reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mam chyba jakiś gorszy dzien 😅 u nas na Podhalu halny wieje.. I chyba ta pogada tak na mnie działa
Na dolnym Śląsku też okropny wiatr i w koło leżą wszedzie drzewa powyrywane. Moje samopoczucie podobnie jak u Ciebie😏 Mam ochotę jedynie leżeć pod kocykiem i nie ruszać się nigdzie z domu.

Dostałam plasterki ze świnką Peppą na poprawę humoru💪🤣🐽

Załączniki

• IMG_20211022_134921.jpg
    IMG_20211022_134921.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Na dolnym Śląsku też okropny wiatr i w koło leżą wszedzie drzewa powyrywane. Moje samopoczucie podobnie jak u Ciebie😏 Mam ochotę jedynie leżeć pod kocykiem i nie ruszać się nigdzie z domu.

Dostałam plasterki ze świnką Peppą na poprawę humoru💪🤣🐽
Dlaczego masz wenflon?
Oj to jest nas dwie.. Sama poszła bym spać najchętniej

Cześć dziewczyny , dołączam do czerwcowych mam😊z OM 29.06 zatem będę miała okazje poczytać o Waszych rozwiązaniach zanim moje nadejdzie 😜Aktualnie to jest moja trzecia ciąża i ostatnia.Na stanie mam już dorosłego syna i dwulatka. Pierwszą wizytę z usg chciałabym zrealizować tak między 6-7 tygodniem, wcześniej nie widzę sensu. Potem po 10 tyg bede robić prenatalne i tu pytanie do Was mamy- które badanie polecacie? W poprzedniej robiłam panoramę ale w aktualnej klinice nie mają, są inne dostępne
Hej :) u mnie termin z OM na 28 czerwca. Czuję się tutaj taka do tyłu bo dziewczyny już po pierwszych wizytach a ja dopiero swoją umówiłam na 2 listopada. To moja 2 ciąża jestem również mamą z grudnia 2019. Damy radę 💪

Dlaczego masz wenflon?
Oj to jest nas dwie.. Sama poszła bym spać najchętniej
Spokojnie to tylko na przeciwbólowe😏 Wczoraj tak mnie ta pachwina złapała, że jak mam bardzo wysoki próg bólu tak nie byłam w stanie tego znieść😫 Gdzieś musiało mi coś ucisnac chyba na nerw. Może rozciągająca się macica albo cosik. Mąż pojechał po moja mamę i podała mi dożylnie przeciwbólowe, a przy okazji troszkę glukozy na wzmocnienie. Zostawiła mi wenflon na wszelki wypadek jakby dziś coś się jeszcze działo, bo wczoraj przez ten ból strasznie spadło mi ciśnienie i żyły się zapadły, więc nie było łatwo się wkłuć. Oby dzisiaj już nic się nie działo🙏

Spokojnie to tylko na przeciwbólowe😏 Wczoraj tak mnie ta pachwina złapała, że jak mam bardzo wysoki próg bólu tak nie byłam w stanie tego znieść😫 Gdzieś musiało mi coś ucisnac chyba na nerw. Może rozciągająca się macica albo cosik. Mąż pojechał po moja mamę i podała mi dożylnie przeciwbólowe, a przy okazji troszkę glukozy na wzmocnienie. Zostawiła mi wenflon na wszelki wypadek jakby dziś coś się jeszcze działo, bo wczoraj przez ten ból strasznie spadło mi ciśnienie i żyły się zapadły, więc nie było łatwo się wkłuć. Oby dzisiaj już nic się nie działo🙏
W sumie podziwiam mamę, ja za nic w świecie nie dałabym się swojej ukłuć... Za dużo nerwów, jednak jak ktoś obcy jest u mnie lepiej.

W sumie podziwiam mamę, ja za nic w świecie nie dałabym się swojej ukłuć... Za dużo nerwów, jednak jak ktoś obcy jest u mnie lepiej.
Ja za dzieciaka bardzo dużo czasu spędziłam w szpitalach, bo mam niedoczynność nerek a do tego jeszcze alergia i częste duszności takie że serduszko potrafiło stanąć. Trochę z tego wyrosłam😉 ale został lęk przed igłami. W szpitalach często miałam wkłucia i po czasie robiły się zrosty, więc ciężko było się później już wkłuć. Źle mi się to wszystko kojarzy i teraz na starość boje się panicznie igieł jak cholera. Pozwalam jedynie mamie😁 A że mama specjalista neonatologii i kłuje takie maluszki najmniejsze z maluszków to robi to rewelacyjnie i uwielbiam ją za to😁 Jak mam zrobić jakiekolwiek badania to właśnie ona w domu mi pobiera krew i zawożę tylko do lab na gotowo już próbki😅

Ja za dzieciaka bardzo dużo czasu spędziłam w szpitalach, bo mam niedoczynność nerek a do tego jeszcze alergia i częste duszności takie że serduszko potrafiło stanąć. Trochę z tego wyrosłam😉 ale został lęk przed igłami. W szpitalach często miałam wkłucia i po czasie robiły się zrosty, więc ciężko było się później już wkłuć. Źle mi się to wszystko kojarzy i teraz na starość boje się panicznie igieł jak cholera. Pozwalam jedynie mamie😁 A że mama specjalista neonatologii i kłuje takie maluszki najmniejsze z maluszków to robi to rewelacyjnie i uwielbiam ją za to😁 Jak mam zrobić jakiekolwiek badania to właśnie ona w domu mi pobiera krew i zawożę tylko do lab na gotowo już próbki😅
Ja nawet za dzieciaka się nie dawałam mamie kłuć, mogły koleżanki z jej pracy, byle nie ona

reklama
Bardzo fajny doktor i to w dodatku na nfz! :D Wyslal mnie najpierw na ocenę wielkości pecherzyka ciążowego, które mam mieć we wtorek, a w piątek za tydzień do niego znów przyjść. Bo się okazuje ze jest to jeszcze młodsza ciąża którą bardzo szybko wyłapałam. Liczyliśmy ze wedlug kalendarza rozpoczęłabym 6+3 dni, ale zdecydowanie nie. To moze byc początek 5 tygodnia. 😅

Do góry