie jak ktoś ma nieregularne cykle i PCOS (ja ✌🏼) Jestem bardzo ciekawa co mi dzisiaj lekarz powie 🤷🏼‍♀️

Ja sie straram o dziecko od 2018 roku, mam 2 poronienia i kilka ciąż biochemicznych, od sierpnia jestem pod opieką invimedu. Wyszły mi jakies mutacje ale jak to lekarz mowił, połowa osob na świeci je ma tylko o tym nie wie:) z tyc powodóe od pozytywnego testu zapobiegawczo robir zastrzyki z heparyną, biore acard i progesteron. Przez pierwsze 4 dni miałam bardzo mało i tylko popłudniami różowy śluz, dzisaj znowu się pojawił więc czekam co na wizycie lekarz powie.
Ja też biorę duphaston jak to lekarz powiedział zapobiegawczo po plamienie i nic i musimy czekać :(

Ja też biorę duphaston jak to lekarz powiedział zapobiegawczo po plamienie i nic i musimy czekać :(
Widze ze więcej nas plamiacych i niewiedzących co dalej jest. musimy sie wspierać bo szczeze nikt nie rozumie mnie wie maz moja mama i siostra i każdy podchodzi do tego jakoś tak zdziwiony ze sie tak przejmuje

Ja też koło 20 października chcę się umówić do gina. [emoji846] Pierwsza wizyta na NFZ, a później prywatnie. Mój lekarz, mimo że chodzę prywatnie, to skierowania na badania wypisuje na NFZ. Odbieram je później u położnej, więc to super wygodne. No i na NFZ przyjmuje w szpitalu w którym będę rodzić więc wszystko pasuje.
To jak przeżyłaś bez bety to sie nie stresuj. Nie kazda ma taka potrzebe, a z tego co widzę to chyba należysz do takich ze wolisz poczekac na usg. No ja wizyte mam na 18 pazdziernika i 22. na nfz. Wiec wole zdążyć przed 10 tygodniem zeby becikowe pozniej dostać.

reklama
Do góry