reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Tego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam 😱😱 glukoze trzeba kupic w aptece?
To zależy czy masz glukozę czy test obciążenia glukozą. Glukoza to po prostu pobranie krwi, a test obciążenia glukozą to idziesz, pobierają ci krew, później musisz wypić 75g glukozy rozpuszczonej w ok 250ml wody w ciągu 5 minut (niektóre placówki dają ci w kubeczku już rozrobioną glukozę, a niektóre każą żebyś sama się zaopatrzyła w glukozę i w wodę), następnie po 1 godz. Pobierają ci znów krew i znów po kolejnej 1 godz.
Ja wsypałam sobie glukozę do małej butelki wody w domu (pół butelki 0.5l wody) wymieszalam i z tym poszłam na badania- tylko po zrobieniu tego minęło jakieś 10 minut i już to piłam

Tego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam 😱😱 glukoze trzeba kupic w aptece?
Badanie wygląda tak: idziesz do labatorium i w większości bez kolejki pobierają Ci krew po czym wypijasz glukoze. Prawdopodobnie dostaniesz też wodę do przepicia. Po 1 h pobierają Ci znów i za 2 znów. Co do glukozy musisz zadzwonić do labo, bo u mnie było w cenie.

Cześć dziewczyny , dołączam do czerwcowych mam😊z OM 29.06 zatem będę miała okazje poczytać o Waszych rozwiązaniach zanim moje nadejdzie 😜Aktualnie to jest moja trzecia ciąża i ostatnia.Na stanie mam już dorosłego syna i dwulatka. Pierwszą wizytę z usg chciałabym zrealizować tak między 6-7 tygodniem, wcześniej nie widzę sensu. Potem po 10 tyg bede robić prenatalne i tu pytanie do Was mamy- które badanie polecacie? W poprzedniej robiłam panoramę ale w aktualnej klinice nie mają, są inne dostępne

Uff, wyskoczyły mi już wyniki z bety 🥺 jaki to jest stres zawsze jak otwieram ten plik... W poniedziałek miałam 168mlu/ml a dzisiaj 1402. Wg kalkulatora b hcg średni przyrost 185%. Taki długi odstęp bo lekarz chciał żebym przed poniedziałkową wizyta zrobiła żeby mniej więcej wiedzieć czego spodziewać się na obrazie USG. Ale w poniedziałek nie będę już powtarzać... Zrobi mi badanie to zobaczymy czy pęcherzyk wygląda jakoś dobrze rokująco 🙄

reklama
Do góry