reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny a czujecie takie ciągnięcie w brzuchu? My dzisiaj mamy impreze rodzinną i siedzę chyba od godz 17 i już czuje taki dyskomfort. Oczywiście nie wiem czy mam się martwić czy nie…
Ja mam czasem tak, ze jak obracam się z boku na bok, to ciagnie mnie jakby w okolicy jajnika. Z tym, że zawsze wtedy muszę do wc na tzw dwójkę. Czyli bol jakby jednak od jelit? Poza tym czuje, że mi wywaliło podbrzusze do przodu

reklama
Tak, ja czuje jakby rozcìąganie, czasem cos zaboli z jednej strony, czasem z drugiej ale to tak lekko i nie zwracam na to uwagi :) ale znowu zaczyna mnie kłuć w pachwinach i przy poprzedniej ciąży tez tak miałam

Dziewczyny, 4+0 to czas miesiączki, tutaj bety nie będzie w tysiącach. Jeśli owulacja była wcześniej, to już będzie późniejszy termin, nie wcześniejszy. Nie stresujcie innych mówiąc, że tak jest. W dniu miesiączki, nawet przy szybkiej implantacji beta będzie niższa. Przy 2000 to już widać na bank pęcherzyk, a pewnie za kilka dni serduszko. Beta w okolicach miesiączki (4+0) to plus minus 200.

Chodzi też o to, że przy dłuższym cyklu, najwyżej pójdziesz na prenatalne raz jeszcze, przy krótszym nie ma takiej opcji.

Nieśmiało się witam. Termin na 10.06. jestem mama 2.5 latka:) wizyta 18.10.

Dziewczyny, 4+0 to czas miesiączki, tutaj bety nie będzie w tysiącach. Jeśli owulacja była wcześniej, to już będzie późniejszy termin, nie wcześniejszy. Nie stresujcie innych mówiąc, że tak jest. W dniu miesiączki, nawet przy szybkiej implantacji beta będzie niższa. Przy 2000 to już widać na bank pęcherzyk, a pewnie za kilka dni serduszko. Beta w okolicach miesiączki (4+0) to plus minus 200.

Chodzi też o to, że przy dłuższym cyklu, najwyżej pójdziesz na prenatalne raz jeszcze, przy krótszym nie ma takiej opcji.

Ja nie pisałam, ze tak jest u wszystkich tylko odniosłam sie do konkretnego przypadku: mojego i chucherka. Jedne będą miały w tym dniu większą betę, inne sporo mniejszą i wszystkir będą prawidłowe bo wszystko zależy od długości cyklu, kiedy była owulacja i zagnieżdżenie. Zresztą i tak najważniejszy jest przyrost [emoji4] przeciez sobie tych wyników ani terminów nie wymyślamy [emoji28] wiec troszkę dziwna ta uwaga.

idę w poniedziałek na drugą betę i wtedy będzie jakieś odniesienie. W pierwszej ciazy badałam tylko raz. Być może mam jakieś przesunięcie. Nie znam się na tym

reklama
Ja nie pisałam, ze tak jest u wszystkich tylko odniosłam sie do konkretnego przypadku: mojego i chucherka. Jedne będą miały w tym dniu większą betę, inne sporo mniejszą i wszystkir będą prawidłowe bo wszystko zależy od długości cyklu, kiedy była owulacja i zagnieżdżenie. Zresztą i tak najważniejszy jest przyrost [emoji4] przeciez sobie tych wyników ani terminów nie wymyślamy [emoji28] wiec troszkę dziwna ta uwaga.
Kochana, jeśli masz dłuższy / krótszy cykl, to termin ciąży będzie inny ( oczywiście z om będzie pewnie taki sam, ale om to termin liczony na 28-dniowy cykl.

@chucherko nie wiem, czy przyrost już nie zwalnia w tym czasie, nie pamiętam kiedy, ale na USG lekarz już będzie widział pęcherzyk ;)

Do góry