reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ściągnęłam sobie aplikacje ciążowa i wkurzam się bo nie mogę przestawić tygodnia wg owulacji albo obliczeń lekarza pokazuje mi już 6 tydz a u mnie jest raptem chyba 4 xD

reklama
Znasz powód przedwczesnych porodów? Wszystko w porządku z dziećmi? W których tygodniach urodzone?
Moja córka jest z 34 tc. Ciekawe jak będzie tym razem.
W pierwszym wrodzona cytomegalia i rosnący u mnie stan zapalny - z 36tc...
Dziewczynka żyje, ma 11 lat i się cieszy, że będzie miała rodzeństwo (nawet imiona już wybrane)
Chłopczyk 26tc, powód nie znany, ale zawiązał sobie 2 supełki na pępowinie (były mocno zaciśnięte w chwili porodu) - żył 12h.

Mam nadzieję, że tym razem będzie ok.
Kolejne ciąże
- puste jajo płodowe
- ciąża biochemiczna
- ciąża pozamaciczna (usunięty jajowód)
I od 2014r. Względny spokój
W zeszłym roku też miałam skok bety w styczniu - 200-400 (ale sikany wychodził negatywnie) i zaczęła spadać... Dlatego nie wiem czy mamy to liczyć do ciąży, bo na USG niczego nie zaobserwowali.

Więc to pierwsza ciąża od długiego czasu w której póki co wygląda na to, że jest ok, ale ze względu na wiek, "niezwykle obciążony" wywiad ginekologiczno-położniczy i wypadek (jestem troszkę niepełnosprawna) dostałam skierowanie do przychodni referencyjnej...

W każdym razie wiem, że w każdej chwili może coś się stać i tych opcji "coś" jest dużo - i pojawia się stres - ale przynajmniej puste jajo zostało wykluczone, możliwość, że jest to rak już też...
Mam nadzieję, że serduszko nie przestanie bić, urodzi się całe i zdrowe (nawet jak chwilę przedwcześnie)

reklama
Do góry