reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ej a może ktorejs z Was przestaly się włosy przetluszczac ? To jest kurde super dziwne...

Mi przestały, chociaż zwalam to na barki tego, że rzadziej je myje, bo prawie nie wychodzę z domu. Więc mam wrażenie, że je przyzwyczaiłam do rzadszego mycia. Przed ciążą po półtorej dnia były do niczego, teraz zdarza im się ładnie wyglądać nawet tydzień. A z owłosieniem nie widzę wielkiej różnicy... Choć mam wrażenie, że mam bardziej owłosiony brzuch, a już na pewno na brzuchu mi wloski bardzo sterczą...

U mnie nerwy na wodzy, poza sytuacją jak słyszę, że teściowie od razu jak sie urodzi bąbelek przyjadą pomagać… Aż się denerwuję jak to piszę 😤

Ostatnia edycja:
reklama
Mi przestały, chociaż zwalam to na barki tego, że rzadziej je myje, bo prawie nie wychodzę z domu. Więc mam wrażenie, że je przyzwyczaiłam do rzadszego mycia. Przed ciążą po półtorej dnia były do niczego, teraz zdarza im się ładnie wyglądać nawet tydzień. A z owłosieniem nie widzę wielkiej różnicy... Choć mam wrażenie, że mam bardziej owłosiony brzuch, a już na pewno na brzuchu mi wloski bardzo sterczą...

U mnie nerwy na wodzy, poza sytuacją jak słyszę, że teściowie od razu jak sie urodzi bąbelek przyjadą pomagać… Aż się denerwuję jak to piszę 😤
Moja teściowa przy moim pierwszym porodzie była spakowana do pomocy 🤣😂 i moja mam też... Ale im najzwyczajniej w świecie powiedziałam, że jeśli będę potrzebować pomocy to o nią poproszę. Także przyjechali tylko zobaczyć:)i tego samego dnia pojechali. Wiem może to okrutne, ale kobieta po porodzie potrzebuje odpoczynku i ciszy, a nie gości odwiedzin itp.... No i ja np. Strasznie się denerwowałam jak mi ktoś mówił co mam robić;), albo jak ktoś chciał mi młoda wziąć na ręce bez pytania ;).

@Maria_K , @reja87 serdeczne gratulacje dla Was 😊

Co do włosów to w domu jak jestem myje praktycznie co 7-10 dni i jak komuś mówię, że tyle nie myłam to wszyscy w szoku bo nic nie widać 🤷‍♀️.

Ja mam problem z owłosieniem na brzuchu, nie mam np żadnego zdjęcia brzuszka gdzie mam bluzkę podniesioną bo mam tak ciemne włosy, że wygląda jak u faceta, kuzynka też tak miała i po porodzie jej zeszło, więc mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. Nogi czy inne części ciała nie zauważyłam różnicy.

@sariska Ja mieszkam z teściami i rodzeństwem mojego męża więc u mnie pewnie nie przejdzie, że ktoś się będzie pytał czy może wziąć moje dziecko na ręce, chociaż na samą myśl o tym juz dostaję szału...

Skurcze przepowiadające mam wrażenie, że codziennie czuję coraz bardziej, wczoraj np mialam 5 co 10 minut i nie zeby byly jakieś specjalnie bolesne ale przyjemne też nie były. Do tego z dnia na dzień chodzi mi się coraz gorzej, dziś kość ogonowa i miednica to mnie tak bolą, że ledwo się poruszam, a jak się położę to wstać nie mogę bez jęczenia z bólu😭😭😭
Mąż mówi, że czuje że to już jest blisko bo całą ciążę praktycznie nic mi nie było a teraz jestem jednym wielkim bólem 😭

Cześć dziewczyny. Ja też ostatnio mam jakieś gorsze dni ale dziś byłam u lekarza i mnie trochę uspokoił wszystko jest ok tylko mały główką mocno już wciśnięty i stąd ostatnio bóle. Na 17 dostałam skierowanie do szpitala waga małego 2615 (36+5) więc raczej duży nie będzie i SN będę rodzić [emoji4] Czy jakoś specjalnie się przygotowujecie do porodu? Ja w szkole rodzenia miałam polecone picie siema lnianego liści malin siedzenia na piłce masaży olejkiem a później jeszcze oeparol ale jakoś ciężko mi się zmobilizować do tego wszystkiego

Właśnie odkryłam, że mogę sobie pobierać dokumentację medyczną z każdej wizyty u mojego lekarza. I odkryłam takiego kwiatka 7 maja 2020 (34t + 5):
Ujście zewnętrzne rozwarte na:0,5

A nikt mi nic nie mówi, ani o rozwarciu, ani o długości szyjki, tylko tyle że krótka…
Coś mi ciężko uwierzyć, że już miałam jakieś rozwarcie prawie miesiąc temu :eek:
Dobrze, że jutro mam wizytę i przemagluję moja lekarkę.

