reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Mam wyniki bety i wg przyrostu jest w normie [emoji4] tydzień temu 1666,4 a dzisiaj 13038,1 [emoji4] ale progesteron mi spadł z 18 do 14,1 [emoji31]
Piekny wzrost. A w jakich granicach powinien być ten progesteron? Powiem szczerze, że nigdy nie sprawdzałam progesteronu też muszę zrobić. Może w poniedziałek pójdę. A ile płacisz za progesteron?

Martwi mnie, że Liily nic nie pisze

reklama
Beta piękna [emoji3590] a progesteron poszłabym skonsultować z lekarzem. Ja mam 17 i powiedziała że jest wporzadku. A jakie masz normy w laboratorium?
Mam wyniki bety i wg przyrostu jest w normie [emoji4] tydzień temu 1666,4 a dzisiaj 13038,1 [emoji4] ale progesteron mi spadł z 18 do 14,1 [emoji31]

Według norm niby jest dobrze, ale mimo wszystko niepokoi mnie spadek. A wizyte mam dopiero w czwartek... [emoji31]
Beta piękna [emoji3590] a progesteron poszłabym skonsultować z lekarzem. Ja mam 17 i powiedziała że jest wporzadku. A jakie masz normy w laboratorium?
Zrzutekranu_2019-10-11-18-19-11-701.jpeg

A bierzesz duphaston? Naturalnie możesz jeść pestki z dyni też podobno dobrze wpływają na progesteron
Duphaston biorę raz dziennie, miałam w zaleceniach od 16dc aby w ogóle zwiększyć szanse na ciążę. Bo poprzednie poronienia prawdopodobnie były spowodowane zbyt niskim progesteronem.
O pestkach dyni nie słyszałamz będę chrupać [emoji4]

Może spróbuję siebie np. jeszcze w poniedziałek zrobić kontrolne progesteron, jeśli będzie jeszcze niższy to chociaż zadzwoń do lekarza i powiedz mu o co chodzi. Może cię uspokoi albo coś zaleci przed czwartkowa wizyta.
Kochana wszystko będzie dobrze [emoji3590]MUSI!
Według norm niby jest dobrze, ale mimo wszystko niepokoi mnie spadek. A wizyte mam dopiero w czwartek... [emoji31]
Zobacz załącznik 1032792

Tak zrobie, aczkolwiek to lekarka z luxmedu i nie mam z nią kontaktu bezpośredniego [emoji53] j ona tylko we wtorki i czwartki przyjmuje, ale gdyby cos to porostu pójdę do innego. Dziękuję [emoji8]
Przyrost bety i tak mnie troszkę uspokoił [emoji4]

Piekny wzrost. A w jakich granicach powinien być ten progesteron? Powiem szczerze, że nigdy nie sprawdzałam progesteronu też muszę zrobić. Może w poniedziałek pójdę. A ile płacisz za progesteron?

Martwi mnie, że Liily nic nie pisze
Dziękuję za troskę
Niestety poza zdecydowanie większym niż ostatnio pęcherzykiem lekarz na USG nic więcej nie zobaczył :( chwilowo się załamałam, natomiast bardzo mi się nie podoba jakość tego USG i we wtorek idę do innego lekarza. Z paniki zrobiłam jeszcze będę i jest idealna.... Także zostaje mi cierpliwe czekanie do wtorku i dużo nadziei ,że jednak będzie dobrze

reklama
Dziękuję za troskę
Niestety poza zdecydowanie większym niż ostatnio pęcherzykiem lekarz na USG nic więcej nie zobaczył :( chwilowo się załamałam, natomiast bardzo mi się nie podoba jakość tego USG i we wtorek idę do innego lekarza. Z paniki zrobiłam jeszcze będę i jest idealna.... Także zostaje mi cierpliwe czekanie do wtorku i dużo nadziei ,że jednak będzie dobrze
Na pewno będzie dobrze. Usg są różne. Swoją córeczkę zobaczyłam dopiero w 6+5. Wcześniej tylko pęcherzyk był. A jak potem poszłam to od razu serduszko słyszałam. A pecherzych zoltkowy był?

Do góry