reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziewczyny a jak u was z kg ? U mnje zeszło poki co 9kg w ciagu 2 mies, brakuje jeszcze 4kg by waga wrocila.. ale od 3tyg nic nie spada :( jakis sposób na szybkie zrzucenie? 🤔
To zależy tez od tego ile przytyłaś w ciąży
Ja przytyłam 4 kg. Obecnie waze tyle ile przed ciążą

reklama
@Emxka moja mała od początku spoczka nie chciała i do tej pory go za nic w świecie nie chce, wkalda rączki cały czas do buzi albo cokolwiek jej się nawinie 😀
@Natqaa mi waga spadła 13 kg i zostały jeszcze 3 kg do zrzucenia, też stoję w miejscu i jeśli będzie jak przy poprzednim dziecku to tak mi zostanie, odstawie KP kiedyś i przytyje i dopiero jak się wezmę za siebie to wrócę do swojej wagi 😉

Ja ważę 1 kg mniej niż przed ciąża, ale tez mało przytylam, bo jakies 6-7kg.
Dziewczyny po cc cwiczycie juz? Ja robię takie proste ćwiczenia na kręgosłup i masakra jaki slaby jest brzuch. Za pierwszym razem od razu bolala mnie blizna, ale teraz już jest lepiej

Jeszcze jedno pytanie mialam . Co myślicie o piciu wody gazowanej podczas karmienia piersią? Wierzycie w to ze dzidzius moze miec przez to kolki ? Zdania są podzielone ,jedni mówią że mogą powodować kolki inni zaś uważają ze nie . Jak to jest u was ,myślicie ze szklanka wody gazowanej może zaszkodzić dziecku ?
Ja jakos nie wierze ze bąbelki z wody dostawaja się do pokarmu 🤣 taka troche abstrakcja to dla mnie.. zresztą, nie wierze w diete matki karmiacej - przetestowałam i nie zauwazylam różnicy- żadnej. Tak się chyba nam wydaje, bo w szpitalu karmia nas tym jalowym jedzeniem i dzidzie ladnie spia itd, a jak wracamy do domu i do zwykłej diety za jakiś czas pojawiają się kolki- i tak by się pojawiły i tak.. tak to juz z wiekiem dziecka idzie. Zazdroszczę rodzicom których dzieci nie maja problemow z brzuszkiem

Dziewczyny jak teraz przykrywacie dzieci podczas spania w nocy ? Mojej zakladam zawsze pajaca z bawełny, spowijam cienka muslinowa pielucha 100x100 i ... no właśnie, zazwyczaj dodstkowo przykrywam ja cienkim kocykiem typu ciucius lub klade i okrywam lekko w rozku - kark ma zawsze cieply- ale na nim lezy to chyba dziwne zeby był zimny ? Czasami wierzga nogami i nie wiem wtedy czy jej za gorąco czy po prostu się wybudziła i juz nie moze zasnac/gazy. A wy jak mocno opatulacie dsieci na noc ? U mnie w domu temp teraz tak około 22 stopnie.

Dziewczyny jak teraz przykrywacie dzieci podczas spania w nocy ? Mojej zakladam zawsze pajaca z bawełny, spowijam cienka muslinowa pielucha 100x100 i ... no właśnie, zazwyczaj dodstkowo przykrywam ja cienkim kocykiem typu ciucius lub klade i okrywam lekko w rozku - kark ma zawsze cieply- ale na nim lezy to chyba dziwne zeby był zimny ? Czasami wierzga nogami i nie wiem wtedy czy jej za gorąco czy po prostu się wybudziła i juz nie moze zasnac/gazy. A wy jak mocno opatulacie dsieci na noc ? U mnie w domu temp teraz tak około 22 stopnie.
Ja przykrywam kołderką ,pajac na dlugi rekaw na gołe stópki . I to wszystko. Nie marznie ,jak były upały to spał w samym bodziaku przykryty pieluszką.

Cześć, dawno mnie tu nie było, mały wymaga w dzień dużo uwagi bo mało śpi wiec sobie spacerujemy ćwiczymy i się bawimy, w nocy ładnie śpi. Wcześniej przesypial od 4 do 7 godzin budził się na jedzenie i spał jeszcze 3 h a teraz zasypia ok 21 potem je po 1 i 5 i śpimy do 8/9 wiec nie narzekam.
W pokoju mamy 22 stopnie i mały śpi w pajacu i w otulaczu bawełnianym.
Jeśli chodzi o wagę to ja przytyłam 14 a 2 tyg po porodzie zeszło 11 kg i tak sobie waga stała a teraz już 1 kg przytyłam wiec uznałam ze to ten moment gdzie spacery nie są wystarczające i trzeba zacząć ćwiczyć, Leon ładnie leży na macie i mi się przygląda a do niektórych ćwiczeń biorę go na ręce i mam wtedy dodatkowe obciążenie 😝
Smoczek używamy Bibs mały go potrzebuje bardzo rzadko ale ten mu najbardziej przypasował.
Cały czas karmie piersią i miesiączki nadal nie widać i myśle ze już jej nie zobaczę bo w następnym tygodniu zakładam spirale 😁

Cały czas karmie piersią i miesiączki nadal nie widać i myśle ze już jej nie zobaczę bo w następnym tygodniu zakładam spirale 😁
To napisz co i jak. Ja muszę jeszcze zaczekać, bo dlugo plamilam po porodzie i musi sie wszystko ustabilizowac i musi być pewnosc, ze juz nie plemię. Mój gin mowil, ze najlepiej zakładać w czasie miesiączki, bo wtedy jest mniejszy dyskomfort przy zwkladaniu...

reklama
To napisz co i jak. Ja muszę jeszcze zaczekać, bo dlugo plamilam po porodzie i musi sie wszystko ustabilizowac i musi być pewnosc, ze juz nie plemię. Mój gin mowil, ze najlepiej zakładać w czasie miesiączki, bo wtedy jest mniejszy dyskomfort przy zwkladaniu...
mi tez tak mówił ale ja chce karmić jak najdłużej a moje siostry i mama dopóki karmiły to nie miały miesiączki wiec u mnie pewnie będzie tak samo wiec nie chce już zwlekać z antykoncepcja bo narazie nie planujemy drugiego dziecka, dopiero tak za 3 lata 🙂

Do góry