reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Olokolo - myśle ze po części masz racje ale tylko z tego względu ze wiem np ze moje dzieci tez nie będą utrzymywać kontaktu ze swoją przyrodnia siostra. Ona jest 7 lat starsza od Tymka i będzie 10 lat starsza od tej dzidzi . Jest u nas tylko co dwa tygodnie. Ciagle mówi tylko o swoim bracie, z którym mieszka. Poza tym jakoś mi nie zależy na ich relacjach. Dlatego chciałam żeby Tymek miał PRAWDZIWE rodzeństwo. Bo tego prawdziwym nie można nazwać

reklama
Olokolo - myśle ze po części masz racje ale tylko z tego względu ze wiem np ze moje dzieci tez nie będą utrzymywać kontaktu ze swoją przyrodnia siostra. Ona jest 7 lat starsza od Tymka i będzie 10 lat starsza od tej dzidzi . Jest u nas tylko co dwa tygodnie. Ciagle mówi tylko o swoim bracie, z którym mieszka. Poza tym jakoś mi nie zależy na ich relacjach. Dlatego chciałam żeby Tymek miał PRAWDZIWE rodzeństwo. Bo tego prawdziwym nie można nazwać
To i tak bardzo często jest. Ja się z młodym widywałam około raz na 2 miesiące a teraz jak już mam swoje dziecko to się widujemy raz na 3-4 miesiące i jego świat jest tak różny od mojego, że nawet rozmawiać z nim nie umiem.

Z różnicami wieku to różnie bywa. Między mną a Siostra jest 4 lata, jak byłyśmy malutkie to się bawiłyśmy razem a odkad ja poszłam do szkoły (ja jestem starsza) to nagle przepaść...i ta przepaść trwała aż do czasu gdy moja siostra poszła na studia... Kiedy ja byłam w liceum a ona w gimnazjum to już w ogóle masakra. Potem ją studia a ona liceum i też nie było lepiej. Dopiero jak dorosłysmy, to mimo że nadal jesteśmy na innych etapach życia (ona w tym roku za mąż wyszła i na razie nie myśli o dziecku) to się fajnie dogadujemy. Ale mam koleżankę co ma brata młodszego o 8 lat i mówi że ma super z nim kontakt od zawsze, właściwie to jak nikt na niego nie ma wpływu to jej się posłucha [emoji4]

Z MOJEGO PUNKTU widzenia : miałam więcej czasu "wprowadzić" syna w świat SZKOŁY i przygotować go do większej samodzielności. Patrząc komuś z boku jest mi to trudno wytłumaczyć. Ale będę miała porównanie w wychowywaniu dzieci . Syna rodziłam w wieku 23 lat a to dzieciątko 34 więc myślę że wiek nie ma znaczenia. Moja koleżanka ma podaną sytuację - syn ma 11 lat ,jest teraz w ciąży (bliźniaczej )termin na maj i jest starsza ode mnie o 3 lata.

między naszą córcią a jej przyszłym rodzeństwem będzie 9 lat różnicy. I nie widzę w tym ŻADNEGO problemu :) jestem przekonana ze będzie cudowną starszą siostrą, a maluch będzie w nią wpatrzony jak w obrazek :) Pieluchy, wstawanie, karmienie itp odbieram mega pozytywnie. Wspaniale będzie to przeżyć jeszcze raz :)

Ja zadzwoniłam dzisiaj do gina i termin wizyty mam dopiero na 21 października, on jest z tych nie spieszących się, żeby zobaczyć już zarodek i serducho.

między naszą córcią a jej przyszłym rodzeństwem będzie 9 lat różnicy. I nie widzę w tym ŻADNEGO problemu :) jestem przekonana ze będzie cudowną starszą siostrą, a maluch będzie w nią wpatrzony jak w obrazek :) Pieluchy, wstawanie, karmienie itp odbieram mega pozytywnie. Wspaniale będzie to przeżyć jeszcze raz :)
Ja też tak uważam . Z synem dużo rozmawiamy i nie musi się niczego obawiać. Dzisiaj (chyba) po przemyśleniach stwierdził że za 4 lata będzie się spotykał z kolegami - "koleżankami " - wyjścia ,kino itd to przynajmniej nie będziemy się nudzić bo będzie drugie dziecko :)

Ja mam jutro wizytę i 5+6 też mam nadzieję na zobaczenie serduszka :)
Będę trzymać kciuki, żeby wszystko bylo

Ja mam brata o 6 lat starszego. Od małego mieliśmy świetny kontakt i jest dla mnie ogromnym wsparciem. On bardzo chcial mieć rodzeństwo i był bardzo opiekuńczy. Po studiach trochę się denerwowal, bo jego koledzy mnie podrywali i z jednym się spotkałam ale to było dawno haha i teraz mamy świetny kontakt. Mój mąż jest w jego wieku, więc też się fajnie dogaduja

Mam wyniki bety i wg przyrostu jest w normie [emoji4] tydzień temu 1666,4 a dzisiaj 13038,1 [emoji4] ale progesteron mi spadł z 18 do 14,1 [emoji31]

reklama
Będę trzymać kciuki, żeby wszystko bylo

Ja mam brata o 6 lat starszego. Od małego mieliśmy świetny kontakt i jest dla mnie ogromnym wsparciem. On bardzo chcial mieć rodzeństwo i był bardzo opiekuńczy. Po studiach trochę się denerwowal, bo jego koledzy mnie podrywali i z jednym się spotkałam ale to było dawno haha i teraz mamy świetny kontakt. Mój mąż jest w jego wieku, więc też się fajnie dogaduja
Dam jutro znać po wizycie :)

Do góry