Magdalena09
Fanka BB :)
U nas na 95% będzie Karolek, i mi i mężowi się spodobało i jesteśmy zgodni. Może do czerwca się jeszcze coś zmieni ale wątpię [emoji7]Mało się znam na zabiegach kosmetycznych ale odnośnie peelingu to przeciwwskazań chyba nie ma
A co moze się komuś nie podobać w tym imieniu? [emoji848] Rozumiem że jakieś bardzo rzadkie imię czy bardzo oryginalne ale akurat Sandra w naszym pokoleniu było w sumie dość popularne i nie powinno nikogo dziwić fakt że teraz mało popularne dla dzieci ale nie trzeba iść za modą przecież
Mi się podobało zawsze Eliza i jako nastolatka chciałam zawsze tak dziecko nazwać [emoji14] ale nikomu się nie podobało tylko no fakt, że to rzadkie imię, przynajmniej ja nie znam żadnej Elizy. Na dodatek średnio brzmi z nazwiskiem męża więc sobie darowałam
A zdradzisz jakie?
Heheno Franek i Jasio to faktycznie teraz takie najbardziej popularne ale też nie ma co się tak bać popularnych imion, dzieci lubią jak spotykają kogoś o tym samym imieniu ja noszę imię bardzo popularne w naszym pokoleniu i nigdy mi to nie przeszkadzało
A ja miałam strzelać że Hilary [emoji1787]
A wiesz co bo to tak jest że jak się dziecko urodzi to się na nie woła na milion sposobów ja mam córkę Natalkę i często wołamy Nati, Natiś, Natuśka, Natiśka, Natalija, a na synka Artura często Arczi, Arciś, Arturito, Arturo, które to zdrobnienia przed porodem w ogóle nawet nie przyszłyby nam do głowy [emoji2957] pomijając różne inne obciachowe zdrobnienia typu Pampuszek (córka) lub Bąbeleczek (syn) [emoji1787][emoji1787] to takos samo wychodzi [emoji14] oczywiście najczęściej mówimy Natalka, Arturek po prostu ale co do innych form to jesteśmy dość kreatywni
Jeśli chodzi o zdrobnienia imion to ja nie mam nic przeciwko, czy jakimś słodkim przekomarzaniom typu bąbelek, balbina czy inne, tylko nie rozumiem jak ktoś na siłę wymawia zdrobniale imię takie jakie ono nie jest i nie chodzi mi o to że to od czasu do czasu, tylko np moja siostra w każdej sytuacji, czy to w domu czy to w przedszkolu, mówi że to jest Aleks a nie Olek. Ma prawo oczywiście, ale ja wolę Olek [emoji12]
Także @angeliskax bardzo ładne imię Wam chodzi po głowie, mały Oluś [emoji7]