reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Chwilę po wizycie byłam szczęśliwa, a teraz zaczęłam się jakoś zamartwiać. Trochę mnie martwi to, że tydzień temu w poniedziałek miałam widoczny mały pęcherzyk ciążowy, ale nawet nie był zmierzony, bo był malutki. Dziś miałam USG i okazało się, że pęcherzyk ma 1.21cm, według wymiarów jestem w 6t1d i nie widać nic więcej prócz pęcherzyka. Wg OM 7t3d. Według danych ogólnych powinien być już zarodek, a tym bardziej pęcherzyk żółtkowy, który pojawia się kilka dni przed zarodkiem. Wizytę kolejną mam dopiero 28.10. Czy któraś z Was też tak ma lub miała w poprzednich ciążach, że ciąża była dużo młodsza i na tym etapie nie był widoczny jeszcze zarodek?
ja tak miałam. W drugiej ciąży poszlam na wizytę pod koniec 7tc. Był tylko pęcherzyk nic więcej. Byłam podłamana bo w pierwszej ciąży będąc w tym samym tygodniu już biło pięknie serduszko.
Lekarz mnie pocieszał że pewnie ciąża może być młodsza, ale ja dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja i zapłodnienie i o tyle nie mogło się to napewno przesunąć. Poszłam na wizytę za 2 tygodnie i już serduszko pięknie biło. Później już się rozwijała zgodnie z tygodniami i wcale młodsza ta ciąża nie była. A córka urodziła się dokładnie w dniu terminu z OM. To akurat pewnie szczęśliwy zbieg okoliczności ale nie raz się śmieje, że chciała mi wynagrodzić ten stres na początku ciąży i kilka minut po północy już w dzień terminu rozpoczęła się akcja porodowa 🤣

ja tak miałam. W drugiej ciąży poszlam na wizytę pod koniec 7tc. Był tylko pęcherzyk nic więcej. Byłam podłamana bo w pierwszej ciąży będąc w tym samym tygodniu już biło pięknie serduszko.
Lekarz mnie pocieszał że pewnie ciąża może być młodsza, ale ja dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja i zapłodnienie i o tyle nie mogło się to napewno przesunąć. Poszłam na wizytę za 2 tygodnie i już serduszko pięknie biło. Później już się rozwijała zgodnie z tygodniami i wcale młodsza ta ciąża nie była. A córka urodziła się dokładnie w dniu terminu z OM. To akurat pewnie szczęśliwy zbieg okoliczności ale nie raz się śmieje, że chciała mi wynagrodzić ten stres na początku ciąży i kilka minut po północy już w dzień terminu rozpoczęła się akcja porodowa 🤣
Dziękuję za tą wiadomość ❤️
Podtrzymuje mnie to na duchu, że będzie wszystko dobrze i cierpliwie czekam na wizytę za 2 tygodnie ☺️

reklama
Do góry