reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Załatwiasz dzis zaświadczenie?
Tak załatwiam jeśli nie przemówi to do niej to złoże wniosek do sądu pracy umowę miałam do marca 2022 więc jescze trochę czasu było równie dobrze mogę powiedzieć że domyśliła się że jestem w ciąży i dlatego mnie zwolniła mam świadectwo pracy w ręce że umowa została rozwiązana za porozumieniem stron co prawda ale zawsze mogę powiedzieć że dowiedziałam się o ciąży na drugi dzień czy coś 🙈😌 narazie mąż mnie pociesza że sobie poradzimy pracowałam na poletatu więc i kokosów nie było dopiero od stycznia miałam wrócić na pełny etat ja mała skończy 2 lata 😌 ale cóż los zdecydował inaczej więc muszę to jakoś ogarnąć jak nie uda się dojść z nią do porozumienia to zarejestruje się w PUP i dostanę zasiłek chociaż ... Nie przeszkadza mi praca w ciąży więc może jescze coś się uda złapać choć na chwilę 😊👌 grunt to dobre nastawienie 💪

reklama
Tak załatwiam jeśli nie przemówi to do niej to złoże wniosek do sądu pracy umowę miałam do marca 2022 więc jescze trochę czasu było równie dobrze mogę powiedzieć że domyśliła się że jestem w ciąży i dlatego mnie zwolniła mam świadectwo pracy w ręce że umowa została rozwiązana za porozumieniem stron co prawda ale zawsze mogę powiedzieć że dowiedziałam się o ciąży na drugi dzień czy coś 🙈😌 narazie mąż mnie pociesza że sobie poradzimy pracowałam na poletatu więc i kokosów nie było dopiero od stycznia miałam wrócić na pełny etat ja mała skończy 2 lata 😌 ale cóż los zdecydował inaczej więc muszę to jakoś ogarnąć jak nie uda się dojść z nią do porozumienia to zarejestruje się w PUP i dostanę zasiłek chociaż ... Nie przeszkadza mi praca w ciąży więc może jescze coś się uda złapać choć na chwilę 😊👌 grunt to dobre nastawienie 💪
Tylko jeśli powiesz ze się szefowa domyślała a Ty nie wiedzialas to juz jesteś mało wiarygodna. Nic nie mow o tym, po prostu dowiedzialas sie o ciazy nastepnego dnia. Albo mozesz powiedziec ze powiedziałaś ze przypuszczasz ze jestes w ciazy. Ale raczej przywroci Cię do stanowiska, no chyba ze bedzie wolala zeby sad pracy wkroczył.

Czyli chyba nic się nie zmieniło od tamtego czasu w przepisach
pamiętaj że możesz iść na zwolnienie po ustaniu zatrudnienia. Musisz je rozpocząć w ciągu 14 dni od ustania zatrudnienia. I musi trwać przynajmniej 30 dni Na ten moment mozesz ciągnąć 182, dni, od stycznia skracaja do 91 dni. Zasiłek dla bezrobotnych przy porozumieniu dopiero po 3 miesiącach

Hej dziewczyny, a z innych objawów macie może też zawroty głowy?
Ja mam non stop. Jak się kładę do łóżka też kręci mi się w głowie. Przez to mam mdłości, gluta w gardle XD
i ciągłe osłabienie. Jak będzie tak dalej to też będę musiała zostać w domu, bo dojeżdżam do pracy 50 km codziennie autem w jedną stronę.

U mnie wiedzą 3 przyjaciółki kierownik sklepu i kierowniczka rejonu no i siostra która mnie wspiera :) chciałabym powiedzieć rodzicom ale mama przeszła niedawno zawał i nie wiem czy chce im mówić a tata jak się dowie to całej rodzinie rozgada 🙆🤣

reklama
Hej dziewczyny, a z innych objawów macie może też zawroty głowy?
Ja mam non stop. Jak się kładę do łóżka też kręci mi się w głowie. Przez to mam mdłości, gluta w gardle XD
i ciągłe osłabienie. Jak będzie tak dalej to też będę musiała zostać w domu, bo dojeżdżam do pracy 50 km codziennie autem w jedną stronę.
Zawroty głowy, ale minimalne mam. Ja też jezdze samochodem, ale póki co jest dobrze. Po prostu nie wstaje za szybko. Wysypiam się i jem małe porcje.
Zauwazylam, że jak mi slabo to musze sie napić trochę coca-coli i cisnienie mi wraca. Coś czuje ze chyba bede miala cukrzycę ciążową. 😅

Do góry