reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Czesc dziewczyny :) Mam termin na 4.06 z USG a z OM na 9.06. Ile wazyly Wasze dzieciatka w 36 tyg? Kurcze wy tez sie tak pocicie w nocy. Mi sie codziennie sni porod i budze sie doslownie mokra [emoji16] Tak ogladalam zdjecie Doris, jej brzuszka i ja to chyba w lipcu urodze [emoji23] mi to chyba nic a nic nie opadl [emoji16] a juz mam naprawde dosc nieprzespanych nocy z powodu zgagi. tak mnie meczy ze ciezko zasnac . A jak zasne to cholera porod mi sie sni [emoji16] i jestem upocona [emoji23] pokazcie swoje brzuszki dla porownania :)
36+2 - 2750 g
Na zgagę Rennie:)

reklama
2.06 ale na ostatnim USG doktor powiedział że bobo już 3600 waży i że im szybciej tym lepiej :( ostatnio rodziłam 1.5 roku temu i moja ginekolog wymierzyła bobasa na 3500 a na izbie przyjęć powiedzieli że będzie 4000 i bobo urodziło się 3450 więc mam nadzieję że i tym razem trochę im się obsunęły obliczenia 🤪
Mi dziś wyliczyli 3500 wg. Ich usg mam 39 tc.

Moje w 36 ważyło podobno ok 2700. Podobno drobniutka.
@Doriis jakas masakra z Twoim przyjacielem. Ja właśnie ustalilam, ze mam być na czczo. Dzisiaj na ktg żadnych skurczów. Gdyby była prawidłowo ułożona to pewnie by z tydzień jeszcze siedziala jak nic.

Jestem ... ,a raczej dogorywam po spędzeniu 5 godzin na izbie przyjęć 🤦‍♀️
Dziewczyny takiego przyjęcia to żadnej z was nie życzę...
Godz. 8 rano poszłam ze skierowaniem tak jak nakazano . Pani w IP bardzo złośliwa o wredna mówi do mnie że po co ja tu przyszłam 😳 ,pokazuje jej więc skierowanie ,na co ona mówi że nic tu nie widzi 😂😂
Stwierdziła że cukrzyca nie jest wskazaniem i wysłała mnie obok na poradnie na KTG. Poszłam ... tam zrobili kazali zjeść i za 30 minut podejść na badanie . Podczas badania okazało się że mały nic A nic nie zamierza się ruszać,więc mmie na oddział. Wróciłam na izbę... - znowu te wredne babsko... 🤬 Na początku udawała że mnie nie widzi ,później po 10 minutach mnie łaslawie zaprosiła do okienka ... 🙈🙈 i słuchajcie tego ,ona do mnie pretensje że ordynator skierował mnie na oddział... napisane jak byk że znikające ruchy płodu. A ona wielkie pretensje. Myślę sobie nie, nie przywalę jej ,nie dam się sprowokować 😂
Zrobili mi na izbie znowu KTG i UWAGA znów atrakcje . Najpierw młody nie wykazywał żadnych chęci do tego żeby się ruszać. Później tętno spadło poniżej 100 to pani położna walnęła w aparat pięścią 😂🙈 bo jak stwierdziła że to z aparatem coś nie tak. Dobra, leżę dalej ,po 20 minutach okazuje się że ktg nie zapisuje tego co na ekranie ,i znów akcja reanimacja, odłączyli kabel z prądu 😂 i znowu 40 minut leżenia. Łącznie pod kto leżałam 3 godziny, z czego 5 na izbie przyjęć . Bo pani wredna awanturowała się z ordynarorem że ona nie widzi wskazań. Cukrzyca i zaniki ruchu to rzeczywiście wielkie nic . O 13 wzięli mnie na oddział. DOPIERO 😱
Mam dosyć kochane już dziś wszystkiego .
Dziś o 19 wszystkiego się dowiem co i jak. Póki co pytali jak chce urodzić. Mówiłam że sn ,to mówią że będziemy próbować. Uff mam dosyc 😂😂
Ja pierniczę... Ale miałaś przyjęcie! Pełną parą... Od kiedy jakieś babsko jest mądrzejsze od ordynatora i lekarza kierującego?! Współczuję Ci, że musiałaś tyle godzin w nerwach tam spędzić, oby teraz było już tylko lepiej ✊✊✊

Ja mam skierowanie na CC i mam się stawić 01.06 w szpitalu. Dziś byłam na wizycie (38 t 4d) - cały czas ułożenie pośladkowe, szyjka zamknięta, waga wyszła 3550g, ale coś mi się nie chce wierzyć, bo dokładnie 2 tygodnie temu na wizycie było 2800g. Któryś wynik musi być przekłamany, ale nie wiem który🤔

Ja mam skierowanie na CC i mam się stawić 01.06 w szpitalu. Dziś byłam na wizycie (38 t 4d) - cały czas ułożenie pośladkowe, szyjka zamknięta, waga wyszła 3550g, ale coś mi się nie chce wierzyć, bo dokładnie 2 tygodnie temu na wizycie było 2800g. Któryś wynik musi być przekłamany, ale nie wiem który🤔
To tak jak u mnie, moda posladkowa, szyjka zamknieta, skurczy brak, tylko że ja mam isc już w czwartek. Wolalabym czerwiec...
Już się chyba nie obroca te nasze dzieci. Ciekawe dlaczego są takie uparte...

Mi dziś wyliczyli 3500 wg. Ich usg mam 39 tc.
Michasia0 mi w 36 tyg wagę pow 3745 a tego samego dnia w szpitalu 3700. Lekarz dał mi skierowanie po że jak na 36 tydzień to duża waga mam 19.4 wód owodniowy h w szpitalu wyszło że 18 a norma jest do 25. Mój gin dał mi skierowanie do szpitala na konsultacje ze względu na to i do tego w moczu wyszło mi teraz białko i glukoza zrobili mi ktg w środę znowu mam jechać na ktg badania powtórzyć ciekawe co teraz będzie. Wcześniej miało być SN a teraz???

To tak jak u mnie, moda posladkowa, szyjka zamknieta, skurczy brak, tylko że ja mam isc już w czwartek. Wolalabym czerwiec...
Już się chyba nie obroca te nasze dzieci. Ciekawe dlaczego są takie uparte...

A będą Ci robić badania na COVID przed? Z oczekiwaniem na wyniki może być różnie, więc może doczekasz do czerwca? U mnie jest tak że przyjęcie 01.06, a cc w zależności, kiedy przyjdą wyniki i jak będzie już zapełniony grafik cc (planowe tylko pon-pt).

reklama
A będą Ci robić badania na COVID przed? Z oczekiwaniem na wyniki może być różnie, więc może doczekasz do czerwca? U mnie jest tak że przyjęcie 01.06, a cc w zależności, kiedy przyjdą wyniki i jak będzie już zapełniony grafik cc (planowe tylko pon-pt).
U nas nie robią badań. Tydzień temu byłam w myszkowie i cc dziewczyny miały bez badań

Do góry