reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@MamaMonia - wizyta 28.10
@kamejka - wizyta 28.10
@Gondzi_a - wizyta 28.10
@Kundlica - wizyta 28.10

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Passtelova - wizyta 29.10
@Lilka92 - wizyta 29.10
@chucherko - wizyta 29.10
@Magdalena09 - wizyta 30.10
@Bosiek - wizyta 02.11 priv
@MamaLama - wizyta 02.11
@joszka - wizyta 02.11
@mfifi04 - wizyta 02.11 NFZ
@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Kejjt - wizyta 03.11
@Angelr - wizyta 04.11
@Florestyna - wizyta 04.11
@Eevee - wizyta 04.11
@Lilkafil - wizyta 04.11
@ksiezna23 - wizyta 04.11
@Hmmmm - wizyta 05.11
@Mayred91 - wizyta 08.11
@Anolik - wizyta 09.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@paxi_ab - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Paulina_N - wizyta 18.11

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Na 18.11 też możesz wpisać mnie na USG genetyczne...

reklama
Nie narobi, ale nie przesadzaj z tym dawkowaniem. Masz okreslona dawkę i bierz tyle ile powinnas brac. To, ze czasem piersi przestają bolec nic nie znaczy. Jednego dnia beda dosc mocno boleć, a drugiego dnia mniej. ;)
Mnie piersi cały czas bolą, ale tylko przy dotyku. Mdłości prawie całkiem ustały, mam więcej energii i nie jestem już taka senna, jak jeszcze tydzień temu. Dzisiaj wg OM równo 9 tydz. W następny czw wizyta, zaczynam coraz bardziej się stresować, czy z fasolką wszystko okej. ponad dwa tyg temu byłam na wizycie i było serduszko i wszystko okej. Staram się odgonić czarne myśli, ale czasami się nie da.

U mnie najgorsze te nudności.. Każdy zapach, każda myślano jedzeniu powoduje u mnie okropny ścisk żołądka.. Do żywych wracam około popołudnia.. Od rana do południa męczę się... Odrzuciło mnie od większości jedzenia..

Mnie piersi cały czas bolą, ale tylko przy dotyku. Mdłości prawie całkiem ustały, mam więcej energii i nie jestem już taka senna, jak jeszcze tydzień temu. Dzisiaj wg OM równo 9 tydz. W następny czw wizyta, zaczynam coraz bardziej się stresować, czy z fasolką wszystko okej. ponad dwa tyg temu byłam na wizycie i było serduszko i wszystko okej. Staram się odgonić czarne myśli, ale czasami się nie da.
Też tak mam - nie mogę się doczekać USG 5.11...
Tylko tydzień i aż tydzień... Argh... 😝

Ja mam 2 fajnych lekarzy . Jednego mam z kliniki o każdej porze dnia i nocy mogę zadzwonić zawsze pomoże i jak trzeba to i przyjmie , a drugiego mam na NFZ daje mi wszystkie skierowania na co tylko potrzebuje także noc nie płacę a mam komplet badań. Do tego on przyjmuje w medicus i m dostęp do wszystkich specjalistów dodatkowo od ręki :)

Witajcie kochane 👌♥️ mamy bijące serduszko ❤️
Wychodzi 7+3 termin porodu na 13.06 mniej więcej 😊
Następna wizyta za miesiąc mam się też umówić już na prenatalne między 30.11 a 5.12😊

Załączniki

• 16354192990008660586026881967751.jpg
    16354192990008660586026881967751.jpg
    826,5 KB · Wyświetleń: 78
Z jedzeniem u mnie jest tak, że jak już jem to jest w porządku , ale jak pomyślę o jedzeniu, albo je robię i czuje zapachy to od razu mi niedobrze. Niby nie wymiotuję, ale jest to nie fajne uczucie. I nie mogę dopuścić do głodu

reklama
Witajcie kochane 👌♥️ mamy bijące serduszko ❤️
Wychodzi 7+3 termin porodu na 13.06 mniej więcej 😊
Następna wizyta za miesiąc mam się też umówić już na prenatalne między 30.11 a 5.12😊
My się z mezem śmiejemy ze jak urodzi nam sie dziecko 13.06. to odbierzemy to jako znak 😅 Bo w zeszłym roku mielismy pierwotnie datę slubu wlasnie na ten dzień!

Takze macie super datę! ❣

Do góry