reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

@chucherko może bliźniaki u Ciebie ? 😀 były przypadku w Twojej rodzinie?
Wrzucam zdjęcie pokazujące jak podwaja się beta :)

Załączniki

• 493E6002-82AC-4D25-AF89-5608610B0897.jpeg
    493E6002-82AC-4D25-AF89-5608610B0897.jpeg
    74,6 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Kochana, jeśli masz dłuższy / krótszy cykl, to termin ciąży będzie inny ( oczywiście z om będzie pewnie taki sam, ale om to termin liczony na 28-dniowy cykl.

@chucherko nie wiem, czy przyrost już nie zwalnia w tym czasie, nie pamiętam kiedy, ale na USG lekarz już będzie widział pęcherzyk ;)
Ale to oczywiste, ze na ten moment wszystkie tutaj posługujemy sie terminem z om. Z tego co czytam chyba żadna z nas nie była jeszcze na wizycie usg i nie ma ustalonego wieku ciąży na podstawie wielkości pecherzyka czy zarodka. Wiadomo, ze termin wiekszości z nas się zmieni, ale na ten moment poslugujemy się terminem z om.

Dlatego tez często wspominam, ze mam krótkie cykle, zeby dziewczyny patrzac na moje wyniki byly spokojne i ze nie ma co porównywac 1:1[emoji4]

Ja np. mam 28-dniowe cykle, ale co z tego jak mam krótką fazę lutealną - max. 10 dni, więc owulację miałam później o dobre parę dni. Wszystko się okaże w piątek. Mój ginekolog na dobry sprzęt, więc mam nadzieję, że nie będzie niedomówień.

Dziewczyny, 4+0 to czas miesiączki, tutaj bety nie będzie w tysiącach. Jeśli owulacja była wcześniej, to już będzie późniejszy termin, nie wcześniejszy. Nie stresujcie innych mówiąc, że tak jest. W dniu miesiączki, nawet przy szybkiej implantacji beta będzie niższa. Przy 2000 to już widać na bank pęcherzyk, a pewnie za kilka dni serduszko. Beta w okolicach miesiączki (4+0) to plus minus 200.

Chodzi też o to, że przy dłuższym cyklu, najwyżej pójdziesz na prenatalne raz jeszcze, przy krótszym nie ma takiej opcji.

Nieśmiało się witam. Termin na 10.06. jestem mama 2.5 latka:) wizyta 18.10.
Witamy! Ja też termin na 10.06 i 2,5 latka na pokładzie 💪😊

Kochana, jeśli masz dłuższy / krótszy cykl, to termin ciąży będzie inny ( oczywiście z om będzie pewnie taki sam, ale om to termin liczony na 28-dniowy cykl.

@chucherko nie wiem, czy przyrost już nie zwalnia w tym czasie, nie pamiętam kiedy, ale na USG lekarz już będzie widział pęcherzyk ;)
Przyrost zwalnia jak osiaga wartości powyżej tysięcy. Wtedy jest inny przyrost. W internecie jest kalkulator, warto sprawdzić sobie. :)

reklama
Do góry