reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Czesc dziewczyny :) Mam termin na 4.06 z USG a z OM na 9.06. Ile wazyly Wasze dzieciatka w 36 tyg? Kurcze wy tez sie tak pocicie w nocy. Mi sie codziennie sni porod i budze sie doslownie mokra 😁 Tak ogladalam zdjecie Doris, jej brzuszka i ja to chyba w lipcu urodze 😂 mi to chyba nic a nic nie opadl 😁 a juz mam naprawde dosc nieprzespanych nocy z powodu zgagi. tak mnie meczy ze ciezko zasnac . A jak zasne to cholera porod mi sie sni 😁 i jestem upocona 😂 pokazcie swoje brzuszki dla porownania :)

reklama
@karolinka1990 hej ☺️ na zgagę migdały sobie kup, jak mocno Cię męczy to warto spróbować pospać sobie na pół leżąco

Ja się bardzo nie mogę doczekać porodu 😍 Ale dzisiaj wstałam i już wiem że to nie ten dzień :(

@karolinka1990 hej ☺ na zgagę migdały sobie kup, jak mocno Cię męczy to warto spróbować pospać sobie na pół leżąco

Ja się bardzo nie mogę doczekać porodu 😍 Ale dzisiaj wstałam i już wiem że to nie ten dzień :(
Hej :) Tez bym chciala miec juz go za soba ale strasznie sie boje. Ostatni raz rodzilam 9 lat temu i bylo troszke problemow. Bo corka wazyla 4335g i strasznie ciezko bylo mi ja urodzic. Straszne sie obie nameczylysmy. Niestety polamali jej bark przy porodzie bo probowali ja wydostac na rozne sposoby. I teraz czym blizej ,to poprostu mi sie to juz sni. Mam nadzieje ze tym razem unikne takich akcji. Ale juz nie moge sie doczekac na mojego Kacperka 😍 a Ty na kiedy masz termin?

Hej dziewczynki.
Lenia mam, że ho ho
@karolinka1990 ja jeszcze nie wiem ile w 36 bo dopiero w środę zaczynam, a ktg i wizytę mam w piątek... jak był 34.5 tyg ważył 2, 5 kg. To się omęczyłaś przy porodzie, trzymam kciuki by tym razem poszło szybciutko i bez takich okropnych przygód. A na zgagę albo migdały albo rennie.

Słońce tak naprawdę ilość mleka zależy od wagi dziecka, ale to przedział 10-30 , jeśli waga będzie do 3500 kg to wystarczy 10-15. Ale też daj mleczko z piersi i wtedy 10 ml jeśli zje wszystko I nie zaśnie to możesz spróbować 15 ml. Ja moja druga miałam cały czas na piersi ona miała 3890 po 3 dniach wyszliśmy i cały czas pierś choć byłam zabezpieczona i mieszankę miałam .. na 5 dzień przyszła położna i mówi, że młoda głodna i żebym jej zrobiła mm no i kazała zrobić 50 ml .. młoda zjadła 30 ml tylko że ona większa.
Kwestia odbijanie, jeśli jest na piersi nie kazali odbijać i nie odbijałam... jedynie jak butle dawałam ;)(Bo podobno wtedy dziecko łyka powietrze:)).
Wierz mi, że ja przy 3 też tak się przejmuję.. To chyba już instynkt działa;). Mimo, że wiemy jak ale stres i tak jest.
To mnie pocieszyłaś 🙂 już będę wiedziała, że nie mam co wlewać za dużo i oczywiście mam nadzieję że swój pokarm będę miała jednak szybciej niż ostatnio 🙂 a co myślicie o pozycji do spania? Poprzednio kładłam dziecko na boku ale wyczytałam, że najlepiej na plecach i kłaść główkę na boku... Tyle opinii i nie wiadomo co najlepsze...

To mnie pocieszyłaś 🙂 już będę wiedziała, że nie mam co wlewać za dużo i oczywiście mam nadzieję że swój pokarm będę miała jednak szybciej niż ostatnio 🙂 a co myślicie o pozycji do spania? Poprzednio kładłam dziecko na boku ale wyczytałam, że najlepiej na plecach i kłaść główkę na boku... Tyle opinii i nie wiadomo co najlepsze...
Ja zawsze kładłam na plecach i główkę raz na jeden, raz na drugi bok :). Moja młodsza np uwielbiałam na brzuchu spać i tak często w dzień ją kładłam z główką na boku, ale fakt zawsze jak ona na brzuszku to leżałam koło niej. A pokarm na bank się szybko pojawi:). Ja już wiem, że to głowa i trzeba o nim myśleć, że będzie, A nie stresować się, że mało. Jak się rozchula to na całego :).

