reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jest na tiktoku taka dziewczyna... Przed nią lekarz zataił że dziecko urodzi się chore. Albo na jutubie ją oglądałam 🤔 generalnie dziewczynka rozwija się super ale ma rączki wywinietę w dwie strony i coś z nóżkami że nie umie chodzić tylko pełza. Lekarz ma odebrane już prawa do wykonywania zawodu 🙄
Dobre chociaż tyle... Najgorsze, jak lekarze zasłaniają się, że nie widzieli i jak udowodnisz?
Jesli chodzi o palenie to przeszkadza mi to. Mogli by to zakazac, albo tak podniesc ceny 😂
Moja szwagierka jest w ciazy i pali, przy pierwszym tez palila. Nawet przy malym pali. Byly z tesciowa ostatnio u mnie prosze grzecznie aby nie palily w domu to otworzyly sobie balkon 👿 nie potrzebuje takich gosci! Moj sie dostosował, pali na balkonie
Twój dom, Twoje zasady... Gdyby ktoś u mnie chciał palić jeszcze przy mnie to od razu bym wyrzuciła...

reklama
To ale masz sasiadow [emoji33]
No masakra :/ a najlepsze jest to, ze na samej górze mieszka sąsiad, który też pali i schodzi na sam dół, tak żeby nikomu nie przeszkadzać i dopiero pali.. można jak widać, tylko nie każdy jest normalny.. poproszę kulturalnie sąsiadów o przestanie palenia w oknach, jak nie pomoże, to zadziałam inaczej.. jeszcze żeby dali znać, że będą palić, spoko, mogę na te parę minut okna zamknąć.. nie lubię być czepialska czy upierdliwa, ale jak juz mi ktoś za skórę zalezie.. no cóż..

Jesli chodzi o palenie to przeszkadza mi to. Mogli by to zakazac, albo tak podniesc ceny 😂
Moja szwagierka jest w ciazy i pali, przy pierwszym tez palila. Nawet przy malym pali. Byly z tesciowa ostatnio u mnie prosze grzecznie aby nie palily w domu to otworzyly sobie balkon 👿 nie potrzebuje takich gosci! Moj sie dostosował, pali na balkonie
Gdyby ktoś zaczął palić u mnie w domu to chyba bym go wyrzuciła... Nie mam problemu z paleniem ale nie toleruje palenia w pomieszczeniach 😡

Dobre chociaż tyle... Najgorsze, jak lekarze zasłaniają się, że nie widzieli i jak udowodnisz?

Twój dom, Twoje zasady... Gdyby ktoś u mnie chciał palić jeszcze przy mnie to od razu bym wyrzuciła...
O, w sumie, moja mama pali chyba całe życie.. a jak nas odwiedza, to też schodzi całkiem na dwór, idzie tak, żeby nikomu nie smrodzić i sobie pali..nie żaden balkon czy okno.. nie ważne jaka jest pogoda, czy pada, czy mróz, zawsze wychodziła..

Co do dzieci... Moja mama wczoraj do mnie zadzwoniła, że młoda jej się poskarżyła, że ja mam partnera, jej tata ma partnerkę, a ona nie ma nikogo... I żeby mi nie przyszło do głowy robić jej braciszka albo siostrzyczkę...

Ale ostatnio była też z nimi gdzieś w sklepie, wywiązał się temat dzieci a moja młoda bez ceregieli do sprzedawczyni, że ona w sumie to ma braciszka w niebie, ale wolałaby mieć jakiegoś na ziemi 🙃

Dziecięca szczerość jest cudowna... Jak w niej tego nie zabić?

Tak a propo tej sytuacji ze zmarła kobieta w 22 tygodniu ciąży to obserwuję profil kobiety położnik bez lukru, która dla mnie bardzo bez lukru i maksymalnie obiektywnie stara się zerkać na różne kwestie medyczne. Polecam do zaobserwowania na IG a tu wklejam część jej postu na ten temat, który myślę, że daje światło na kilka perspektyw. I nie, nie bronię tego, że wyrok TK jest ok, bo całkowicie się z nim nie zgadzam i cieszę się, że kiedy ja byłam w kropce to jeszcze go nie było
Screenshot_20211031_123726_com.instagram.android.jpeg

Jest na tiktoku taka dziewczyna... Przed nią lekarz zataił że dziecko urodzi się chore. Albo na jutubie ją oglądałam 🤔 generalnie dziewczynka rozwija się super ale ma rączki wywinietę w dwie strony i coś z nóżkami że nie umie chodzić tylko pełza. Lekarz ma odebrane już prawa do wykonywania zawodu 🙄
Kojarzę też tę dziewczynę. Natomiast w tym wypadku był nawet reportaż w Polsacie (chyba) i lekarz bez ceregieli przyznał, że on to robił na NFZ, gdyby robił prywatnie "to coś by zauważył...". Czaicie? Na pytanie redaktorki, to co matka ma teraz zrobić jak operacje są bardzo kosztowne, powiedział, że mają sobie ściągnąć z jego ubezpieczenia. Tylko UJ nie chce nawet przed sadem podać gdzie jest ubezpieczony...

Kojarzę też tę dziewczynę. Natomiast w tym wypadku był nawet reportaż w Polsacie (chyba) i lekarz bez ceregieli przyznał, że on to robił na NFZ, gdyby robił prywatnie "to coś by zauważył...". Czaicie? Na pytanie redaktorki, to co matka ma teraz zrobić jak operacje są bardzo kosztowne, powiedział, że mają sobie ściągnąć z jego ubezpieczenia. Tylko UJ nie chce nawet przed sadem podać gdzie jest ubezpieczony...

Dziewczyna na IG i YT to Anna Koczwara crueltyfreeann - i tak, lekarz powiedział im że to zdrowy chłopiec, ale błędy USG się zdarzają, szczególnie na NFZ i bardzo mała szansa by udowodnić, że lekarz to celowo zataił. Bo wszystko zależy od sprzętu i umiejętności lekarza. Dlatego warto choć raz w ciąży wywalić te kilka stówek na lepszego lekarza który posiada dobry sprzęt

reklama
Miałam gości przez kilka dni, teraz już nadrobiłam wątek :)

Poruszyłyście temat papierosów. Ja nie palę i nie paliłam ale niestety pali mój mąż który obiecuje, że rzuci od kilku lat. Nie mam już do tego siły bo to jest takie gadanie, a on po prostu lubi palić i mówienie mu, że sobie szkodzi jakoś nie działa kompletnie. Musi się chyba wydarzyć coś poważnego, żeby podszedł do tego na serio. Inni w moim towarzystwie na szczęście nie palą. Mąż robi to poza domem więc nie muszę tego wąchać.

Do góry