@MK_Piotrowiak to, że mieszkacie razem nie daje im prawa do nie pytania ;). Także jak będą Cię denerwować to z uśmiechem na twarzy zwróć im uwagę.
Jeśli chodzi o fotki z gołym brzuszkiem to zrób sobie przecież jest tyle programów do obróbki:). Ja robię fotki co tydzień ;).
@Emxka pewnie to Twój pierwszy poród.. Wiesz co ja przy żadnym się nie szykowałam... W szkole rodzenia nie byłam i żadnych filmów nie oglądałam , szłam na żywioł i czekałam aż się zacznie samo :). To mój był w tym samym czasie 100 gram wiekszy... przez weekend zaszalałam i nie trzymałam się aż tak bardzo diety mam nadzieję, że w piątek waga będzie koło 3 kg :).

A już się chwalę moim mobilnym chicco:).. No i co materacyk dwustronny sobie uszyłam ;), bo jest w zestawie, ale bardziej wkładka do bujaka z szelkami. IMG-20200601-WA0013.jpgIMG-20200601-WA0014.jpgIMG-20200601-WA0012.jpg

@sariska tak to moja pierwsza ciąża i pierwszy poród i jak narazie wszystko mnie przeraża filmików nie oglądam bo boję się że będę jeszcze bardziej się stresować. Super materacyki ja dopiero zaczynam swoją przygodę z szyciem (maszyna po 2 latach stania w szafie doczekała się, ale zaczynałam od maseczek więc jestem całkiem zielona[emoji85]) mam zamiar ochraniacz na łóżeczko uszyć właściwie jestem już w trakcie i jeśli zdążę to literki do powieszenia

@sariska tak to moja pierwsza ciąża i pierwszy poród i jak narazie wszystko mnie przeraża filmików nie oglądam bo boję się że będę jeszcze bardziej się stresować. Super materacyki ja dopiero zaczynam swoją przygodę z szyciem (maszyna po 2 latach stania w szafie doczekała się, ale zaczynałam od maseczek więc jestem całkiem zielona[emoji85]) mam zamiar ochraniacz na łóżeczko uszyć właściwie jestem już w trakcie i jeśli zdążę to literki do powieszenia
Porodu się nie bój :), byleby nie było przygód i wszystko sprawnie poszło :).
A szycie to fajnie, że chcesz sama :). Ja wszystko sama szyłam dla młodego pieluszki, kocyki, nawet tego królika tildę. Zresztą co tu dużo mówić w końcu prowadzę małą firmę i szyję literki, girlandy, laleczki, kocyki i dodatki, bo główna to fotografia;).
Jakbyś miała pytania odnośnie szycia służę pomocą.

Kochane idziecie z prędkością światła z tymi postami 🙃

Dziewczynki wielkie Gratulacje ❤🤱
Moje włosy przetluszczaly się, ale tak jak zawsze . Nie zauważyłam większej różnicy.

Oliwier wisi na mnie każdego dnia ,przytulas ❤ Mąż pokazuje swoją najlepszą stronę, jestem w mega szoku jakiego mam cudownego męża ,bardzo ale to bardzo się zaangażował w pomoc nad maluszkiem.

Oto moje 3280g. szczęścia i 51 cm . ❤🥰

Załączniki

• 20200601_193148.jpg
    20200601_193148.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 156
  • 20200530_103125.jpg
    20200530_103125.jpg
    695,2 KB · Wyświetleń: 161
reklama
Kochane idziecie z prędkością światła z tymi postami 🙃

Dziewczynki wielkie Gratulacje ❤🤱
Moje włosy przetluszczaly się, ale tak jak zawsze . Nie zauważyłam większej różnicy.

Oliwier wisi na mnie każdego dnia ,przytulas ❤ Mąż pokazuje swoją najlepszą stronę, jestem w mega szoku jakiego mam cudownego męża ,bardzo ale to bardzo się zaangażował w pomoc nad maluszkiem.

Oto moje 3280g. szczęścia i 51 cm . ❤🥰

Słodziaczek 🥰

Do góry