reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Mam wyniki bety i wg przyrostu jest w normie [emoji4] tydzień temu 1666,4 a dzisiaj 13038,1 [emoji4] ale progesteron mi spadł z 18 do 14,1 [emoji31]
Piekny wzrost. A w jakich granicach powinien być ten progesteron? Powiem szczerze, że nigdy nie sprawdzałam progesteronu też muszę zrobić. Może w poniedziałek pójdę. A ile płacisz za progesteron?

Martwi mnie, że Liily nic nie pisze

reklama
Beta piękna [emoji3590] a progesteron poszłabym skonsultować z lekarzem. Ja mam 17 i powiedziała że jest wporzadku. A jakie masz normy w laboratorium?
Mam wyniki bety i wg przyrostu jest w normie [emoji4] tydzień temu 1666,4 a dzisiaj 13038,1 [emoji4] ale progesteron mi spadł z 18 do 14,1 [emoji31]

Według norm niby jest dobrze, ale mimo wszystko niepokoi mnie spadek. A wizyte mam dopiero w czwartek... [emoji31]
Beta piękna [emoji3590] a progesteron poszłabym skonsultować z lekarzem. Ja mam 17 i powiedziała że jest wporzadku. A jakie masz normy w laboratorium?
Zrzutekranu_2019-10-11-18-19-11-701.jpeg

A bierzesz duphaston? Naturalnie możesz jeść pestki z dyni też podobno dobrze wpływają na progesteron
Duphaston biorę raz dziennie, miałam w zaleceniach od 16dc aby w ogóle zwiększyć szanse na ciążę. Bo poprzednie poronienia prawdopodobnie były spowodowane zbyt niskim progesteronem.
O pestkach dyni nie słyszałamz będę chrupać [emoji4]

Może spróbuję siebie np. jeszcze w poniedziałek zrobić kontrolne progesteron, jeśli będzie jeszcze niższy to chociaż zadzwoń do lekarza i powiedz mu o co chodzi. Może cię uspokoi albo coś zaleci przed czwartkowa wizyta.
Kochana wszystko będzie dobrze [emoji3590]MUSI!
Według norm niby jest dobrze, ale mimo wszystko niepokoi mnie spadek. A wizyte mam dopiero w czwartek... [emoji31]
Zobacz załącznik 1032792

Tak zrobie, aczkolwiek to lekarka z luxmedu i nie mam z nią kontaktu bezpośredniego [emoji53] j ona tylko we wtorki i czwartki przyjmuje, ale gdyby cos to porostu pójdę do innego. Dziękuję [emoji8]
Przyrost bety i tak mnie troszkę uspokoił [emoji4]

Piekny wzrost. A w jakich granicach powinien być ten progesteron? Powiem szczerze, że nigdy nie sprawdzałam progesteronu też muszę zrobić. Może w poniedziałek pójdę. A ile płacisz za progesteron?

Martwi mnie, że Liily nic nie pisze
Dziękuję za troskę
Niestety poza zdecydowanie większym niż ostatnio pęcherzykiem lekarz na USG nic więcej nie zobaczył :( chwilowo się załamałam, natomiast bardzo mi się nie podoba jakość tego USG i we wtorek idę do innego lekarza. Z paniki zrobiłam jeszcze będę i jest idealna.... Także zostaje mi cierpliwe czekanie do wtorku i dużo nadziei ,że jednak będzie dobrze

reklama
Dziękuję za troskę
Niestety poza zdecydowanie większym niż ostatnio pęcherzykiem lekarz na USG nic więcej nie zobaczył :( chwilowo się załamałam, natomiast bardzo mi się nie podoba jakość tego USG i we wtorek idę do innego lekarza. Z paniki zrobiłam jeszcze będę i jest idealna.... Także zostaje mi cierpliwe czekanie do wtorku i dużo nadziei ,że jednak będzie dobrze
Na pewno będzie dobrze. Usg są różne. Swoją córeczkę zobaczyłam dopiero w 6+5. Wcześniej tylko pęcherzyk był. A jak potem poszłam to od razu serduszko słyszałam. A pecherzych zoltkowy był?

Do góry