Jestem ... ,a raczej dogorywam po spędzeniu 5 godzin na izbie przyjęć 🤦‍♀️
Dziewczyny takiego przyjęcia to żadnej z was nie życzę...
Godz. 8 rano poszłam ze skierowaniem tak jak nakazano . Pani w IP bardzo złośliwa o wredna mówi do mnie że po co ja tu przyszłam 😳 ,pokazuje jej więc skierowanie ,na co ona mówi że nic tu nie widzi 😂😂
Stwierdziła że cukrzyca nie jest wskazaniem i wysłała mnie obok na poradnie na KTG. Poszłam ... tam zrobili kazali zjeść i za 30 minut podejść na badanie . Podczas badania okazało się że mały nic A nic nie zamierza się ruszać,więc mmie na oddział. Wróciłam na izbę... - znowu te wredne babsko... 🤬 Na początku udawała że mnie nie widzi ,później po 10 minutach mnie łaslawie zaprosiła do okienka ... 🙈🙈 i słuchajcie tego ,ona do mnie pretensje że ordynator skierował mnie na oddział... napisane jak byk że znikające ruchy płodu. A ona wielkie pretensje. Myślę sobie nie, nie przywalę jej ,nie dam się sprowokować 😂
Zrobili mi na izbie znowu KTG i UWAGA znów atrakcje . Najpierw młody nie wykazywał żadnych chęci do tego żeby się ruszać. Później tętno spadło poniżej 100 to pani położna walnęła w aparat pięścią 😂🙈 bo jak stwierdziła że to z aparatem coś nie tak. Dobra, leżę dalej ,po 20 minutach okazuje się że ktg nie zapisuje tego co na ekranie ,i znów akcja reanimacja, odłączyli kabel z prądu 😂 i znowu 40 minut leżenia. Łącznie pod kto leżałam 3 godziny, z czego 5 na izbie przyjęć . Bo pani wredna awanturowała się z ordynarorem że ona nie widzi wskazań. Cukrzyca i zaniki ruchu to rzeczywiście wielkie nic . O 13 wzięli mnie na oddział. DOPIERO 😱
Mam dosyć kochane już dziś wszystkiego .
Dziś o 19 wszystkiego się dowiem co i jak. Póki co pytali jak chce urodzić. Mówiłam że sn ,to mówią że będziemy próbować. Uff mam dosyc 😂😂

Jestem ... ,a raczej dogorywam po spędzeniu 5 godzin na izbie przyjęć 🤦‍♀️
Dziewczyny takiego przyjęcia to żadnej z was nie życzę...
Godz. 8 rano poszłam ze skierowaniem tak jak nakazano . Pani w IP bardzo złośliwa o wredna mówi do mnie że po co ja tu przyszłam 😳 ,pokazuje jej więc skierowanie ,na co ona mówi że nic tu nie widzi 😂😂
Stwierdziła że cukrzyca nie jest wskazaniem i wysłała mnie obok na poradnie na KTG. Poszłam ... tam zrobili kazali zjeść i za 30 minut podejść na badanie . Podczas badania okazało się że mały nic A nic nie zamierza się ruszać,więc mmie na oddział. Wróciłam na izbę... - znowu te wredne babsko... 🤬 Na początku udawała że mnie nie widzi ,później po 10 minutach mnie łaslawie zaprosiła do okienka ... 🙈🙈 i słuchajcie tego ,ona do mnie pretensje że ordynator skierował mnie na oddział... napisane jak byk że znikające ruchy płodu. A ona wielkie pretensje. Myślę sobie nie, nie przywalę jej ,nie dam się sprowokować 😂
Zrobili mi na izbie znowu KTG i UWAGA znów atrakcje . Najpierw młody nie wykazywał żadnych chęci do tego żeby się ruszać. Później tętno spadło poniżej 100 to pani położna walnęła w aparat pięścią 😂🙈 bo jak stwierdziła że to z aparatem coś nie tak. Dobra, leżę dalej ,po 20 minutach okazuje się że ktg nie zapisuje tego co na ekranie ,i znów akcja reanimacja, odłączyli kabel z prądu 😂 i znowu 40 minut leżenia. Łącznie pod kto leżałam 3 godziny, z czego 5 na izbie przyjęć . Bo pani wredna awanturowała się z ordynarorem że ona nie widzi wskazań. Cukrzyca i zaniki ruchu to rzeczywiście wielkie nic . O 13 wzięli mnie na oddział. DOPIERO 😱
Mam dosyć kochane już dziś wszystkiego .
Dziś o 19 wszystkiego się dowiem co i jak. Póki co pytali jak chce urodzić. Mówiłam że sn ,to mówią że będziemy próbować. Uff mam dosyc 😂😂
No to niezły cyrk a ta babka to widzę, że zna się lepiej niż lekarz czy ordynatora... Pięścią walić w ktg😂😂 niezła akcja . Ja mam skierowanie na środę jestem ciekawa co z tego będzie lecz mój lekarz wyraźnie napisał na skierowaniu o tym że jestem niepełnosprawna i na co choruje. Poza tym że słabsze czucie ruchów 😂😂 bo ja ani skurczów ani rozwarcia i teoretycznie by mogli mnie nie przyjąć.

reklama
Hej :) Tez bym chciala miec juz go za soba ale strasznie sie boje. Ostatni raz rodzilam 9 lat temu i bylo troszke problemow. Bo corka wazyla 4335g i strasznie ciezko bylo mi ja urodzic. Straszne sie obie nameczylysmy. Niestety polamali jej bark przy porodzie bo probowali ja wydostac na rozne sposoby. I teraz czym blizej ,to poprostu mi sie to juz sni. Mam nadzieje ze tym razem unikne takich akcji. Ale juz nie moge sie doczekac na mojego Kacperka 😍 a Ty na kiedy masz termin?
2.06 ale na ostatnim USG doktor powiedział że bobo już 3600 waży i że im szybciej tym lepiej :( ostatnio rodziłam 1.5 roku temu i moja ginekolog wymierzyła bobasa na 3500 a na izbie przyjęć powiedzieli że będzie 4000 i bobo urodziło się 3450 więc mam nadzieję że i tym razem trochę im się obsunęły obliczenia 🤪

Do góry