Mam tak samo jak wy, z jednej strony wiem że trzeba pewne rzeczy porobić w domu, i rodzice pomagają i mąż. Z jednej strony wkurza mnie sama ich obecność, najlepiej czuję się sama w domu a z drugiej chcę żeby byli i pomagali. SAMA NIE WIEM CO CHCĘ. Albo wiem.. żeby mały już był ze mną i się wtulał we mnie A z tym bólem w pachwinach najczęściej, nisko w podbrzuszu mam właśnie najgorzej jak wstaję rano, albo długo siedzę.. aktywna jestem widzę do samego końca, ale to jakoś malucha nie prowokuje do wyjścia
reklama
Ej a może ktorejs z Was przestaly się włosy przetluszczac ? To jest kurde super dziwne...
Moje się raczej nie przetłuszczały nigdy ale za to zauważyłam totalne wstrzymanie owłosienia na wszystkich częściach ciała to mi się podoba ciekawe czy to ma związek jakiś z płcią dziecka.
Nie to nie ma nic wspólnego z płcią. Tylko z wysokim progesteronem.. niestety po urodzeniu wszystko wraca do normy... ale w ciazy faktycznie owłosienie jest minimalne. A z tym chcę być sama mam tak samo . Na szczeście dziadki daleko.. ja jestem zosia samosia i wszystko chcę sama i nie lubie jak mnie ktoś wyręcza... choć nie powiem, że nie jest to miłe. A pewnie znów będę lwicą i nie będę nikomu chciała dawać dzieckaMoje się raczej nie przetłuszczały nigdy ale za to zauważyłam totalne wstrzymanie owłosienia na wszystkich częściach ciała to mi się podoba ciekawe czy to ma związek jakiś z płcią dziecka.
@Michasia0 mi się nigdy nie przetłuszczaly włosy więc nie pomogę.
Nerwicówka35
Fanka BB :)
Ej a może ktorejs z Was przestaly się włosy przetluszczac ? To jest kurde super dziwne...
Mi się przetłuszczają, bo ciągle mi gorąco. A w nocy to już w ogóle wiję się na łóżku jak piskorz :/ ale faktycznie zauważyłam, że wolniej odrastają mi włosy na nogach
Ja w sumie też sama wszystko robię.. jakoś nienawidzę być zależna ale z drugiej strony trochę mnie cieszy, że bliscy się angażują... i dlatego nic nie mówię, chociaż oni wyraźnie mnie pytają czy tego chcę. I nie wiem czemu ale odpowiadam, że tak, a potem się denerwuję normalnie to bym zarządzała i sama wpadała w wir pracy i nie zastanawiałabym się nad tym najgorsze jest przenoszenie różnych rzeczy. Tego po prostu boję się robić w ciąży. a dzięki temu że oni dźwigają za mnie ciężary ja mogę realizować swój plan hehe
Ja uświadomiłam sobie z tymi włosami, że np. wąsika od 9 miesięcy nie ruszałam i takie wooow ale fajnie na rękach, nogach też widzę różnicę.
ale kosmetyczka kiedyś mówiła mi że różnie z tym bywa. Niektóre kobiety mają właśnie w drugą stronę - mega bujne owłosienie w ciąży.
Ja uświadomiłam sobie z tymi włosami, że np. wąsika od 9 miesięcy nie ruszałam i takie wooow ale fajnie na rękach, nogach też widzę różnicę.
ale kosmetyczka kiedyś mówiła mi że różnie z tym bywa. Niektóre kobiety mają właśnie w drugą stronę - mega bujne owłosienie w ciąży.
Malamonka1894
Tak, mi. Przed ciąża musiałam co 2 dni myć a w ciąży raz w tygodniu starczylo i tak jeszcze były świeże [emoji16] ale po porodzie minęło [emoji2957]Ej a może ktorejs z Was przestaly się włosy przetluszczac ? To jest kurde super dziwne...
Martyna Kołodziejczyk
Dziękuję za gratulacje i gratuluję tym które urodziły My już w domku, chłopak się tak stresowal wczoraj jak po nas przyjechał że byłam w szoku . Jak miał mała przełożyć do fotelika to stres jak nie wiem co . Ale dal radę w domu też całkiem nieźle mu idzie przy małej trochę się jeszcze boi ją złapać bo myśli że ją połamie ale nie jest źle
reklama
@Martyna Kołodziejczyk super, że jesteście w domku. Tatuś przejęty i bardzo dobrze . Z czasem mu przejdzie.
@Mia12345 oj biedaku kup sobie glimbax i płukaj gardło.. niby kobiety w ciąży muszą się poradzić lekarza, ale jak mnie gardło złapało, to płukałam 2 razy dziennie przez dwa dni i szybko przeszło. Jeśli się boisz to Fiordę polecam ta akurat dla ciężarnych bardzo ok i też szybko pomaga.
@Mia12345 oj biedaku kup sobie glimbax i płukaj gardło.. niby kobiety w ciąży muszą się poradzić lekarza, ale jak mnie gardło złapało, to płukałam 2 razy dziennie przez dwa dni i szybko przeszło. Jeśli się boisz to Fiordę polecam ta akurat dla ciężarnych bardzo ok i też szybko pomaga.