Hmmmm
Fanka BB :)
Mi zawsze dawali, nie musiałam kupowaćTego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam glukoze trzeba kupic w aptece?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi zawsze dawali, nie musiałam kupowaćTego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam glukoze trzeba kupic w aptece?
To zależy czy masz glukozę czy test obciążenia glukozą. Glukoza to po prostu pobranie krwi, a test obciążenia glukozą to idziesz, pobierają ci krew, później musisz wypić 75g glukozy rozpuszczonej w ok 250ml wody w ciągu 5 minut (niektóre placówki dają ci w kubeczku już rozrobioną glukozę, a niektóre każą żebyś sama się zaopatrzyła w glukozę i w wodę), następnie po 1 godz. Pobierają ci znów krew i znów po kolejnej 1 godz.Tego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam glukoze trzeba kupic w aptece?
Wlasnie ze glukoza tylko napisaneGlukoza to zwykle badanie ja krwi
chybas że masz test odciążenia glukoza to wtedy polecam kupić smak cytrusów (cytryna, pomarańcza) w aptece
Badanie wygląda tak: idziesz do labatorium i w większości bez kolejki pobierają Ci krew po czym wypijasz glukoze. Prawdopodobnie dostaniesz też wodę do przepicia. Po 1 h pobierają Ci znów i za 2 znów. Co do glukozy musisz zadzwonić do labo, bo u mnie było w cenie.Tego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam glukoze trzeba kupic w aptece?
Czyli tylko z krwi, nic pić nie będziesz. Inaczej miałabyś napisane w nawiasie ile glukozy (75g). Nie wiem czy robią tylko z 75g, ja w pierwszej ciąży mialam zlecone przez gina 50g..Wlasnie ze glukoza tylko napisane
Mam chyba jakiś gorszy dzien u nas na Podhalu halny wieje.. I chyba ta pogada tak na mnie działaTo czym Ty sie przejmujesz? Spokojnie. Bedzie dobrze!
To zwykle badanie z krwi na czczo ja też mam zrobić przed wizytą zwykła glukoze, morfologia ogólna, mocz ... to nie obciążenie glukoza nie musisz kupować glukozyWlasnie ze glukoza tylko napisane
Nie. Ja dostalamTego sie obawialam. Przeciez ja sie tam porzygam glukoze trzeba kupic w aptece?