reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

pamiętaj że możesz iść na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia. Musisz je rozpocząć w ciągu 14 dni od ustania zatrudnienia. I musi trwać przynajmniej 30 dni Na ten moment mozesz ciągnąć 182, dni, od stycznia skracaja do 91 dni. Zasiłek dla bezrobotnych przy porozumieniu dopiero po 3 miesiącach
Jak to na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia?

reklama
Zawroty głowy, ale minimalne mam. Ja też jezdze samochodem, ale póki co jest dobrze. Po prostu nie wstaje za szybko. Wysypiam się i jem małe porcje.
Zauwazylam, że jak mi slabo to musze sie napić trochę coca-coli i cisnienie mi wraca. Coś czuje ze chyba bede miala cukrzycę ciążową. 😅
Też się tego obawiam. Mi się kręci nawet jak siedzę XDXD

Jak to na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia?

Do 30 dni po ustaniu zatrudnienia można rozpocząć L4, w porządku ciąży można je ciągnąć do końca i normalnie dostajesz pieniądze. Potem świadczenie rodzicielskie 1000zł - z tym, że po co masz się w to bawić. Nie dawaj satysfakcji pracodawcy. Miałaś umowę do marca 2022 i musisz zostać przywrócona do tej pracy, a umowa przedłużona do czerwca 2022. Dzisiaj bierzesz zaświadczenie o ciąży i jutro dzwonisz do pracodawcy, że ups okazało się, że w dniu zwolnienia byłaś w ciąży o czym nie wiedziałaś więc zgodnie z artykułem 177 kodeksu pracy nie mogą Cię zwolnić i tyle

musisz poinformować pracodawcę o zwolnieniu. A on widzi kod b więc wie że jesteś w ciąży
Tak, to wiem. Nie mam dobrych relacji z szefową. Dlatego napisałam jej SMS do kiedy mam zwolnienie, nawet nie odpisała, ale nigdy nie odpisuje jak ją o czymś informuję. Ale poinformować poinformowałam o zwolnieniu.

pamiętaj że możesz iść na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia. Musisz je rozpocząć w ciągu 14 dni od ustania zatrudnienia. I musi trwać przynajmniej 30 dni Na ten moment mozesz ciągnąć 182, dni, od stycznia skracaja do 91 dni. Zasiłek dla bezrobotnych przy porozumieniu dopiero po 3 miesiącach

Z tego co czytałam to skrócenie nie będzie dotyczyło ciąży

Przy mojej becie chyba nie mam szans mieć jakichkolwiek objawów, ale przyjmuje wszystkie hurtowo[emoji7]
Mogę rzygać 9 msc i wszystkie inne też biorę, nawet hemoroidy! Oby tylko było dobrze [emoji3059]
Jaką masz betę? Ja póki co nic nie wiem , ale też wszystko zniosę dla tej wymarzonej kruszyny. Akurat zawrotów głowy się nie spodziewałam. W ogóle ta ciąża zaczęła się dla mnie piękną biegunką więc akurat hemoroidy to już mam XD XD XD ale powoli dochodzę do siebie :D

reklama
Do góry