Iza-09
Fanka BB :)
@chucherko może bliźniaki u Ciebie ? były przypadku w Twojej rodzinie?
Wrzucam zdjęcie pokazujące jak podwaja się beta
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale to oczywiste, ze na ten moment wszystkie tutaj posługujemy sie terminem z om. Z tego co czytam chyba żadna z nas nie była jeszcze na wizycie usg i nie ma ustalonego wieku ciąży na podstawie wielkości pecherzyka czy zarodka. Wiadomo, ze termin wiekszości z nas się zmieni, ale na ten moment poslugujemy się terminem z om.Kochana, jeśli masz dłuższy / krótszy cykl, to termin ciąży będzie inny ( oczywiście z om będzie pewnie taki sam, ale om to termin liczony na 28-dniowy cykl.
@chucherko nie wiem, czy przyrost już nie zwalnia w tym czasie, nie pamiętam kiedy, ale na USG lekarz już będzie widział pęcherzyk
nie żadnych bliźniaków w rodzinie.@chucherko może bliźniaki u Ciebie ? były przypadku w Twojej rodzinie?
Witamy! Ja też termin na 10.06 i 2,5 latka na pokładzieDziewczyny, 4+0 to czas miesiączki, tutaj bety nie będzie w tysiącach. Jeśli owulacja była wcześniej, to już będzie późniejszy termin, nie wcześniejszy. Nie stresujcie innych mówiąc, że tak jest. W dniu miesiączki, nawet przy szybkiej implantacji beta będzie niższa. Przy 2000 to już widać na bank pęcherzyk, a pewnie za kilka dni serduszko. Beta w okolicach miesiączki (4+0) to plus minus 200.
Chodzi też o to, że przy dłuższym cyklu, najwyżej pójdziesz na prenatalne raz jeszcze, przy krótszym nie ma takiej opcji.
Nieśmiało się witam. Termin na 10.06. jestem mama 2.5 latka wizyta 18.10.
Przyrost zwalnia jak osiaga wartości powyżej tysięcy. Wtedy jest inny przyrost. W internecie jest kalkulator, warto sprawdzić sobie.Kochana, jeśli masz dłuższy / krótszy cykl, to termin ciąży będzie inny ( oczywiście z om będzie pewnie taki sam, ale om to termin liczony na 28-dniowy cykl.
@chucherko nie wiem, czy przyrost już nie zwalnia w tym czasie, nie pamiętam kiedy, ale na USG lekarz już będzie widział pęcherzyk
Też robiłam tylko 2 razy betę, aby sprawdzić przyrost i czekam na 12.10 na wizytęJa mam zamiar sprawdzić jeszcze tylko drugi raz w poniedziałek, czyli po dwóch dobach i na tym kończę. Będę czekać cierpliwie na wizytę, bo ona nam najwięcej powie
U Was też bunt? I wszystko na nie mój daje nam ostatnio w kośćWitamy! Ja też termin na 10.06 i 2,5 latka na pokładzie