reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

@MK_Piotrowiak to, że mieszkacie razem nie daje im prawa do nie pytania ;). Także jak będą Cię denerwować to z uśmiechem na twarzy zwróć im uwagę.
Jeśli chodzi o fotki z gołym brzuszkiem to zrób sobie przecież jest tyle programów do obróbki:). Ja robię fotki co tydzień ;).
@Emxka pewnie to Twój pierwszy poród.. Wiesz co ja przy żadnym się nie szykowałam... W szkole rodzenia nie byłam i żadnych filmów nie oglądałam , szłam na żywioł i czekałam aż się zacznie samo :). To mój był w tym samym czasie 100 gram wiekszy... przez weekend zaszalałam i nie trzymałam się aż tak bardzo diety mam nadzieję, że w piątek waga będzie koło 3 kg :).

A już się chwalę moim mobilnym chicco:).. No i co materacyk dwustronny sobie uszyłam ;), bo jest w zestawie, ale bardziej wkładka do bujaka z szelkami.Zobacz załącznik 1127530Zobacz załącznik 1127531Zobacz załącznik 1127532
Wiem, wiem ale i tak się boję.
Piękna kołyska, ja mam łóżeczko w sypialni i kosz Mojżesza na dole 🥰

Mam do Was pytanie, czy Wam w ostatnich tygodniach też waga tak drastycznie wzrosła? Bardziej spodziewałam się spadku, bo biegam do toalety 3-4 razy w ciągu dnia i za duzo nie jem, a tu po dwóch tygodnia u gina pokazało mi +4kg 🙈😨 czy to możliwe przez to, że nogi mi tak puchną i woda zatrzymuje się w organizmie 😨 całą ciążę przybierałam normalnie do 37 tygodnia aby 12kg a tu w 39 taka niespodzianka.

reklama
Wiem, wiem ale i tak się boję.
Piękna kołyska, ja mam łóżeczko w sypialni i kosz Mojżesza na dole 🥰

Mam do Was pytanie, czy Wam w ostatnich tygodniach też waga tak drastycznie wzrosła? Bardziej spodziewałam się spadku, bo biegam do toalety 3-4 razy w ciągu dnia i za duzo nie jem, a tu po dwóch tygodnia u gina pokazało mi +4kg 🙈😨 czy to możliwe przez to, że nogi mi tak puchną i woda zatrzymuje się w organizmie 😨 całą ciążę przybierałam normalnie do 37 tygodnia aby 12kg a tu w 39 taka niespodzianka.

ja przybrałam najwięcej w 2 ostatnich tygodniach 8 miesiaca i dwóch pierwszych 9mc.... :/ teraz waga się ustabilizowała, ale apetyt też :) Jeśli nie masz na sumieniu zbyt wielu tuczących grzeszków to bardzo prawdopodobne, ż eto właśnie woda :)

ja przybrałam najwięcej w 2 ostatnich tygodniach 8 miesiaca i dwóch pierwszych 9mc.... :/ teraz waga się ustabilizowała, ale apetyt też :) Jeśli nie masz na sumieniu zbyt wielu tuczących grzeszków to bardzo prawdopodobne, ż eto właśnie woda :)
No właśnie nie, na słodkie rzadko sobie pozwalam, głównie owoce i warzywa, świeże koktajle które sama robię, a gotowe jedzenie to mega sporadycznie 😨
Po sobie też jakoś nie widzę żebym przez 2 tygodnie 4kg przytyła ale stopy i ręce bardzo opuchnięte, więc pewnie tak 🙈😊

Dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie i aktywność Waszych Maluchów? Moja Mała już co raz bardziej leniuszkuje, oczywiście jako matka panikara zaczęłam liczyć ruchy, mimo, że akurat moja ginekolog i położna nic mi o tym nie wspominały. W ogóle o tym liczeniu dowiedziałam się z internetów. 🤔 Mi jest ciężej dosłownie z każdym dniem, wczoraj wieczorem Mała chyba jakoś przycisnęła mi nerw w pachwinie i dosłownie co chwila paraliżowało mi nogę, ale trochę połaziłam i przeszło. W czwartek wizyta....ciekawe czy lekarka będzie zaskoczona moją obecnością, 2 tygodnie temu już się ze mną pożegnała i zapowiedziała rychły poród 🙄

No właśnie nie, na słodkie rzadko sobie pozwalam, głównie owoce i warzywa, świeże koktajle które sama robię, a gotowe jedzenie to mega sporadycznie 😨
Po sobie też jakoś nie widzę żebym przez 2 tygodnie 4kg przytyła ale stopy i ręce bardzo opuchnięte, więc pewnie tak 🙈😊

E to się nie przejmuj, zwłaszcza, ze jest co raz cieplej, to mamy prawo pączkować 😂

Dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie i aktywność Waszych Maluchów? Moja Mała już co raz bardziej leniuszkuje, oczywiście jako matka panikara zaczęłam liczyć ruchy, mimo, że akurat moja ginekolog i położna nic mi o tym nie wspominały. W ogóle o tym liczeniu dowiedziałam się z internetów. 🤔 Mi jest ciężej dosłownie z każdym dniem, wczoraj wieczorem Mała chyba jakoś przycisnęła mi nerw w pachwinie i dosłownie co chwila paraliżowało mi nogę, ale trochę połaziłam i przeszło. W czwartek wizyta....ciekawe czy lekarka będzie zaskoczona moją obecnością, 2 tygodnie temu już się ze mną pożegnała i zapowiedziała rychły poród 🙄
Ja właśnie czekam w kolejce u mojego ginekologa i też 2 tygodnie temu zapowiedział mi, że się nie zobaczymy 😁 u mnie z samopoczuciem to samo, spać nie mogę bo co się okręce to się budzę bo mnie wszystko boli, chodzę jak kaczka bo mnie wszystko boli, a młoda zamiast kopać to pręży się jak wąż 😁😊 mi o liczeniu ruchów powiedziały w szpitalu jak wylądowałam na zatrzymaniu porodu na początku maja, a mój lekarz powiedział, że jak przez 12h nie zaobserwuję żadnych ruchów to jest powód do niepokoju. Do terminu mam niby jeszcze 12 dni ale mam nadzieję, że mała wyjdzie szybciej bo już mi ciężko ogromnie 😊🙈

Gratulacje dla mamusiek ❤️ jak zobaczyłam zdjecia to się wzruszyłam, cieszę się bardzo ze wszystko dobrze z maluszkami, dużo zdrowka dla Was.

@ML_Piotrowiak u mnie największy skok wagi miałam koniec 8 początek 9 a teraz waga stoi pomimo tego ze u mnie teraz upały i wodę zatrzymuje tak strasznie ze moich stop to nie rozpoznaje 😢😢

Ktoś pytał o przetłuszczanie włosów, rzeczywiscie sama zauważyłam ze włosy się mniej przetłuszczają ale nie wiem czy to dlatego ze jestem w ciąży czy dlatego ze rzadziej je myje i włosy się przyzwyczaiły.

Jak się czujecie dziewczyny?
Termin mam na 05.06 a tu żadnych objawów przepowiadających... boje się ze nigdy nie urodzę 😂😜

Gratulacje dla mamusiek ❤ jak zobaczyłam zdjecia to się wzruszyłam, cieszę się bardzo ze wszystko dobrze z maluszkami, dużo zdrowka dla Was.

@ML_Piotrowiak u mnie największy skok wagi miałam koniec 8 początek 9 a teraz waga stoi pomimo tego ze u mnie teraz upały i wodę zatrzymuje tak strasznie ze moich stop to nie rozpoznaje 😢😢

Ktoś pytał o przetłuszczanie włosów, rzeczywiscie sama zauważyłam ze włosy się mniej przetłuszczają ale nie wiem czy to dlatego ze jestem w ciąży czy dlatego ze rzadziej je myje i włosy się przyzwyczaiły.

Jak się czujecie dziewczyny?
Termin mam na 05.06 a tu żadnych objawów przepowiadających... boje się ze nigdy nie urodzę 😂😜
Kiedyś wyjść musi 😂

Ja właśnie czekam w kolejce u mojego ginekologa i też 2 tygodnie temu zapowiedział mi, że się nie zobaczymy 😁 u mnie z samopoczuciem to samo, spać nie mogę bo co się okręce to się budzę bo mnie wszystko boli, chodzę jak kaczka bo mnie wszystko boli, a młoda zamiast kopać to pręży się jak wąż 😁😊 mi o liczeniu ruchów powiedziały w szpitalu jak wylądowałam na zatrzymaniu porodu na początku maja, a mój lekarz powiedział, że jak przez 12h nie zaobserwuję żadnych ruchów to jest powód do niepokoju. Do terminu mam niby jeszcze 12 dni ale mam nadzieję, że mała wyjdzie szybciej bo już mi ciężko ogromnie 😊🙈

No widzisz, to podobnie, ja mam jeszcze 9 dni...ale chodzę już po ścianach :/ 12h czekać na ruch, chyba bym umarła ze strachu 😨 ja jak nie czuję przez 2 h to już się martwię :p

reklama
u mnie mały od samego początku to malo się ruszał, tzn czuje go cały czas ale takie leniwe przeciąganie gdzieś tam lekkie kopnięcie nigdy mnie z bólu nie skręcało. A teraz to już w ogóle czuje delikatne ruchy. Czkawka to kilka razy dziennie przewaznie jak się napije czegoś zimnego 😁😁
@Nerwicówka35 do czwartku jeszcze wszystko może się zdarzyć
Mi już ciężko od kilku dni upały puchne i wyglądam jak balon ale i tak staram się ruszać i ogarniać w miarę możliwości na ogrodzie to może mały postanowi w końcu wyskoczyć 😜 dziś w planach mam mycie okien

Do góry